banner
הדמיית פרוייקט exchange // 3division

הערים המובילות בנייה לגובה: רמת גן וגבעתיים יעקפו את תל אביב

השתיים מדורגות בעשרת המגדלים הגבוהים שצפויים להבנות בישראל בשנים הקרובות. נכון לשנת 2021 תל אביב עדיין מובילה את התחלות הבנייה של מגדלים עם מעל 21 קומות. את המקום השני תופסת רמת גן ואחריה ראשון לציון

על פי נתוני ארגון ה- CTBHU – המועצה העולמית לגורדי שחקים ובניה אורבנית, עולה כי תל אביב ורמת גן הן הערים הגבוהות בישראל בשנים האחרונות, בעקבות בניה מואצת לגובה, הן מבחינת התחלות בניה של דירות במגדלים והן מבחינת גובהם של המגדלים. נתון מעניין במבט לעתיד הוא שרמת גן וגבעתיים עוקפות את תל אביב, כשמסתכלים על עשרת המגדלים הגבוהים בישראל שיקומו כאן בשנים הקרובות. 

תשעה מתוך עשרת המגדלים הגבוהים בישראל  הם חלק מקו הרקיע של שני עברי נתיבי איילון בין אזור הבורסה ברמת גן – ציר יגאל אלון והמע"ר הצפוני בתל אביב. כאשר שבעה מתוכם נמצאים דווקא בצד המזרחי, בערים גבעתיים ורמת גן ומגדל נוסף – מגדל שבעת הכוכבים של הכשרת היישוב, באזור ה-bbc בבני ברק. שניים מהמגדלים המרכזיים והגבוהים ביותר שנבנים בימים אלה שייכים לפרויקט EXCHANGE RAMAT GAN, פרויקט בעירוב שימושים של תעסוקה, מסחר ומגורים בכניסה לבורסה וסמוך למתחם עלית, אותו מקימות החברות אזורים ומגדל ביטוח.  שני המגדלים יתנשאו ל 220 מטר גובה. מגדל המגורים שיתאכלס ראשון ימנה  55 קומות. כמו כן, לראשונה בישראל יבנו פה גורדי שחקים אמיתיים, להגדרת ארגון ה-CTBHU, שהם מגדלים מעל 300 מטרים. מדובר במגדל הספירלה של עזריאלי, צופן גבעתיים וטוהה 2.

מגדל שבעת הכוכבים וקומפלקס הכשרת היישוב \\ viewpoint
מגדל שבעת הכוכבים וקומפלקס הכשרת היישוב \ viewpoint

מתוך עשרת המגדלים הללו שמונה  נמצאים כיום בבניה מתקדמת ויאוכלסו כולם בשנתיים – חמש שנים הקרובות ועתידים לשנות את מרכז העסקים של גוש דן, להשפיע על מחירי הדירות הנמצאות בסמוך למרכזי התעסוקה, שיהפכו למבוקשים ואטרקטיביים יותר, בפרט כאשר בתקופה בה יתאכלסו צפויה להתחיל לפעול גם הרכבת הקלה על התוואי האדום, שיעבור בסמוך לרוב המגדלים החדשים וכמובן צפויים להעלות את יוקרתו ומחירי השכירות והקניה למשרדים באזור.

המגדלים הגבוהים בישראל

*נתוני CTBHU ISRAEL
*נתוני CTBHU ISRAEL

הפורום הישראלי לגורדי שחקים ובנייה אורבנית (CTBUH ISRAEL) בחן גם את נתוני התחלות הבנייה לגובה של הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) ומצא כי בעשור האחרון נמצאת העיר רמת גן במקום החמישי בהתחלות בניה לגובה בישראל, עם כ- 4000 התחלות בניה של דירות במגדלים גבוהים. בפילוח נתונים שנתי, נמצא כי בשנת 2021 תל אביב מובילה את התחלות הבנייה של מגדלים מעל 21 קומות עם 475 דירות. את המקום השני תופסת רמת גן עם 122 וראשון לציון שלישית עם  81 דירות במגדלים מעל 21 קומות.

האדריכל גיל שנהב, יו"ר הפורום הישראלי לגורדי שחקים ובנייה עירונית (ISRAEL-CTBUH) ציין כי: "רשויות התכנון בישראל מבינות כי אזורי הביקוש הולכים ומצטופפים וזאת לאור מחסור בהתחלות בנייה מאסיביות וקרקעות פנויות. לכן כפתרון יעיל ונכון הן מקדמות את האפשרות למקסם את יכולות הבנייה על ידי הבנייה לגובה". 

גיל גורביץ', סמנכ"ל השיווק של חברת אזורים, המקימה בימים אלה את פרויקט EXCHANGE RAMAT GAN, אומר כי: " רמת גן הפכה בשנתיים האחרונות לאלטרנטיבה הטובה ביותר למגורים מחוץ לתל אביב בשל הקרבה המיידית שלה לאזורי העסקים, מוקדי הבילוי והפנאי המרכזיים. הביקושים הגבוהים למגורים בעיר ביחד עם פערי המחירים בין שתי הערים תדלקו גם את ההיצע והפכו את רמת גן לאחת הערים המובילות בהתחלות בניה באזורי הביקוש הבולטים בכלל ובגוש דן בפרט.  הדרישה לדירות חדשות בלב אזורי הביקוש יחד עם מיעוט קשה בהתחלות בניה חדשות כבר תקופה ארוכה,  מביאים את המתכננים והרשויות באופן טבעי לצופף יותר לגובה  ולקדם בניית מגדלים חדשים בערוב שימושים במתחם הבורסה ובכניסה המערבית של רמת גן וכן לאורך ציר הרכבת הקלה, שעתידה להיות גורם משמעותי בשנים הקרובות בגוש דן ותעבור ברחוב  ז'בוטינסקי  מכיוון פתח תקווה לתוך תל אביב". 

לדבריו של עודד סתר, סמנכ״ל מימון, השקעות ופיתוח עסקי בהכשרת הישוב, "מגדל שבעת הכוכבים המוקם בימים אלה בלב מתחם ה-BBC צפוי להיות הגבוה במתחם. התכנון, הבולטות והמיתוג שלו וכמובן גובהו מהווים מוקד משיכה לחברות רבות המגיעות להתעניין בהשכרת משרדים באזור התעסוקה המתחדש. בעשור האחרון, החל מהקמתם של מגדלי ב.ס.ר, מגדל צ'מפיון ויחד עם המגדלים החדשים שצפויים להתאכלס ולקום בקרוב, הופך מתחם ה-BBC למי שמגדיר מחדש את חוקי המשחק בתחום המשרדים בגוש דן".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות