עוד חוזר הניגון: רמ"י מפרסמת בפעם הרביעית מכרז "מחיר מטרה" בשכונת רמות בבאר שבע
מציעה 1,544 יח"ד, לאחר שלושה ניסיונות כושלים בעבר והפעם – 70 אחוז מהדירות מיועדות לשיווק בשוק החופשי
מציעה 1,544 יח"ד, לאחר שלושה ניסיונות כושלים בעבר והפעם – 70 אחוז מהדירות מיועדות לשיווק בשוק החופשי
ברמ"י לא אומרים נואש: לאחר שלושה ניסיונות כושלים לשווק מאות יחידות דיור בשכונת פסגת רמות בבאר שבע, פרסמה השבוע רמ"י בפעם הרביעית מכרז לדיור מטרה בשכונה ל-1,544 יח"ד. המכרז כולל מתחמים ששווקו בעבר ללא הצלחה, לצד מכרזים חדשים. בעקבות כישלונות קודמים, כעת 70 אחוז מיחידות הדיור המוצעות במכרז מיועדים לשיווק במחיר שוק חופשי.
בראשית השנה שעבר פרסמה רמ"י מכרז במסלול דיור במחיר מטרה לרכישת זכויות חכירה לבניית 1,109 יחידות דיור ב-7 מתחמים בבנייה רוויה בשכונת פסגת רמות. מהמכרז עולה כי מחצית מהדירות בכל מתחם מיועדות למכירה במחיר מטרה, ומחצית במחירי שוק חופשי. היטלי הפיתוח במכרז עמדו על 412.4 מיליון שקל עבור כלל המתחמים. לא בכל המתחמים נקבעו מחירי מינימום, אך עבור המתחמים שבהם נקבע מחיר שכזה, הוא עמד בסך הכל על 24.2 מיליון שקל. המכרז נסגר בחודש יולי ללא הצלחה, לאחר שלא הוגשה אף הצעה.
בעקבות זאת, הוחלט לפרסם שוב את המכרז, אך הוחלט לקצץ את הוצאות הפיתוח ב-19 אחוזים, ולהעמידן על 334 מיליון שקל. גם מחירי המינימום קוצצו בשיעור ניכר, ב-45 אחוז, ל-13.2 מיליון. אך למרות זאת, נמכר רק מתחם אחד, ל-156 יח"ד. החברה שזכתה במכרז היא ארז אלון יזמות ובנייה, שהציעה 5.9 מיליון שקל, בנוסף ל-37.4 מיליון שקל הוצאות פיתוח. מכיוון שהצעה זו הייתה היחידה, היא הייתה הזוכה. מחיר המינימום על הקרקע היה 2.6 מיליון שקל. ליתר 6 המתחמים, שכוללים 953 יח"ד ביחד, לא ניגשו מציעים.
בעקבות זאת, פורסם המכרז בשלישית, רמ"י כמעט שלא שינתה את העלויות במכרז, אך שינתה את היחס בין דירות במחיר מטרה לדירות במחיר שוק חופשי. במכרזים הקודמים, מחצית מיחידות הדיור היו במחיר מטרה ומחצית שנייה במחיר שוק חופשי. כעת המכרז מציע רק 40 אחוז מהדירות במחיר מטרה, ויתר 60 אחוז במחיר שוק חופשי. בסוף השנה שעברה המכרז הסתיים בכישלון, לאחר ששוב לא ניגש אליו אף לא מציע אחד.
במקביל, הסתיים מכרז נוסף בשכונה בכישלון, מכרז לדיור בהשכרה, הכולל 312 יח"ד. המכרז פורסם בחודש מרץ השנה. מתוך כלל יחידות הדיור, קצת יותר ממחצית, 158 יח"ד, יועדו להשכרה ארוכת טווח, שבחלקה בעלות מפוקחת. יתר יחידות הדיור, 154 יח"ד, יועדו למכירה. עלויות הפיתוח שנדרשו עמדו בתחילה על 91 מיליון שקל, אך בחוברת המכרז העלויות ירדו ל-81 מיליון שקל. בתום 4 דחיות במועד הגשת ההצעות, הסתיים המכרז בכישלון, לאחר שאף מציע לא ניגש אליו.
כעת המכרז מתפרסם בפעם הרביעית, כמעט שנתיים לאחר שפורסם לראשונה, והוא מציע 1,544 יח"ד. מדובר ב-953 יח"ד מהמכרז הקודם, ועוד 78 יח"ד ממכרז לדיור להשכרה ששווק בעבר ללא הצלחה. בנוסף, המכרז כולל עוד שלושה מתחמים שלא שווקו בעבר. למרות שהמכרז מוגדר כמחיר מטרה, רוב יחידות הדיור (1,081 יח"ד שהן 70 אחוזים) מיועדות לשיווק במחירי שוק חופשי, ורק 30 אחוז מיועדות למחיר מטרה.
טרם פורסמה חוברת המכרזים למכרז הזה, וטרם פורטו מחירי מינימום, שווי מ"ר בנוי והוצאות פיתוח. עם זאת, בהודעה נכתב כי התחרות במכרז תהיה על ההצעה הגבוהה ביותר עבור הקרקע או לפי שיטת מקסום רווחים. המועד האחרון להגשת הצעות הוא 2 בדצמבר 2024.
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן