ינקי קוינט: "יש לייצר מודל חדש של בינוי פינוי בינוי בהיקפים גדולים"
"אין די בהתחדשות העירונית הקלאסית", כך אמר היום מנכ"ל רמ"י. שר הבינוי והשיכון: "לא די בהפעלת תבונה אלא גם הפעלה של הרגש היהודי"
"אין די בהתחדשות העירונית הקלאסית", כך אמר היום מנכ"ל רמ"י. שר הבינוי והשיכון: "לא די בהפעלת תבונה אלא גם הפעלה של הרגש היהודי"
"אין די בהתחדשות העירונית הקלאסית. על המדינה להיכנס ולייצר מודל חדש. מודל של בינוי פינוי בינוי בהיקפים גדולים. יש לפעול כך לא רק לשם ניצול יעיל יותר של משאב הקרקע, גם בשל הצורך להתמודדות עם רעידות אדמה. ניתן יהיה כך לחדש את מרכזי הערים בפריפריה: בדימונה, קריית שמונה, בית שאן, נצרת ועוד", כך אמר היום ינקי קוינט מנהל רשות מקרקעי ישראל בוועידת מקרקעי ישראל.
עוד הוא התייחס להיקפי הבינוי על רקע הקיפאון בענף, ואמר כי: "אם בקום המדינה היו כאן כ – 800 אלף נפשות, כיום מונה אוכלוסיית ישראל כבר קרוב ל – 9.5 מיליון נפשות ובשנת 2050 צפויה אוכלוסיית ישראל לחצות את סף ה-15 מיליון נפשות. המשמעות איננה רק עוד דירות, תשתיות ומוסדות ציבור לאוכלוסייה ההולכת וגדלה, אלא גם הכרח לעשות זאת תוך כדי שמירה על עתודות לדורות הבאים, יחד עם הגנה על הקיימות, השטחים פתוחים, השימור של הריאות הירוקות, ועוד. וזהו אתגר גדול, ומורכב יותר מאי פעם". לדבריו, "אחד הפתרונים לחיזוק הישובים הקיימים הוא באמצעות הקמת מטרופולינים נוספים בצפון ובדרום הארץ. במקביל, לתמוך בהמשך פריסת תשתיות תחבורה מתקדמות לפריפריה ובהקמת מרכזי תעסוקה חדשניים באזורים אלה".
שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, אמר כי בכוונתו לפתח את הפריפריה כייעד להתיישבות: "אחת ההחלטות שקיבלנו בכדי להתמודד עם האתגר של מצוקת הדיור היא להפנות משאבים לבניה בפריפריה בה אנו רואים אזור בעל חשיבות לאומית אסטרטגית. חשוב מאוד שנזכיר לעצמנו לעתים קרובות שמבעד להחלטות שלנו ניצב אזרח שמשווע לקורת גג. ישנה אלמנה מבוגרת שמתגוררת בדיור ציבורי באזור שיושב על קו השבר הסורי – אפריקני וחוששת מכל רעש שמרעיד את ביתה. יש חייל צעיר שזה עתה סיים את שירותו הארוך למען מדינת ישראל, ויש אברך צעיר שמקים עכשיו בית. וכשהם עומדים לנגד עינינו, לא די בהפעלת תבונה ויצירתיות אלא גם הפעלה של הרגש היהודי".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן