banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

גן יבנה מגייסת את התושבים נגד תכנית רמ"י להרחבת היישוב: "אנחנו במלחמה"

ראש המועצה על רובע בן 1,700 יח"ד: "חוסר תכנון משווע". רמ"י: "קוראים למועצה להמשיך בשיתוף הפעולה"

זיו גולדפישר 21.08.2023

המועצה המקומית גן יבנה יוצאת למאבק ציבורי נגד תכנית השכונה המזרחית (תמל 1114). המועצה פנתה לתושבים בקריאה שיגישו התנגדויות לתכנית, ולדברי ראש המועצה עד כה הצטרפו מעל 600 תושבים לקריאה. "אנחנו יוצאים למלחמה נגד תכנית שתהרוס שכונה שלמה", אומר ראש המועצה, דרור אהרון. ברמ"י אומרים: "לכל אורך התהליך בקשנו כי המועצה תהיה שותפה לתהליך".   

תוכנית "גן יבנה – שכונה מזרחית", שאותה יזמה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), מציעה הקמת שכונת מגורים בת 1,696 יח"ד, מתוכן 300 יח' דיור מיוחד בצמידות למרקם הקיים ולשטחים פתוחים. התכנית ממוקמת על שטח של 266 דונם בדרום מזרח גן יבנה, בין השכונות שיכון עובדים לנווה עובד ומצפון לאזור התעשייה של המועצה המקומית. התכנית גובלת במזרח לשטחים פתוחים המשמשים לחקלאות, והיא מציעה שטחים בייעוד של מבנים ומוסדות ציבור בשטח של כ-23 דונם, שטחי בניה של מסחר ותעסוקה מלווה רחוב במרקם עירוני בהיקף של כ-20,000 מ"ר ושטחים ציבוריים פתוחים.

ראש המועצה דרור אהרון התנגד לאורך כל הדרך לשכונה. בפורום שולחן עגול שנערך לפני כשנה, ואשר בו הוצגו עקרונותיה של התכנית, הביע אהרון התנגדות נחרצת להקמת השכונה. הוא הסביר את התנגדותו לקידום התכנית בכך שהמועצה בגירעון וכי קיים חוסר בשטחי תעסוקה שיספקו מקורות הכנסה ויהווה את הבסיס הכלכלי והתעסוקתי ביישוב.

למרות התנגדותו, אושרה התכנית להפקדה, ולפני כשלושה שבועות הופקדה בפועל. במועצה החליטו לצאת למאבק בשיתוף הציבור. וכך, לצד התנגדות המועצה המקומית והוועדה המקומית, המועצה פנתה לתושבים שיצטרפו להתנגדויות. בהודעת המועצה נכתב כי: "התכנית שהמדינה מקדמת נעשית בצורה מנותקת מהשטח, בחוסר הבנה של צרכי היישוב וללא התחשבות בנושאי תחבורה (רחובות צרים ומקומות חניה), ביוב (אין פתרון ביוב מתאים), מים, חשמל, מחסור באזורי תעסוקה והכי חשוב שינוי צביון האזור והשכונה מצמודי קרקע לבנייני קומות. אנו נמצאים בזמן קריטי כאשר ניתן להגיש את ההתנגדויות עד לתאריך 17.9.2023, כל בעל עניין יכול להגיש התנגדותו לתכנית זו".

המועצה ניסחה מכתב התנגדות אחיד, שאותו התבקשו התושבים להגיש. במכתב נכתב כי "לצערי, התכנית במתכונתה הנוכחית תפגע בצורה מזעזעת בשלווה, במרקם החיים ובאיכות חיינו. התכנית אינה לוקחת בחשבון את העומסים התחבורתיים שייווצרו בשל אלפי כלי רכב חדשים בשכונה. כל הרחובות של השכונה צרים וכך גם הכבישים המובילים אליה צרים וצפופים ומקומות חניה אין בנמצא. התכנית הזו תגרום לקריסה סופית של הרחובות הוותיקים שלנו שכל התנועה תעבור דרכם".

ראש המועצה, דרור אהרון: "זאת מלחמה. אנחנו מארגנים את התושבים להתנגדות, כי אנחנו חושבים שיש פה מעשה שלא ייעשה, עם חוסר תכנון משווע שלא לוקח בחשבון את הצרכים של הרשות, ומקימים עוד יח"ד ללא כל מתן מענה אפקטיבי לנושא של תעסוקה ובינוי".

ראש המועצה מבקר את התנהלותה של רמ"י ואומר כי: "לא דיברו איתנו, לא התייחסו אלינו, התנהגות מחפירה שמעולם לא נתקלתי בה. הגעתי מעולם התכנון. הייתי בוועדה המחוזית עשר שנים, הייתי יו"ר של 3 ועדות מקומיות, הייתי חבר המועצה הארצית. מעולם לא נתקלתי בהתנהגות כזו אגרסיבית, כזאת חסרת מעוף שלא לוקחת בחשבון שום דבר מצרכי היישוב ומתעלמת מכשלים תכנוניים". עוד אומר אהרון כי: "הוותמ"ל הייתה צריך לעצור את רמ"י ולהורות לה לדבר איתנו, כדי לראות מה צריך ומה נדרש. לא תעלה על הדעת ההתנהגות הזאת, שמפעילים תכנית שמתעלמת מכל מה שהצגנו, מהכשלים של התכנית. לצערי ותמ"ל ורמ"י בחרו להתעלם".

לדבריו, כאמור, חתמו עד כה 600 תושבים על ההתנגדות, ולהערכתו מספר המתנגדים יגיע למעל 2,000.

מרמ"י נמסר בתגובה: "רשות מקרקעי ישראל והותמ"ל קיימו בעבר שיח שוטף מול המועצה, והתכנית אף תוקנה בעבר בעקבות הערות המועצה. לכל אורך התהליך בקשנו כי המועצה תהיה שותפה לתהליך  אולם  בשלב מסוים  לא הצטרפה המועצה ואף הודיעה על התנגדותה לתהליך. במקביל אנו ברשות מקרקעי ישראל מקדמים תכנית להרחבת איזור התעסוקה הדרומי, שטחי ספורט  ופארק לאורך הנחל. תכנית זו נמצאת ערב הפקדה ותהווה תוספת משמעותית של שטחי תעסוקה ליישוב.

"אנו קוראים למועצה להמשיך בשיתוף הפעולה לטובת תושבי המועצה כפי שהיה בעבר בתכניות קודמות".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות