banner
אוהד דנוס // יחצ
אוהד דנוס // יחצ

מהפך בהתחדשות העירונית ברמת גן? השריף החדש לא פראייר!

"נושא ההתחדשות העירונית שקודם בנמרצות ע"י זינגר, לקה בהעדר ראייה ואחריות ציבורית ובחוסר דאגה לנושאי תשתיות בטווח הקצר ובוודאי הארוך", השמאי הבכיר, אוהד דנוס, מסכם בחירות וצופה עתיד מזהיר לכרמל שאמה הכהן

תמונה: אוהד דנוס // יחצ

מאת: אוהד דנוס,  יו"ר לשכת השמאים לשעבר

דומה כי הבחירות בעיר רמת גן היו מהאישיות והיצריות שהיו במערכת הבחירות המוניציפליות האחרונה. מבלי להתייחס לרמת הטענות וההפחדות שהפיץ הקמפיין של ראש העירייה היוצא, ישראל זינגר, על מנת למנוע את בחירתו של כרמל שאמה הכהן, ברור היה שגם מקומה של תמ"א/38, אשר רמת גן נחשבה לאחד הערים המובילות במימושה בישראל, לא ייפקד. ואכן הדיון בתמ"א לא נשמט וניתן לומר כיום בוודאות שהיא שימשה כאחד הזרזים העיקריים למהפך שהגיע.

השכונות הוותיקות אמרו את דברן
תושבי השכונות הוותיקות, דוגמת השכונות גפן וחרוזים, הביעו את מורת רוחם ממהלכי העירייה בחמש השנים האחרונות בקלפי. בין הטענות שנשמעו כנגדה, כיכבו בעיקר סוגיות תחבורה, תשתיות ציבוריות וחזות העיר. איכות חיים הכוללת את העובדה שעם צאתך מחניון הבניין אתה עומד בפקק, שרישום ילדך לגן ילדים יכול להתבצע רק בשכונות סמוכות עקב העדר תשתיות ראויות בשכונה המתחדשת וכן, צפיפות הולכת וגוברת ותחושה של מגורים באתר בניה ובין עגורנים במשך שנים, נתנו את האות למהפך שהגיע. הציבור פשוט ראה, בעניין זה, כי נושא ההתחדשות העירונית שקודם בנמרצות ע"י זינגר, לקה בהעדר ראייה ואחריות ציבורית ובחוסר דאגה לנושאי תשתיות בטווח הקצר ובוודאי הארוך. תפיסת הציבור שתיארתי נבעה בעיקר מהמדיניות שיושמה ושעיקרה היה טיפול בזכויות בנייה ברמת המגרש. ברור כי מדיניות כזו מוגבלת מטבעה ברמה המאקרו עירונית ואפילו השכונתית, תוך שהיא חסרה התייחסות ארוכת טווח לצורכי השכונה והאזור.

ועדת ערר צמצמה תוספת יח"ד בתמ"א 38 ברמת גן
התחדשות עירונית ברמת גן // depositphotos

השריף החדש לא פראייר
כיום ניצבים תושבי העיר כמו גם היזמים והקבלנים הפועלים בה, מול מציאות חדשה.יש בעיר שריף חדש וה"בעיה" של כולם היא שהוא לא פראייר. ראש העירייה הנבחר, כרמל שאמה הכהן, חי ונושם נדל"ן כבר שנים רבות. למעשה, חלק ממה שניסו לטעון נגדו במהלך הבחירות הוא שבחירתו אמורה לשרת את הנדל"ן שהמשפחה צברה עם השנים ברמת גן. אני לעומתם סבור אחרת. שאמה הכהן כבר הוכיח בעבר שכאשר הוא נבחר ציבור, הוא נוהג תמיד באחריות, מקצועיות והעדר משוא פנים. כך היה כיו"ר וועדת הכלכלה, כך גם היה כחבר מועצת העיר רמת גן. בתפקידו כשגריר ישראל לארגון ה- OECD, ממנו שב רק לאחרונה, שוב הוכיח כי את מה שבוחר לעשות הוא עושה טוב וביסודיות. אבל מה שהציבור פחות ער לו, הוא ששאמה הכהן היה ועודנו שמאי מקרקעין, הרבה לפני שכיהן בכל התפקידים שהוזכרו. וככזה, הוא מבין הרבה יותר בנושאי תכנון עירוני, תשתיות, עלותם ותועלתם, מכל ראש עירייה שכיהן או יכהן אפילו 10 שנים. ויותר חשוב, לשאמה הכהן לא ניתן יהיה ל"ספר סיפורים" והוא מאידך, לעולם לא יוכל לטעון שלא ידע או לא הבין.  

ראשי עירייה נדל"ניסטים הם טובים לעיר
לכל החוששים אני יכול להבטיח שהם יופתעו לטובה. ראשי עירייה נדל"ניסטים הם טובים לעיר, אמונים על פיתוחה וטיפוחה לטובת תושביה הוותיקים והחדשים. ראשי עירייה נדל"ניסטים מקצוענים טובים פי שניים.
הם יודעים לצמצם בירוקרטיה, הם יודעים לאפשר תהליכים בצורה מבוקרת ומהירה ולא פחות חשוב, הם יודעים לתת את הגב (הציבורי והמקצועי) ואת מלוא התמיכה לפרויקטים שהם מאמינים בהם. ואולי הכי חשוב, הם מבינים מה הם עושים, מהן התועלות אליהן יש לשאוף ומהן המגרעות מהן יש להימנע. אני בדעה שנמשיך לראות התחדשות עירונית ברמת-גן.
היא תבוא יותר בצורה של תכניות פינוי בינוי גדולות ופחות בדרך של תכנון וביצוע פרטני ברמת הבניין. היא תעשה טוב לעיר שכיום רואים בה יותר עגורנים מאנשים.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות