banner
אחרק // צילום: ראם נגר | גבאי זיתוני // צילום: רז רוגובסקי
אחרק // צילום: ראם נגר | גבאי זיתוני // צילום: רז רוגובסקי

עו"ד הילה גבאי זיתוני: "מרבית הזמן אנו עוסקים בפירוק חסמים"

שני בעלי תפקידים ש"מדברים שטח" ויודעים היטב שבמרכז ההתחדשות העירונית עומדים התושבים, התארחו באולפן מגדילים TV- רזיאל אחרק, ראש מינהלת התחדשות עירונית רמת גן ועו"ד הילה גבאי זיתוני, ממשרד עו"ד קורנובסקי גבאי זיתוני, בשיחה על הדילמות והאתגרים במשולש דיירים-יזמים-עירייה

רזיאל, עד כמה המינהלת להתחדשות עירונית מצליחה לתווך בין התושבים, לעירייה וליזמים ובאילו אתגרים אתה נתקל?
"מינהלת רמת גן מובילה מדיניות שלפיה התושבים הם במרכז. יש כאן משלוש מלא אינטרסים לגיטימיים, הדיירים רוצים למקסם תרומות, היזמים את הרווח והעירייה רוצה את טובת הכלל.

"אני מאמין בשיטה של שיתוף, שקיפות, אמינות ותיאום ציפיות – ככה יוצרים לכל הגורמים ודאות בתהליך, זאת מעבר לוודאות התכנונית. 

"בעבר היזמים בחרו את הדיירים וזה יצר בעיות אמון ובירוקרטיה. כשנכנסתי לתפקיד קידמתי  נוהל שאושר לפני חודש, ומייצר מתווה לדיירים ויזמים, כך שניתן לראות את זרימת התהליך המיטבית לכולם. אחד הקשיים הגדולים היו שהתחום היה פרוץ והיום יש מסמך לכל תהליך". 

הילה, איך זה נראה מהצד שלך, איפה החסמים שהופכים כל פרויקט למסע של שנים?
"בראש ובראשונה חוסר הוודאות התכנונית עומדת לנו לרועץ, במיוחד שהיום אנחנו הולכים לפרויקטים מתחמים ואנחנו רוצים ודאות. לפעמים יזמים מתחילים מסע ובאמצע העירייה מפחיתה זכויות, משנה מדיניות ועוד. ראינו את זה ברמת גן ועכשיו בבת ים, וכך נוצרת חוסר ודאות שמשפיעה לאורך שנים על הפרויקט. מעבר לכך, יש עוד הרבה חסמים. למעשה, מרבית הזמן אנו עוסקים בפירוק חסמים ובניית תהליך התארגנות נכון ומסודר לקידום פרויקט". 

רזיאל, איפה מקומה של תמ"א 38 בשנים הקרובות?
"תמ"א 38 היא כלי בארגז התחדשות עירונית. ברמת גן נעשה באופן גורף שימוש יתר בתמ"א 38 דבר שמביא לקטסטרופה ברמת החיים, לצפיפות, לבעיית תשתיות ועוד. עדיין יש מקום לתמ"א 38, אבל צריך לחשוב עליה במונחים אחרים והתעדוף הוא למתחמי פינוי בינוי". 

הילה, מה עושים כשמגיע הרגע שעירייה מחליטה לשנות מדיניות?
"הרבה פרויקטים ברמת גן הגיעו למצב שהם עברו החלטת ועדה מקומית לתכנון ובנייה, אלא שאחרי זה העירייה החליטה להוריד זכויות בנייה באופן משמעותי וכתוצאה מכך כולם נאלצו לשבת מהתחלה סביב שולחן הדיונים ולבדוק האם הפרויקט עדיין כלכלי. בסופו של דבר, היו פרויקטים שנגנזו ויש כאלו שנמצאים בבנייה. זה מציב את הפרויקטים והיזמים במצב בעייתי מאוד".

הילה, על אילו צעדים היית ממליצה לדיירים בתחילתו של פרויקט?
"להתארגן נכון ומשם אנחנו אנשי המקצוע יודעים להוביל את הדיירים אל הצלחת הפרויקט, שייקחו עורך דין ובהיבט הזה אנחנו קצת 'מנהלי פרויטקים' ולא רק עורכי דין. גם שיתוף פעולה עם המינהלות להתחדשות עירונית היא חשובה וביחד ניתן לקדם פרויקטים באופן מיטבי יותר". 

רזיאל, מה אתה ממליץ לדיירים שמעוניינים לקדם פרויקט, איפה מתחילים?
"לפנות אלינו – כל השירותים מונגשים דרך האתר שלנו, אפשר להגיע אלינו דרך הווטסאפ ואנחנו עונים תוך 24 שעות, ניתן לחייג דרך האתר, לשלוח פניות דרך המייל, אנחנו זמינים ונמשיך לחזק את האמינות מול הדיירים והיזמים". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות