banner
הדמיית התוכנית: : מילוסלבסקי אדריכלים
הדמיית התוכנית: : מילוסלבסקי אדריכלים

אושרה למתן תוקף תכנית להקמת רובע מגורים עם 2,200 יח"ד במערב באר יעקב

התכנית, יוזמת רמ"י, כוללת 66,000 מ"ר שטחי תעסוקה. הוועדה דחתה את ההתנגדויות לתכנית, ביניהן של עיריית נס ציונה

זיו גולדפישר 18.06.2023

עוד 2,200 יח"ד בבאר יעקב: הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) אישרה למתן תוקף תכנית להקמת רובע מגורים בן 2,200 יח"ד במערב העיר. הוועדה אימצה בישיבתה בשבוע שעבר את ממצאיו של דוח של חוקר מיוחד שבחן את ההתנגדויות שהוגשו נגד התכנית, והמליץ על מספר תיקונים טכניים.

תמל/ 3008, "באר יעקב, מתחם 5", היא תכנית המציעה שכונה שכוללת אזור מעורב שימושים של מגורים ותעסוקה, מסחר, מבני ציבור ופארק עירוני. התוכנית, ביוזמת רשות מקרקעי ישראל, משתרעת על שטח כולל של כ-300 דונם, במערב העיר באר יעקב, מדרום וממזרח לדרך 4313, ממערב לכפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, בשטחים שבבעלות המדינה ובעלים פרטיים. התכנית מציעה 1,920 יח"ד ועוד 300 יח"ד מיוחד, כ-66,000 מ"ר שטחי תעסוקה, כ-10,000 מ"ר למסחר, שטחי ציבור ופארק משמעותי, בהתאם לתוכנית המתאר הכוללנית.

השכונה כוללת בינוי מגדלי מגורים עד 18 קומות לאורך השדרה הראשית, במגרשים המשלבים גם בניה מרקמית. מתוך כלל יחידות הדיור בתוכנית, כ-440 יוקצו עבור דירות קטנות של עד 80 מ"ר ומתוכן לפחות 110 דירות תהיינה קטנות-מאוד, בשטח של עד 55 מ"ר. עוד מאפשרת התוכנית הקמת 160 דיוריות כיחידה נפרדת בדירות גדולות ו-300 יחידות דיור בדיור מוגן לאזרחים ותיקים.

בחוות דעתה של מתכננת הוועדה נכתב כי: "התכנית מציעה שכונה קומפקטית, המבוססת על בינוי צפוף ואינטנסיבי בשילוב בניה מגדלית ומרקמית, המאפשר הגעה לכל השירותים והשימושים במרחק הליכה קצר. היא כוללת שדרה ראשית מסחרית, שימושי תעסוקה מעורבים במגורים בדופן לדרך ,4313 ופארק עירוני משמעותי הנחוץ לעיר כולה וכריאה ירוקה לשכונה".

התכנית הופקדה לפני עשרה חודשים, והוגשו נגדה שורה של התנגדויות, ביניהן של עיריית נס ציונה הסמוכה, שטענה כי הכנת התכנית נעשתה ללא ידיעתה ושיתופה. בהתנגדות נטען בין השאר כי  אין לאשר את התכנית ללא השלמת ביצוע והפעלה של כל הפתרונות למניעת הצפות בנס ציונה הנובעות מהנגר שמקורו בבאר יעקב.

כאמור, הוועדה מינתה חוקר מיוחד שבחן את ההתנגדויות, והגיש דוח המלצות. באשר להתנגדות של עיריית נס ציונה, יזם התכנית הגיש לוועדה פתרונות לטיפול בנגר. הוועדה החליטה לאמץ את הדוח ולתת תוקף לתכנית, בכפוף לתיקונים טכניים. החלטה סופית לגבי האישור אמורה להינתן על ידי המועצה הארצית לתכנון ולבנייה.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות