צילום הפרוייקט // איתי בנית
צילום הפרוייקט // איתי בנית

עיצוב ניו-יורקי לדירה בצפון תל אביב

מבט לנופי הים התיכון הנשקפים מבעד לחלונות הוויטרינה בדירה התל-אביבית ולאווירה הניו-יורקית, המוארת והרעננה – הצצה לדירה מקומית בעיצוב שלא של מעבר לים

 

מגדילים 23.09.2021

באחד מפרויקטי היוקרה הוותיקים בצפון תל-אביב שוכנת דירתם של בני הזוג, בשנות ה־ 50 ושני ילדיהם המתבגרים בני 14ו־16. היא נושקת לקו החוף ומשתרעת על פני 130 מ"ר ו-20 מ"ר נוספים של מרפסת הצופה למרחב הפתוח ולגווניו התכולים של הים. עם זאת, העובדה כי יש בה כיוון אוויר אחד בלבד, משפיעה על כמות האור והאוויר הטבעי שנכנסים לחללים הפנימיים. 

צילום הפרוייקט // איתי בנית
צילום הפרוייקט // איתי בנית

על התכנון והעיצוב הופקדו נירית פרנקל, ממשרד אדריכלות, תכנון ועיצוב פנים שרה ונירית פרנקל, שמספרות כי חלוקת החלל המקורית היתה מאתגרת- התקרה בדירה  כולה נמוכה במיוחד (כ-2.5 מטרים), הבן נהנה מחדר גדול מהבת שעד לא מזמן הסתפקה בחדר קטן במיוחד ללא חלון, תכנון הפנים הביא לכך שהחזית המערבית (הפונה אל הים) לא נוצלה כך שיהיה אפשר לראות את הנוף בצורה האופטימלית ואת חדר ההורים כלל אי אפשר היה לסגור

צילום הפרוייקט // איתי בנית
צילום הפרוייקט // איתי בנית

האדריכליות חילקו מחדש את החללים בצורה העולה בקנה אחד עם צרכי המשפחה. הן הוסיפו חדר עבודה, שינו את כיווני החללים (של חדר ההורים והחלל הציבורי) כדי למקסם את התצפית לנוף. זאת ועוד, השתיים הוסיפו  שטחי אחסון רבים בכל הבית וחדר רחצה
לכל אחד מהילדים. על המחסור באור טבעי פיצו באמצעות פתיחת שני חלונות סקיילייט מהתקרה בחדרה של הבת ועל ידי  מיקום חדר העבודה בכניסה לבית ומסגורו בפרופיל שחור ובזכוכית. כך, הזכוכית שמהווה את קירות חדר העבודה, מאפשרת לאור מהסלון להאיר את החדר.

צילום הפרוייקט // איתי בנית
צילום הפרוייקט // איתי בנית

הקו העיצובי שהנחה את השתיים בתכנון החלל הינו שילוב בין אווירה אורבנית של לופט ניו יורקי ומימד יוקרתי המאפיין את בתי הנופש בהמפטונס. גוונים שונים של לבן הם השולטים בחללים, הם לא רק גורמים להם להראות גדולי מימדים יותר מכפי שהם אלא גם  מאירים אותם ומשווים להם מראה אוורירי. את הלבן שידכו האדריכליות עם נגיעות מתועשות של ברזל שחור בספרייה, בחדר העבודה ובחדר הרחצה של ההורים.

את פינת העבודה תחומו על ידי חזיתות זכוכית טרפילקס בשילוב פרופיל בלגי, המבודדות בפני רעש ועדיין מאפשרות לאור הטבעי לחדור. המטבח משקיף לים ועל מנת שיתמזג עימו בצורה המיטבית הטמיעו השתיים ניואנסים שיזכירו אותו ויכניסו אותו הביתה. המכלול הוא בהיר, מה שמגדיל ומאיר את החלל ובו שולבו נגיעות תכלכלות. 

 

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות