banner
ארכיון: פגיעת טיל בבית בבאר שבע // צילום: טלי חדד
ארכיון: פגיעת טיל בבית בבאר שבע // צילום: טלי חדד

הנכס שלכם נפגע עקב האירועים הביטחוניים ואתם זכאים לשיפוץ?

למעלה מ-2,000 נכסים בישראל נפגעו מירי מטחי הטילים וההתפרעויות, כיצד מתמודדים מול שיפוץ הנכס ועל מה אסור להתפשר? יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים מסביר

רנית נחום-הלוי 18.05.2021

2,168 נכסים ברחבי הארץ נפגעו עד היום כתוצאה ממטחי הטילים שנורו לישראל ומההתפרעויות בערי ישראל. מנתוני רשות המיסים המתפרסמים היום עולה כי העיר אשקלון סופגת את עיקר הפגיעות ובה 849 נכסים שניזוקו. 137 נכסים באשדוד ו-118 נכסים בשדרות. בעיר לוד ניזוקו 25 נכסים כתוצאה מפעולות האיבה בין שתי האוכלוסיות, ברמלה מדובר על 23 נכסים ובחיפה והצפון (כולל עכו), ניזוקו 35 נכסים. באזור מחוז תל אביב והמרכז נפגעו 720 מבנים כתוצאה מירי הטילים, רובם ברמת גן  – 125 נכסים וגבעתיים עם 121 נכסים שנפגעו. 

כיצד מתמודדים מול שיפוץ נכס שנפגע?
ההליך הראשוני מתבצע מול שמאי רכוש הנשלח ממחלקת מס רכוש של רשות המיסים. לרוב שמאי הרכוש מגיע זמן קצר לאחר הפגיעה ומעריך את רמת הנזק. 

לדברי יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים ערן סיב כאשר מדובר בנזקים הנאמדים עד 15,000 שקל הכוללים לרוב תיקוני טיח, אלומיניום, תריסים או תיקוני צבע, הם יושתו על בעל הנכס כנגד חשבוניות של קבלנים מורשים אותן יש להגיש למס רכוש לצורך זיכוי. במקרה זה, מסביר סיב, עומדת בפני הבעלים אופציה נוספת והיא להשית את השיפוץ על קרן הפיצויים של מס רכוש, אם כי רבים מעדיפים לנקוט באפשרות הראשונה. 

במקרה של נזק גבוה יותר השיפוץ נעשה באמצעות חברות משכנות-ממשלתיות שתפקידן הוא להחזיר את הנכס למצבו המקורי. עוד קודם לכן, מסביר סיב, יש צורך להביא למקום מהנדס קונסטרוקציה על-מנת שיבדוק את עמידות הבית. "המטרה היא לבדוק האם הנכס כשיר לעבודה מיידית ויכול להחזיק מעמד. בהרבה מקרים כאשר מדובר בפגיעה ישירה ויש חשש לעמידות הבית נדרש להרוס אותו כליל ולבנות אותו מחדש מהיסוד", דברי סיב. 

"אל תתפשרו על הסטנדרט"

סיב: "בעניין שיפוץ מהיסוד המוטל על חברות ממשלתיות, זכותכם לדרוש להשיב את הנכס למצבו המקורי. אם אריחי הריצוף בבית היו גדולים בשטחים של מטר או 80 ס"מ, אין מה להתפשר על ריצוף פחות מזה. אם בבית המקורי היה שפכטל על הקירות, נכון לדרוש את אותו עיצוב גם כעת, שהרי שפכטל מייקר את העלויות, ואין צורך להתפשר בזה או בטיב החומרים. הסטנדרט צריך להיות שווה ערך פחות או יותר לנכס המקורי, לא פחות מזה". 

"נוסף על כך", ממשיך סיב, "במקרה של פגיעה ישירה בבית, מומלץ להתכונן לשהות ארוכה למגורים בדיור חלופי. לעיתים מדובר בתקופה ממושכת האורכת שנה ויותר. לדיור החלופי זכאי כל אזרח שביתו נהרס כליל והוא מקבל אותו מקרן הפיצויים לטיפול בנזקים לרכוש של מס רכוש. בסופו של יום זכותכם לדרוש שהמצב יחזור לקדמותו כמה שיותר מהר".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות