הסכם הגג לשדרות נחתם לפני 6 שנים – עכשיו היא תקבל 15 מיליון שקל לתכנון התחדשות עירונית
לפני 6 שנים הכריז שר הבינוי והשיכון דאז, יואב גלנט, על הסכם גג לעיר שהיה אמור להניב לה קרוב ל-2 מיליארד שקל – מה קרה מאז?
לפני 6 שנים הכריז שר הבינוי והשיכון דאז, יואב גלנט, על הסכם גג לעיר שהיה אמור להניב לה קרוב ל-2 מיליארד שקל – מה קרה מאז?
מנהלת תקומה ומשרד הבינוי והשיכון, באמצעות הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הודיעו בימים אלו על אישור תקציב בסך של כ- 15 מיליון שקל לתכנון מתחמי התחדשות עירונית בשכונות הוותיקות בעיר שדרות. במשרד הבינוי והשיכון ציינו עוד כי התקציב מקודם במקביל לחתימת הסכם גג בין משרד הבינוי והשיכון ועיריית שדרות לבניית אלפי יח"ד חדשות בעיר, שעליה הוכרז בנובמבר 2023 עם פרוץ המלחמה.
בבחינה לאחור, יש לציין כי ההכרזה מגיעה לאחר שכבר בשנת 2018, לפני 6 שנים, הודיע שר הבינוי והשיכון דאז, יואב גלנט, כי נחתם הסכם גג לעיר שדרות
בעלות של כ- 1.9 מיליארד שקל. ההסכם האמור נחתם בין משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר ועיריית שדרות, לבניית למעלה מ-5,200 יחידות דיור. על פי ההסכם, כפי שהוצהר באותה שנה, במהלך השנים 2017-2019 היו אמורות לצאת לשיווק בעיר שדרות כ– 8,800 יחידות דיור, מסחר ותעסוקה בשמונה מתחמים בקרקע מדינה. היעד היה הכפלת הדירות עד לשנת 2019.
בעקבות החתימה על ההסכם, אמר באותה עת גלנט כי: "העיר שדרות היתה עבורי יעד מרכזי להגנה בתפקידים שונים בצה״ל. החל מסיום מבצע ״עופרת יצוקה״, הביא צה״ל מציאות ביטחונית משופרת לעיר ולסביבותיה. היום אנו גאים להיות שותפים בהמשך פיתוחה ושגשוגה של שדרות יחד עם ראש העיר אלון דוידי וגורמי הממשלה. שדרות היא עיר חשובה ביטחונית ואסטרטגית, ומייצגת את האחיזה הציונית בקרקע, בסמוך לגבול, בתנאים קשים".
מאז חלפו השנים וכעת, בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל", כאמור מנסה הממשלה הנוכחית להחיות את הסכם הגג, כאשר הפעם לא צוינו סכומי ההשקעה בעיר ולא יעדי השיווקים.
מה שכן, במשרד הבינוי והשיכון, אומרים כי התקציב בסך 15 מיליון שקל הינו נוסף לתקציב בסך של כ- 4 מיליון שקל לטובת הקמת מנהלת התחדשות עירונית בעיר. כך שבסך הכל מדובר בכ-19 מיליון שקל שמיועדים לקידום התחדשות עירונית ותכנון מתחמי פינוי בינוי.
בתוך כך, נזכיר כי בשנת 2022 הכריז זאב אלקין, שר הבינוי והשיכון דאז כי נבחרו ארבעה מתחמי פינוי בינוי לקידום בסיוע תקציבי מדינה וכי היזם שייבחר על ידי בעלי הדירות לביצוע הפרויקט, יקבל עד 35 מיליון שקל לפרויקט. בשדרות היה מדובר במתחם הפלמ"ח, בסמוך לכניסה הדרומית שכלל הריסת 128 יחידות דיור ב 3 שיכוני רכבת בני 4 קומות, שבמקומם תוכנן לבנות 450 יחידות דיור חדשות בבניינים של 9-15 קומות, מבנה ציבורי ושטחי מסחר. אלקין אף אמר באותה עת כי: "התחדשות עירונית אינה בגדר מותרות, אלא צורך בסיסי של כל עיר שהוקמה לפני עשרות שנים. אסור לנו לזנוח את תושבי השכונות הוותיקות בפריפריה".
ומה אומרים משרדי הממשלה וראש העיר כיום בעקבות אישור התקציב?
מ״מ ראש מנהלת תקומה יוסי שלי אומר כי: "ההשקעה במנהלת התחדשות עירונית תתבצע שיתוף פעולה קרוב עם הקהילה ותבטיח את מימוש החזון שלנו לשדרוג העיר ושיפור איכות החיים של תושביה".
שר הבינוי והשיכון, יצחק גולדקנופף, אומר כי: "אישור התקציב לתכנון מתחמי ההתחדשות העירונית בשכונות הוותיקות בשדרות מבטא את המחויבות העמוקה שלנו לעיר ותושביה במיוחד בתקופה זאת. אני בטוח כי השקעה בפיתוח ושדרוג אזורים ותיקים בנוסף לקידום וביצוע בנייה חדשה בעיר במסגרת הסכם הגג, יאפשר לנו להעניק לתושבי שדרות איכות חיים גבוהה יותר. מטרתנו להמשיך את תהליך הפיכתה של שדרות לעיר משגשגת, ולחזק את החוסן של תושביה".
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן