banner
אילוסטרציה // depositphotos
אילוסטרציה // depositphotos

האם שימוש בטכנולוגיות בנייה מתקדמות תקצר את הליכי הבנייה בישראל?

אדריכל גיל שנהב: "ענף הבניה בכל העולם שואף לעבור בשנים האחרונות להיות ענף היי-טק. ענף בו יש שימוש רב בטכנולוגיה חדישה ומתקדמת המעודדת שימוש בכוח אדם מצומצם ועלויות כוללות נמוכות יותר"

לאחרונה פרסמה הלמ"ס, כי משך הבנייה למגורים בישראל, התארך בשש השנים האחרונות מ- 25 ל- 31 חודשים, דבר שהעלה טענות בגין ההתייקרות מחירי הדירות בשנים האחרונות, בשל עליית תשומות הבניה של הפרויקט.  לדברי גורמי מקצוע בענף הבניה קיימות מספר סיבות להתארכות זמן הבניה בשנים האחרונות, בין היתר, בעיית כוח אדם, חסמים בירוקרטים, מערכת רישוי מקוון ועוד אבל גם בשל נסיבות מקצועיות הנקשרות בטכנולוגיות בנייה מיושנות.

אדריכל גיל שנהב // צילום גיא גלעד
אדריכל גיל שנהב // צילום גיא גלעד

שימוש בטכנולוגיות בניה מתקדמות בפרויקטים של התחדשות עירונית
בכל הנוגע לטכנולוגיות אלו, החלו גופים, אנשי מקצוע וחברות להניע את כניסתן לשוק הנדל"ן. כך למשל, לדברי אדריכל גיל שנהב ממשרד כנען שנהב אדריכלים, השימוש בטכנולוגיות וטכניקות בניה חדשניות היא הכרחית לאור המגמה הקיימת במרכזי ערים לעורר התחדשות עירונית שמשמעותה בנייה צפופה יותר: "ענף הבניה בכל העולם שואף לעבור בשנים האחרונות להיות ענף היי- טק. ענף בו יש שימוש רב בטכנולוגיה חדישה ומתקדמת המעודדת שימוש בכוח אדם מצומצם ככל האפשר ואיכותי המספק גם תוצר סופי איכותי יותר בעלויות כוללות נמוכות יותר. המעבר לטכנולוגיות בניה מתקדמות ותיעוש איכותי של ענף הבניה יביא בסופו של תהליך לכך שאתרי בניה יעסקו בעיקר בהרכבה יבשה ולא בעבודות רטובות. שימוש בטכנולוגיות בניה מתקדמות בפרויקטים של התחדשות עירונית היא הכרחית לאור העובדה שפרויקטים אלו נבנים בשטח עירוני צפוף מוקף בתי מגורים, כבישים, מבני ציבור ומוסדות חינוך. שימוש בבניה מתועשת בפרויקטים אלו תקצר משמעותית את זמני הבניה, תצמצם נוכחות של משאיות, כלים כבדים, תמנע רעש וזיהום אוויר ותאפשר לתושבים בסביבת הפרויקט להמשיך בשגרת חייהם ולדיירים החדשים לקבל את דירתם בלוחות זמנים מצומצמים".

טכנולגיות בנייה חדישות // icf italia | יחצ
טכנולגיות בנייה חדישות // icf italia | יחצ

יותר ממנוף אחד בתמ"א 38
טכניקות אלה כבר נמצאות כיום בבניה בתחום המשרדים והמגורים ולאחרונה החלו להשתלב גם בבניה במסגרת התחדשות עירונית- תמ"א 38 ופינוי בינוי, בין היתר בשל קידום חקיקה שאפשרה זאת.  כך למשל, עם תיקון 2 לתמ"א 38 החל להתבצע שימוש במספר מנופים באותו אתר הבניה לעומת ימים עברו, בהם במסגרת תמ"א 38 / 1 היה ניתן להכניס רק מנוף אחד לאתר בניה.

דוד פרז מנהל הפרויקטים של חברת רינובו, המשלבת מספר מנופים בפרויקטים להתחדשות עירונית, אומר כי: "באחד הפרויקטים פינינו את כל הדיירים לדיור חלופי והצבנו שני מנופים, על מנת לחסוך בזמן הבנייה ולייעל אותה. הבניה עצמה נעשית באמצעות תבנית מודולרית המקצרת את זמני ההקמה. מדובר בקיצור זמנים מכ- 14 חודשים ל- 5- 6 חודשים, פחות מחצי מהזמן שלקחה הבניה בשיטות הישנות".

הדמיית פרויקט הדר הרצליה של חברת רינובו // באדיבות החברה
הדמיית פרויקט הדר הרצליה של חברת רינובו // באדיבות החברה

שיטות הבניה הקונבנציונליות בישראל מיושנות
טכנולוגיה נוספת שנכנסה לשימוש היא יציקת תבניות  והרכבתן באתר הבנייה, בשילוב יציקות בטון. על פי גורמי המקצוע, מדובר בבניה רוויה מהיסוד, לרבות שילוב פרופיל פלדה דק דופן, עם יציקות בטון- טכנולוגיה המוכרת כבר עשרות שנים בעולם. לפני כשנתיים הצליחו  לשלב טכנולוגיה זו  גם בבניינים קיימים, בתהליכי התחדשות עירונית. אליאב אסייג, מנכ"ל חברת רינובו מציין כי מדובר בבניה איכותית יותר וחסכונית: "בכך אנו חוסכים ממאות אלפי שקלים ועד מיליוני שקלים בעלויות הבניה".

שיטת בניה מתקדמת המורכבת מלוחות עם גשרים וברזל // icf italia / יחצ
שיטת בניה מתקדמת המורכבת מלוחות עם גשרים וברזל // icf italia / יחצ

יש לציין שגם הממשלה בישראל מעודדת קבלנים לבנות בבנייה מתעשת ולפני כשנתיים אף יצאה הנחיית מנכ"ל משרד הכלכלה, המסדירה תנאים לקבלת סיוע ומענק ממשלתי במסגרת תכנית להגדלת תיעוש בבניה מרקמית במבני מגורים. יעל דקל, מנכ"לית אפגד ICF המשווקת ומציעה ליזמים וקבלנים שיטת בנייה חדשה, אומרת כי: "שיטות הבניה הקונבנציונליות בישראל מיושנות ולמעשה לא בוצע בהן שינוי מהותי מזה שנים רבות. לכן, אין ספק ששדרוג לשיטות חכמות ומתקדמות טכנולוגית, הוא צו השעה המתבקש בעיקר בענף הסובל ממחסור בעובדים. השיטה שלנו למשל מקצרת את זמני העבודה באופן משמעותי, מאפשרת תכנון גמיש יותר של הדירות, היא נקייה ומסודרת ומקלה על רמת הביצוע ובניית מפתחים גדולים".

לקבלת עדכונים וחדשות בוואטספ >>> לחצו כאן

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות