banner

פלטפורמה דיגיטלית חדשה מציעה להפוך את יישובי התקומה לטוסקנה של ישראל

דניאלה פז ארז מציגה את הפלטפורמה שיוצרת 'תאום דיגיטלי' ליישובי העתיד של הנגב: "תחושה של עשייה בתוך תקופה קשה מאוד"

"מהר מאוד חשבתי מה אני יכולה לעשות, חלק מהמגוייסים שלנו יצאו למילואים כבר ב- 7.10 ולאחר מכן חבר'ה נוספים, כ -15% מהחברה גוייסה, ואז נערכנו מחדש. ענף הנדל"ן הוא הקטר של המשק, והקטר לא יכול לעצור", דניאלה פז ארז, בעלים ומנכ"ל פז כלכלה והנדסה, מתארת את הימים הראשונים למלחמת חרבות ברזל, וחושפת את הפלטפורמה  שהקימה – "אורבן דשבורד", במטרה לסייע לבנייה מחדש של עוטף עזה כ"טוסקנה של ישראל". 

רגע לפני זה, היא נותנת את התחזית שלה לשוק הדיור, כשבקרע נותר מלאי דירות מאוד קטן אחרי חודש המלחמה הראשון. "התחלות הבנייה רשמו עלייה אחרי הקורונה, והגיעו לשיא של 75 אלף יח"ד בשנת 2020 ואז השנה, 2023 התחילו עליות הריבית, ונתונים הצביעו על כ-60 אלף יח"ד ואז בא הקיץ, החגים והמלחמה. כך, שנהיה ברי מזל גדולים אם נסיים את השנה עם 50 אלף דירות בהתחלות בנייה. אנחנו נכנסים לבעיית היצע רצינית. ירידת מחירים שנחזתה בתחילת השנה תתמתן להערכתי". 

מה נלמד מהמלחמה הזאת?
"אני חושבת שהרבה מאוד שיעורים יילמדו בעקבות המלחמה, בהרבה מאוד היבטים שקשורים לתפקוד המלחמה, ושחלקם ישנו את הדרך שבה הענף העובד. ההליכים היום מאוד ארוכים. יש דברים, כמו תכנון סטטוטורי שהשתפרו מאוד, הוותמ"ל יודעת לאשר תוכניות בלוח זמנים מהיר, הוועדות המחוזיות עובדות מהר יותר". 

ועדיין משך הפרויקטים לא התקצר.
"המלחמה מלמדת בהיבטים אחרים, בענף שלנו יש הרבה עשייה שנדרשת שיפור אבל אני אומרת לא להרים ידיים, זה אפשרי. כרגע המצוקות לא חונות במקום הבירוקרטי אלא בגלל שליזמים אין את ההון העצמי הדרוש ואם יש, אז אין את המכירות המוקדמות הדרושות, ואם יש אז הם שומרים על המזומנים כדי להחזיר ההלוואות". 

איך את עצמך פועלת לבניית חבל התקומה מחדש?
"ניסיתי לחשוב איפה אני יכולה לעזור, חשבתי איך אנחנו יכולים לעזור לקצר את התהליך של השיקום, ולהביא את האזור להיות הטוסקנה של ישראל, עם כל הכבוד המגיע לו. זה מצריך חשיבה תכנונית ואסטרטגית. יש הרבה מאוד גורמים שרוצים לעזור למרחב, והמקום שאני הרגשתי שאני יכולה לעזור, הוא לייצר פלטפורמה לכל מי שעוסק בתחום. 

"העמדנו את 'אורבן דשבורד' כפלטפורמה – מערכת שבה נמצאות כל שכבות המידע שממפות את האזור, יוצרת תאום דיגיטלי של כל יישוב ויישוב במרחב של 2-7 ק"מ מסביב לעוטף, מציגה את כל התוכניות הקיימות, העתידיות ושבתכנון, ממפה את כל מוסדות הציבור שנהרסו וגם כאלו שהקיבוצים והיישובים רצו לשדרג. אנחנו עובדים עם עמותות, גופים שעוסקים בנושא ועם היישובים עצמם להבנת הצרכים". 

מה המטרה של הפלטפורמה?
"אני רוצה לראות שאנחנו נוסעים לנגב לחופשה, במקום לטוסקנה. שהמרחבים שם ישמשו לכל מה שאנחנו מחפשים בחופש, שאזור התעשייה יביא תעשיית הייטק, שהקיבוצים יקבלו הרחבות עם תשתיות חדשות ומודרניות, שיגיע קהל צעיר. 

"הביטחון יחזור, אין סיכוי שהמצב הביטחוני יישאר כמו שהיה. חשוב שאנשים יחזרו, אלה ששרדו את התופת וקהלים אחרים, האזור הזה צריך לצמוח ואם תהיה לי זכות לסייע ולעזור – אני שם. זו תחושה של עשייה בתוך תקופה קשה מאוד". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות