"כל אחד הפך למלך": מהנדס עיריית תל אביב תוקף את מוסדות השלטון והתכנון הארציים
אדר' אודי כרמלי: "יש תסכול רב שאתה ברשות המקומית צועק ואף אחד בממשלה לא עונה. זה הפך להיות כל כך הזוי"
אדר' אודי כרמלי: "יש תסכול רב שאתה ברשות המקומית צועק ואף אחד בממשלה לא עונה. זה הפך להיות כל כך הזוי"
"האתגר המרכזי במטרופולין תל אביב הם היחסים בין השלטון המקומי לשלטון המרכזי והארצי", כך לדברי אדר' אודי כרמלי, מהנדס העיר תל אביב-יפו, שאמר את הדברים בכנס איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים. לדבריו, "יש תסכול רב שאתה ברשות המקומית צועק ואף אחד בממשלה לא עונה, הארצי מאוד דומיננטי- החל ממערך החקיקה המטורף, ללא קשר לאתגרים התכנוניים – ומי שסובל מהטעויות וגם מאשימים אותו בסוף זה הרשות המקומית. שלטון מרכזי צריך לעסוק באסטרטגיה לאומית ולהציב יעדים לערים. אתה תגיד כמה- ואני אגיד איך. אבל זה הפך להיות כל כך הזוי. כמות ההתעסקות בפרטים הבירוקרטיים היא הזויה. כל אחד הפך למלך. אם לא נתגבר על האובססיה של השלטון המרכזי לשליטה הרשויות המקומיות- הרשויות לא יוכלו לפרוח. מנהל התכנון והממשלה הם לא אוייבים אבל אין תקשורת וזה התפקיד שלנו ליצור אותה כי זה לא יקרה מהצד השני".
עוד אמר כי: "לצערי אין ניהול מטרופוליני בישראל. יש בזבוז של יותר מדי פרויקטים שהמדינה מקדמת אבל אין אסטרטגיה סדורה. צריך להתמקד באיך לשמור על ייחוד כל אחד מהיחידות במטרופולין, ופה אנחנו נכשלים בגדול. אין סינכרון ברמת התשתיות ויעדי אוכלוסייה ותעסוקה – אלא קניבליזציה, מתווכחים על מי משתמש בפארק של מי. אם לא נצליח לייצר 'רשויות על' ולאחד תהיה בעיה לכולנו".
אדר' תמר פוריה, מהנדסת העיר באר שבע, ציינה כי: "במטרופולין יש תזוזה מההסתכלות הפנימית העירונית אל הערים הסובבות. באר שבע מספקת תשתיות לכל מרחב הנגב- בריאות, תרבות, השכלה גבוהה, אבל אין לנו עזרה בנושא מהממשלה- נתנו הטבות מס ליישובים מסביב ולא לבאר שבע. חסרה הראייה הלאומית שדואגת לחזק את עיר המטרופולין".
פוריה הוסיפה: "לפני שנה וחצי אושרה תכנית בצומת שוקת שמוספית מעל מיליון מ"ר תעסוקה ומסחר. המימוש – וואלה לא יודעת. הפתרון לא תמיד תכנוני. צריך להיות מנוהל ברמה אסטרטגית מערכתית וזה לא קורה עדיין. שיח ושת"פ זה מעולה אבל צריך יד מכוונת. הנגב יאבד את הרוב היהודי שלו עוד 20 ומשהו שנה. לצערי לא עוסקים בזה. לא שואלים שאלות גדולות".
אינג' יואל אבן, מהנדס העיר ירושלים, אמר בכנס כי: "ירושלים חסרה בשטחים אז אפשר לנצל משאב של ערי לוויין כדי להתמודד עם גידול העיר וגידול המדינה. צריך להשקיע בתחבורה ותשתיות נוספות כדי ליישם את זה. צריך לדעת לייצר שיתופי פעולה. בירושלים גודל המטרופולין גם לא מוגדר עד הסוף. לא חייב תעסוקה פה ומגורים שם, יכול להיות גם וגם. עשינו ישיבה עם מטה בנימין וגם גבעת זאב כדי לשתף פעולה ולהביא יתרונות מטרופוליניים. הסך של ערי המטרופולין צריך להיות גדול מסכום חלקיו, וצריך לרתום לטובת המטרופולינים את משאבי מדינה".
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן