banner
גלובלינקס בן דוד נדלן // יחצ
גלובלינקס בן דוד נדלן // יחצ

השותפות החדשה שפועלת להקים מתחמי פינוי בינוי בהיקף של כ-3.8 מיליארד שקל

שיתוף פעולה אסטרטגי נסגר לאחרונה בין חברת גלובלינקס לבין קבוצת בן דוד הרצל לקידום כ- 3,000 יח"ד בפינוי בינוי בעיר נתניה: "הבנו שהעתיד הוא במתחמים גדולים של פינוי בינוי, חיפשנו להתרחב והחלטנו שגם נתניה היא יעד אטרקטיבי"

מעל 2,000 חברות פעילות בשוק ההתחדשות העירונית בישראל בעשור וחצי האחרון. בשנים הראשונות פעלו חברות קטנות מאוד שביצעו כ- 1-3 פרויקטים בודדים של תמ"א 38– חיזוק ועיבוי או הריסה ובנייה מחדש. עם השנים ותיקוני החקיקה, חברות גדולות יותר החלו לבצע פרויקטי תמ"א 38/2 –בהיקף גדול יותר, בעוד החברות הגדולות התמקדו בעיקר בפרויקטי פינוי בינוי, שכללו מתחמים שלמים עם תכנון סביבתי, בניית תשתיות ומוסדות ציבור.
אולם, בשנים האחרונות ניתן לזהות קונסולידציה בשוק, כשחברות מתמזגות עם חברות נוספות ויוצרות שותפויות לפרויקטים אד-הוק או שותפויות אסטרטגיות ארוכות שנים לעבודה משותפת באיתור וקידום תמ"א או פינוי בינוי. לרוב החברות, שפועלות מקומית באזור אחד, הן אלה שמכירות באופן טוב את הדיירים מחתימות אותם על הסכמה לפרויקטים ולחוזה מחייב, הן מביאות את הניסיון המקומי, ההתאמות הנדרשת לאותה עיר וכן מכירות את הנעשה במחלקות ההנדסה ובמנהלות להתחדשות עירונית ואילו החברות הגדולות מביאות את העוצמה, הניסיון בבניית פרויקטים גדולים ומורכבים, וכמובן את המימון הפיננסי לפעילות.

היעד: כ-3,000 יחידות דיור בפרויקטי התחדשות עירונית בנתניה
שיתוף פעולה אסטרטגי שנסגר לאחרונה בשוק ההתחדשות העירונית בארץ הוא בין חברת הייזום והבנייה גלובלינקס, אשר בנתה עד היום מאות יחידות דיור באזורי הביקוש במרכז הארץ, לבין קבוצת בן דוד הרצל הפועלת בתחום פינוי בינוי בעיר נתניה.
השותפות החדשה מדווחת כי תקדם ייזום תכנון ובנייה של כ-3,000 יחידות דיור בפרויקטי התחדשות עירונית בנתניה, שכבר מצויים בשלבי תכנון שונים, בהיקף חזוי של כ-3.8 מיליארד שקל, ואף תקדם מתחמים נוספים בעיר הנמצאים בשלבים שונים. 

"סימנו את העיר נתניה כיעד"
"חיפשנו חברה גדולה עם איתנות פיננסית וגב כלכלי חזק כדי להתקשר איתה ולהוציא לידי ביטוי את היכולת שלנו בתחום ההתחדשות בעירונית בנתניה", אומר מנכ"ל קבוצת בן דוד הרצל שומרי בן דוד, "אנו פועלים בעיר קרוב ל-40 שנה, שבמהלכן צברנו ידע עצום וגייסנו בניינים רבים ואלפי בעלי דירות, והחיבור עם גלובלינקס יאפשר ביצוע של פרויקטים גדולים בעיר הנמצאת כיום בתנופת פיתוח והתחדשות משמעותית".

ערן אלטמן מנכ"ל משותף גלובלינקס // יחצ
ערן אלטמן מנכ"ל משותף גלובלינקס // יחצ

ערן אלטמן ומני בר, מנכ"לים משותפים בחברת גלובלינקס, מציגים את השיקולים שלהם לכניסה לשותפות: "חיפשנו חברה מקומית שפועלת ומתמחה בעיר מסוימת ושיש לה מסה קריטית של פרויקטים, ובחנו את האופציה ליצור איתה שותפות. סימנו גם את העיר נתניה כיעד מועדף לפעילות נרחבת בתחום ההתחדשות העירונית וכעוגן מרכזי לצמיחה שלנו – וזאת על רקע היערכותה היסודית של עיריית נתניה לחידוש פני העיר".

על הטריגר לחיפוש השותפות, הם אומרים כי: "גלובלינקס ביצעה בעשור האחרון בעיקר פרויקטים של תמ"א 38/1 בבניינים בודדים, אך הבנו שהעתיד הוא במתחמים גדולים של פינוי בינוי, וחיפשנו להתרחב בבניית המתחמים והחלטנו שגם נתניה היא יעד אטרקטיבי. החיבור האישי עם תושבי העיר נתניה והניסיון בעבודה מול הפקידות ברשות היו חשובים לנו מאוד – הרצל בן דוד בנתה בעיר עשרות פרויקטים, ויצרה קשרים עם בעלי הדירות שיהוו יתרון גדול בפעילות המשותפת שלנו". 

איזה פוטנציאל ראיתם בנתניה?
"בעיר נתניה החלו לקדם לפני שאר הערים בארץ את ההתחדשות העירונית המתחמית, והעירייה פועלת ככל האפשר בשיתוף פעולה עם היזמים, תוך מתן ודאות תכנונית טובה, והוקמה גם מינהלת שמקדמת ודוחפת את התחום כולו. זיהינו גם שמחירי הדירות בנתניה זינקו בשנים האחרונות וגם את הפוטנציאל להמשך זינוק – זו עיר שתושביה אוהבים לגור בה, ובשנים האחרונות היא מושכת גם תושבי חוץ הודות לרצועת החוף המרהיבה שהיא מציעה ואזורי הבילוי השוקקים. בנוסף, בניגוד למטרופולין ת"א, בנתניה אין את הבעיות התכנוניות שמייצר פרויקט המטרו, ודי ברור ממסמכי המדיניות של העירייה מה מותר לבנות, איפה וכמה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות