banner
ינקי קוינט בכנס הבמה המרכזית מגדילים // צילום: דרור סיתהכל
ינקי קוינט בכנס הבמה המרכזית מגדילים // צילום: דרור סיתהכל

ינקי קוינט: "הצלחנו להוריד את ערך הקרקע, אבל זה לא בא לידי ביטוי במחירי הדירות"

מנהל רמ"י שהשתתף בכנס "מגדילים" מתחייב לסייע לחיילי המילואים: "זאת חובת המדינה, ואנחנו פועלים שההטבות יגיעו לחיילים"

זיו גולדפישר 18.11.2024

רמ"י הציפה את השוק בקרקעות, דבר שהביא לירידת מחירים – אך הדבר לא בא לידי ביטוי במחירי הדירות. כך אומר מנהל רמ"י, ינקי קוינט, בכנס "מגדילים". "יש ירידה במחירי קרקעות, שיווקנו קרקעות למאות אלפי יח"ד, ונשווק עוד. אבל דירה זה מוצר שמורכב מעלויות מימון, תשומות בנייה, פועלים, משך הזמן, ריבית. מאחר ופרק הזמן לבנייה מתארך, זה עדיין לא בא לידי ביטוי במחירי הדירות". 

בשיחה עם איתמר מינמר, אמר קוינט כי רמ"י מחויבת לדאוג לחיילי המילואים, ופועל כדי לתת להם הטבות: "צריך לדאוג למי שמתנדב, כך שהמילואימניקים יקבלו יותר. התפקיד שלנו זה לדאוג שההטבות יגיעו לכולם, לא רק לאלה שיש להם פטור ממכרז כמו ב'קיבוצים ובמושבים. אנחנו פועלים שההטבות יגיעו לחיילים, זאת חובת המדינה, זה קשה. לא קל להגיע לצרכן הקצה בבנייה רוויה, אבל המדינה תצטרך לתת לכל חייל מילואים צ'ק של חצי מיליון שקל, זה חובת המדינה".

קוינט הוסיף עוד כי הקצאות קרקע אינן האמצעי היחיד לקדם הטבות לחיילים: "המדינה נותנת איפה שקל, שזה הקצאות בפטור ממכרז. מדובר באלפי יח"ד בשנה, שממילא חסומות לקבוצות גדולות, ואנחנו מנסים לפתוח לכולם, שאנחנו מנסים לפתוח, צריך ללתת יותר, יש לזה תרומה לביטחון, שאנשים יגורו במקומות כאלה. אבל לא בטוח שהכל נמצא במגרש של הקצאות מקרקעין, יכול להיות שהאוצר יצטרך לתת כסף בעין". 

מימין: איתמר מינמר וינקי קוינט בכנס הבמה המרכזית של מגדילים // צילום: דרור סיתהכל
מימין: איתמר מינמר וינקי קוינט בכנס הבמה המרכזית של מגדילים // צילום: דרור סיתהכל

בתשובה לשאלה כיצד רמ"י מסייעת לשיקום האזורים שנפגעו במלחמה, אמר קוינט: "הניצחון יהיה כאשר אוכלוסיה תגיע לנגב המערבי והאזורים האלה יפותחו. אנחנו מקדמים תכנית עם מינהל התכנון להפוך את נתיבות לעיר המחוז, עם 300,000 תושבים, את אופקים ושדרות לערים של 130,000 נפש. חתמנו על הסכם עם אופקים עשרות אלפי יח"ד. בכל הנוגע לצפון, המצב יותר מורכב בגלל המגבלות התכנוניות. אלה אזורים שלא נמצאים בתוך תמ"א 35, רחוקים יותר ממוקדי תחבורה. הצפון חלש מבחינת תעסוקה עם אוכלוסיה חלשה יותר. חשוב לפתח את הצפון, ולהקים שם מרכזי תעסוקה כדי לגרום לאוכלוסיה חלשה להגיע. הבעיה שערך קרקע נמוך".

לדברי קוינט, "מה שצריך לעשות בצפון זה אחד משניים: או להביא כסף לסבסוד פיתוח, ובנושא הזה הבאנו למעלה ממיליארד שקל כדי לסבסד איפה שניתן ולשווק דירות במחירים נמוכים אטרקטיביים, או לעשות סבסוד צולב, שזה לבצע את פיתוח שדה דב יחד עם קידום מעלות. לשתי ההצעות משרד האוצר מתנגד".

קוינט אומר עוד כי יש ירידה במחירי קרקעות, אך הדבר לא בא לידי ביטוי במחירי הנדל"ן: "שיווקנו קרקעות למאות אלפי יח"ד, ונשווק עוד – בראשון לציון, אופקים, נתיבות, קרית עקרון, קרית ביאליק. אנחנו מקווים לסגור מכרזים עד סוף השנה. הצפת הקרקעות גרמה לירידת ערכי הקרקע. המחירים באמת ירדו ואין לי ספק שבמכרז שדה דב נראה תוצאות נמוכות בהרבה ממכרזים שסגרנו לפני שנתיים שלוש, וזה ישליך על כל הארץ. אבל דירה זה מוצר שמורכב מעלויות מימון, תשומות בנייה, פועלים, משך הזמן, ריבית. מאחר ופרק הזמן לבנייה מתארך, זה עדיין לא בא לידי ביטוי במחירי הדירות".

קוינט תולה גם את ההטבות שמעניקים קבלנים לרוכשי קרקעות בכך שמחירי הנדל"ן לא יורדים: "במבצעים של 80-20 או 90-10. הקבלן לוקח על עצמו הטבה במאות אלפי שקלים. הוא לוקח על עצמו את עלויות המימון, וזה בא לידי ביטוי במחיר הדירה. הקבלן מעלה את המחיר כדי לספוג את ההטבה. ברגע שלמ"ס תדע לנטרל את ההטבה ניתן לדעת אם הדירות אכן עלו או ירדו. אנחנו רואים ירידה במחיר הקרקעות, והיצע הקרקע זה לא הבעיה, אבל יש בעיה עם פועלים ועם משך הזמן של הבנייה".

בהתייחסו לטענה כי רמ"י מתעדפת מכרזים לאוכלוסיה חרדית, אומר קוינט: "אנחנו משווקים כעל מה שניתן וכל מה שמוכן להגרלה. אין לנו במחסנים יחידות שאנחנו מתעדפים. אנחנו עובדים בכל רחבי הארץ. הצלחנו בבית שמש, היה רצון לשווק שם, וזאת שכונה חרדית. צריך לבחון אותנו לאורך זמן, לא בהגרלה נקודתית. אנחנו מתכננים לאוכלוסייה נכללית. נכון שהייתה כמות גדולה לאוכלוסיה החרדית, אבל אין כאן יד מכוונת. אני יכול להגיד לך שראשי רשויות לא מעוניינים בשכונות לחרדים, ואוכלוסיות חרדיות לא מוצאות מקום לקהילות שלהם וצריך להם יח"ד. אבל צריך להמשיך בכל הכוח, ובבחינת המסה הכללית, זה לא ייצר העדפה. מה שזמין, אנחנו משווקים".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות