המגמות לשוק הנדל"ן הישראלי לשנת 2025
מבצעי המימון מאבדים אטרקטיביות, הרוכשים נוקטים משנה זהירות: "צריך להתאים את עצמנו למציאות החדשה" // דעה
מבצעי המימון מאבדים אטרקטיביות, הרוכשים נוקטים משנה זהירות: "צריך להתאים את עצמנו למציאות החדשה" // דעה
שוק הנדל"ן הישראלי נמצא בתקופה מאתגרת של שינויים והתאמות. שינויים אלה באים לידי ביטוי בהאטה בקצב המכירות לצד גידול בהיצע הדירות, עלייה בעלויות הבנייה וירידה בשולי הרווח של היזמים. כדי להבין את המגמות ולהיערך נכון להמשך, חשוב לבחון את הנתונים שמציגים תמונה מורכבת אך גם מלאה בהזדמנויות.
האטה בקצב המכירות – הציבור ממתין להתבהרות התמונה
הנתונים המתפרסמים בתקשורת מצביעים על ירידה חודשית, ממוצעת, של 5% בקצב רכישת הדירות. הרקע לכך הוא חוסר הוודאות הכלכלי והציפייה להפחתת הריבית, לצד שינויים גלובליים והשפעת יוקר המחייה על האינדיבידואל, מה שגורם לרבים לשנות סדרי עדיפויות ולהבין שאולי בכל זאת כדאי להמתין. הציבור גם מבין שהשוק במגמת האטה, ונוקט משנה זהירות בבחירת הדירה, בלקיחת התחייבויות ובתהליך קבלת ההחלטות.
היצע הדירות בשיא – הזדמנות לטווח הארוך
נכון להיום, קיימות בשוק כ-76 אלף דירות חדשות, שיא של שנים. היצע זה נובע מתנופת הבנייה של 2021, לצד מחויבויות בנייה מצד היזמים בפרויקטים של מחיר למשתכן והתחדשות עירונית. עודפי ההיצע אינם בהכרח סימן שלילי: עבור הרוכשים מדובר בהזדמנות למגוון רחב יותר, בעוד שהיזמים נדרשים להציג בידול באמצעות איכות סביבת המגורים, פריסת תשתיות מתקדמות ויצירת חוויית רכישה ייחודית.
מבצעי המימון מאבדים את כוחם – הציבור מחפש שקיפות ויציבות
מבצעי מימון מסוג 20-80, שנכנסו במרץ רב מאז 2023 וכבר הפכו לנורמה, מאבדים בהדרגה את האטרקטיביות שלהם. בעבר, מבצעים אלה היוו כלי שיווקי משמעותי, אך הציבור מבין בהדרגתיות את הסיכונים הכרוכים בכך. החל מאי קבלת משכנתא ועד להחזרי משכנתא גבוהים יותר בעתיד. כאן נכנסת לתמונה הפרסונליזציה: התאמת פתרונות המימון לא רק ליכולת התשלום הנוכחית אלא גם להשלכות העתידיות, מתוך הבנה שמדובר בהחלטה פיננסית לטווח הארוך.
הירידה בקצב המכירות – סבלנות עם תכנון מושכל
חודש דצמבר, עם 5,900 עסקאות, לא הצליח לשנות את המגמה: קצב הרכישות נמצא בירידה עקבית. הרוכשים מחפשים ודאות בשוק מתנדנד, והיזמים חייבים להגיב באסטרטגיות שיווק עדכניות. חוויית רכישה מותאמת אישית היא מפתח מרכזי – מידע מדויק על הפרויקט, הדגשת יתרונות סביבתיים ותכנון שמותאם לאורח החיים של הרוכש. הנדל"ן הוא כבר לא רק נדל"ן. בין משקיעים שמחפשים תשואה גבוהה, לזוגות צעירים שעבורם זהו ממש מוצר צריכה ועד למשפרי דיור ששואפים לעלות באיכות החיים, על השוק לתת מענה אישי ואמיתי על מנת לעזור להם למצוא את מבוקשם.
עליית עלויות הבנייה – ניהול חכם של משאבים
מדד תשומות הבנייה עלה ב-5.3%, כאשר עלות העבודה התייקרה משמעותית עקב המחסור בכוח אדם. חוסר יכולתם של היזמים להצמיד את מלוא מחיר הדירה למדד יצר לחץ כלכלי על היזמים, שסופגים חלק מההוצאות. חברות שמתמודדות עם האתגר באמצעות ניהול תקציב מוקפד, מו"מ עם ספקים וחידוד יעילות הבנייה, מצליחות לשמור על רווחיות למרות התנאים המאתגרים.
שחיקת הרווחיות – התאמות נדרשות
שולי הרווח בענף ירדו מ-14% לפני שלוש שנים ל-2% בלבד כיום. הלחץ לשמור על קצב בנייה מול עלויות עולות מחייב את החברות לחשב מחדש את צעדיהן. במקביל, עליית המע"מ יצרה אתגר נוסף, כשחלק מהיזמים בוחרים לספוג את ההתייקרות כדי לא לפגוע ברמת המכירות.
מה הלאה? – פרסונליזציה כמנוע צמיחה
הלקוח של היום לא מסתפק בהנחות ובתנאי מימון גנריים. הוא רוצה לדעת היכן ילדו ילמד, איך יגיעו לעבודה? ומהם הפתרונות שמאפשרים לו להרגיש בבית עוד לפני שנכנס אליו.
כאן נכנס לתמונה תהליך של יצירת פרופיל לקוח אישי, התאמת הצעות בהתאם לצרכיו והנגשת מידע שקוף ומדויק. שוק הנדל"ן עובר שינוי, וההצלחה טמונה ביכולתו להתאים את עצמנו למציאות החדשה – לא באמצעות מבצעים חד-פעמיים ולא בהליכה עיוורת אחרי העדר, אלא על ידי בניית חוויית רכישה שמתחילה בהקשבה אמיתית.
*הכותב, נימרוד צביק, מכהן כמנכ"ל חברת מרום 360, העוסקת בשיווק נדל”ן עבור יזמים ולקוחות
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן