banner
פינוי בינוי בבית שמש של ע.ט החברה להתחדשות עירונית // הדמיה: Evolve Media
פינוי בינוי בבית שמש של ע.ט החברה להתחדשות עירונית // הדמיה: Evolve Media

בית שמש מציגה את הדרך הנכונה לפצח מתחם פינוי בינוי ענק ומורכב – מי התגייסו למשימה?

הרשות הממשלתית תקצבה, עמידר הצטרפה, רמ"י נתנה גב לקרקע משלימה והעירייה מאוד רצתה – ככה יוקמו 1,200 דירות במתחם לח"י

פרויקט התחדשות עירונית ענק בשכונת קריית משה, במתחם פינוי בינוי רמת לח"י יוצא לדרך, לאחר שבעלי הדירות קיבלו מכתבי פינוי והחלה הריסת מבנים מסחריים. במסגרת הפרויקט ייבנו בסך הכל 1,195 יחידות דיור חדשות, במקום 176 דירות קיימות, כ-12 מגדלי מגורים. 

הפרויקט יבוצע בשלבים, כאשר בשלב הראשון כ-30 אחוז מהדיירים יפונו, ייבנה שלב א' שאליו יעברו עוד מפונים וכך עד השלב השלישי והאחרון, שדייריו צפויים לעבור ישירות לדירות החדשות, שייבנו לצד שטחי מסחר ומבני ציבור ועל קרקע משלימה צמודת דופן. יזם הפרויקט הוא חברת ע.ט החברה להתחדשות עירונית.

צילום: דוברות עיריית בית שמש
צילום: דוברות עיריית בית שמש

אייל חסידים, ראש מנהלת התחדשות עירונית בית שמש, מסביר איך מצליחים להרים מתחם ענק עם מורכבויות, בין היתר הזכות מעורבות משמעותית של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית והעירייה. יש לציין כי למתחם קיימת תב"ע (תוכנית בניין עיר) בתוקף משנת 2020 וכי בתחילת הדרך החזיקה חברת עמידר כ-60 אחוז מהדירות. בסיום הפרויקט, נכון להיום יש בידיה 39 אחוז מהדירות. גם שם, מסביר חסידים, הגיעו בשלים לפרויקט. "הרשות המקומית נתנה אפס היטל השבחה, חתמה על הסכם מסגרת עם הרשות הממשלתית של עד 30,000 שקל לכל היתר, מדובר במעל ל- 20 מיליון שקל, לצד הקלות ועזרה בהקצאת קרקע משלימה צמודת דופן", מסביר חסידים. במקביל, בעירייה חתמו עם היזם על הסכם תשתיות לביצוע המטלות הציבוריות, דבר שיבטיח מוסדות ציבור ראויים לתושבים החדשים והוותיקים. לדברי חסידים, "כל התהליך בוצע בשיתוף הרשות הממשלתית בראשות אלעזר במברגר שלו אנחנו חייבים תודה גדולה וכן, למנכ"ל רמ"י, ינקי קוינט ולמנהל המחוז ברמ"י, אסף רפלד על ההתגייסותם בהליך הקצאת הקרקע. עוד יש לציין כי, בשונה מהרבה מתחמים שהתחילו לפני עשור ויותר, שחלקם תקועים בגלל שההליכים דאז לא הוסברו ולא היו ברורים, כאן היתה התגייסות מרשימה של שלושת השותפים – הדיירים הגיעו מאוגדים עם נציגות שדיברה בקול אחד, כמעט ללא סרבנים, עמידר הצטרפה לפרויקט והיא הגיעה בשלה וזה לא טריוויאלי, לא תמיד זה היה המצב. עוד הצטרפו היזם, יזם רציני, עם ניסיון בתחום, שידע לעשות חיבורים נכונים והעירייה כמובן, שעשתה כל מה שהיא יכלה על מנת לקדם את הפרויקט. אין  צעד שיכולנו לעשות ולא נעשה ועל זה כמובן מנצחת ראש העיר, שדחפה כל הדרך". 

צילום: דוברות עיריית בית שמש
צילום: דוברות עיריית בית שמש

לרגל ציון הדרך התקיים טקס חגיגי במתחם במעמד ראש העיר ד"ר עליזה בלוך ומנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית אלעזר במברגר. במעמד זה חולקו לכ-60 מתושבי השכונה מכתבי פינוי מהיזם ובו עיקרי ההסכם והתנאים למעבר זמני של התושבים וכן, התקיימה הריסה חלקית של חלק ממבני המסחר בשכונה. 

ראש עיריית בית שמש, ד"ר עליזה בלוך: "המסע לקראת התחדשות עירונית אינו רק עניין של לבנים וטיט, אלא יצירת קהילה משגשגת ופורחת. בנייה של כ- 1,195 יח"ד חדשות בעיר אינן רק מענה לביקוש למגורים, אלא גם בסיס לשכונה תוססת ומכילה. יח"ד חדשות אלו לא רק יהיו בתים אלא גם יגלמו את התשתיות החיוניות ומוסדות הציבור הנחוצים לצרכי הקהילה הצומחת שלנו יחד, יד ביד, נעצב עתיד טוב יותר לעיר  בית שמש". 

את הפרויקט תכנן משרד בר לוי אדריכלים.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות