איך הצליחה חברת קטה גרופ למסור בזמן את הדירות ולקדם אלפי דירות חדשות?
רון מרום, ראש תחום התחדשות עירונית, חושף את ההצלחה – מתאגיד כוח האדם שבבעלות החברה ועד ל"רעב ולתשוקה"
רון מרום, ראש תחום התחדשות עירונית, חושף את ההצלחה – מתאגיד כוח האדם שבבעלות החברה ועד ל"רעב ולתשוקה"
"עוד לפני המלחמה, ברמת הביצוע, נערכנו מראש עם עובדי בניין שלנו, הבנו כבר אז שקשה מאוד לסמוך על הפלסטינאים ולא רצינו להיות תלויים בהם, פתחנו תאגיד כוח אדם והיום אנחנו מבין החברות הבודדות עם תאגיד כוח אדם שבבעלותנו, עם מעל למאה עובדים, תאילנדים, סינים ועוד", כך מסביר רון מרום, ראש תחום התחדשות עירונית בחברת קטה גרופ, איך הצליחה החברה שבבעלות משפחת קטה להמשיך ולבנות גם במהלך המלחמה. בראיון באולפן הפתוח של "מגדילים" הוא מדבר על השנה החולפת, ואומר כי: "אתרי הבנייה היו פעילים, אף אתר לא היה סגור, למעט השבוע הראשון של ה-7.10 ויתרה מכך, החברה שלחה לרוכשים הודעות שבהן עדכנו אותם שעובדים בשטח ושהפרויקטים ימסרו בזמן, וייצרנו ביטחון, שקיפות ושיח".
איך מצליחים למסור דירות בזמן בתקופה כזו?
"אנחנו חברה שכל ההתנהלות שלה היא 'בתוך הבית', אנחנו אוהבים להיות תלויים בעצמנו ולא באחרים. מעבר לכך שאנחנו חברה יזמית, אנחנו גם חברה מבצעת עם מחלקת תכנון ואדריכלית חברה, שהיתה בעברה אדריכלית העיר כפר סבא. יש לנו מחלקת הנדסה, שמורידה תוכניות בצורה מסודרת לשטח. בתחום ההתחדשות העירונית אנחנו מעל ל- 12 עובדים, עורכי דין, שמאים, מנהלי פרויקטים. יש לנו 220 עובדים מהמטה ועד הביצוע".
הצלחתם למכור דירות בפועל?
"היתה שנה לא פשוטה, שנה קשה של מלחמה וזה משפיע. בסוף בנדל"ן יש מרכיב של אווירה כללית אז היה יותר קשה למכור ולמרות זאת ידענו למכור מעל 370 דירות, במעל למיליארד שקל בשנה. אנחנו מבינים שחלק מהעניין זה לדעת להיות שונים בנוף.
"בהתחדשות העירונית גייסנו קרוב ל- 4,000 דירות בשלבי מכרזים, חתימות ותכנון. היו דיירים שהבינו שצריך ממ"דים, מיגון מפני רעידות אדמה ויצאו הרבה מכרזים. לכן, למרות המלחמה היתה הרבה עבודה. היינו בכל המתחמים, זכינו בפרויקטים ואנחנו נכנסים לשנת 2025 עם מתחמים רבים".
מה התחזית לשנת 2025?
"שנה של צמיחה. אנחנו הולכים להיות חברה ציבורית בבורסה לניירות ערך ועם זאת, חשוב לי לומר שעדיין נשמור על ה- D.N.A של החברה, שהיא חברה שמדברת שטח, ביצוע, הכל בגובה העיניים. נמשיך לעבוד לעומק ולא לרוחב. לא משאירים פרויקטים על המדף, לומדים אותם לעומק, על היתרונות והחסרונות של כל מתחם. שם החברה והמוניטין חשובים לנו ובפועל, כל הפרויקטים של החברה נמסרו מוקדם ממועד המסירה שנקבע בחוזים".
איך עושים את זה?
"תשוקה ורעב. חברה ללא תשוקה היא איטית יותר ומתנהלת בעצלתיים. אנחנו חברה בצמיחה, עם צוות טוב ועם משפחת קטה, שאנשים דומיננטיים, חזקים ורעבים. הדבר השני שצריך היא מקצועיות ברמה גבוהה יותר מעל הממוצע, חותרים למצוינות והתפתחות. פיתחנו אפליקציה למנהלי הפרויקטים של ההתחדשות העירונית, שזה שכלול שנכניס אותו לעבודה השנה. הדבר השלישי הוא יכולות ניהול גבוהות. בסוף צריך לדעת לנהל ולרתום את כולם למשימה".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן