banner
יחיאל זוהר, ראש העיר נתיבות // צילום: אמנון ארד || נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל
יחיאל זוהר, ראש העיר נתיבות // צילום: אמנון ארד || נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל

נתיבות מתעצמת מחדש עם 20,000 דירות בשתי שכונות ענק חדשות

ראש העיר, יחיאל זוהר: "אני חי כאן מאז שהגעתי לארץ, וכאן גרים ילדיי ונכדיי. החלום שלנו היה לבנות עיר יהודית גדולה ליד רצועת עזה"

זיו גולדפישר 17.12.2023

נתיבות שספגה מכה כואבת בשבת השחורה, צועדת היום בדרך ל-100,000 תושבים: תכנית להקמת שתי שכונות ענקיות בצפון העיר נתיבות, הכוללות 20,000 יח"ד בבינוי של עד 30 קומות, וכן 900,000 מ"ר לתעסוקה, צפויה לעלות בימים הקרובים לדיון ראשון בוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) במסגרת שולחן עגול. מדובר בבנייה שנעשית במסגרת הסכם גג בין עיריית נתיבות למדינה. ראש העיר, יחיאל זוהר, אומר ל"מגדילים" כי חזונו לנתיבות הוא של עיר יהודית גדולה ליד רצועת עזה, שתוכל להתגבר על הבעיות שאיתן מתמודדות ערים אחרות באזור.

נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל
נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל

ראש העיר, יחיאל זוהר: "אנחנו הולכים להסכם גג שני של 20,000 יח"ד, אחרי שאת הסכם הגג הראשון, שכלל 16,000 יח"ד, שיווקנו ומכרנו בתוך זמן קצר. עד לפני המלחמה השיווקים והמכירות היו ברמה מטורפת. אני מקווה שהמלחמה לא תשנה את הדברים". 

אוכלוסיית נתיבות כוללת כיום 54,000 תושבים, ולהערכת זוהר בתוך עשור היא תחצה את סף 100,000 התושבים: "אני חי כאן מאז שהגעתי לארץ, וכאן גרים ילדיי ונכדיי. החלום שלנו היה לבנות עיר יהודית גדולה ליד הרצועה שתוכל לתפקד באופן עצמאי ולהתגבר על חלק מהמחלות שיש ביישובים באזור. התחלנו לקדם את העיר בשני מישורים – בתחום הרפואה, בשיתוף פעולה עם הדסה, ובתחום החינוך בשיתוף מכון ויצמן. אנחנו הולכים להרחיב את הפעילות הזאת זה בצורה משמעותית כדי להגיע להישגים בתחומים האלה".

נתיבות // הדמיה: דרמן-ורבקל אדריכלים
תשריט התוכנית להקמת שתי השכונות החדשות בנתיבות // הדמיה: דרמן-ורבקל אדריכלים

זוהר מציין עוד כי נתיבות עומדת לפתח גם את תחום התיירות: "אני לא הולך לנות רק בתים, כי צריך לחשוב על הכל. יש לנו מלון ראשון שאמור להיבנות בעיר ויש שיווק של קרקע למלונאות בחודש הקרוב. אנחנו ממוקמים בקו האש, 8 ק"מ מהרצועה. אצלנו לא פינו תושבים, אם כי היה אצלנו ניסיון חדירה באותו יום שבת. העיר כיום בתפקוד מלא".

מגדלי מגורים של עד 30 קומות
"תמל/1124 נתיבות" היא תכנית להרחבת שטח הבינוי העירוני בנתיבות ושטחה כ- 4,550 דונם, שהוגשה על ידי עיריית נתיבות ורשות מקרקעי ישראל. התכנית מציעה הקמת שתי שכונות מגורים חדשות בשטחי הרחבת העיר נתיבות מצפון לדרך 25 ומערבה לצד מסילות הרכבת, וכן הקמת אזור תעשייה ותעסוקה. התכנית כוללת שלושה תאי תכנון גדולים (A, B, C) המגדילים את תחום השיפוט העירוני מצפון לציר 25 ועד לנחל, ממערב עד לקו הרכבת ומדרום מזרח עד לנחל שרשרת.

נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל
נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל

תא שטח A, הממוקם בצפון מזרח העיר, גובל מצפון ומזרח בנחל חנון ודרך 34, ממערב מושב תקומה ומדרום דרך 25. בתא השטח הזה מוצעות 14,500 יח"ד בבינוי הכולל מגדלים של 25-30 קומות, בניינים של 16-18 קומות ובנייה מרקמית של 10 קומות. כמו כן, התכנית מציעה שטחי תעסוקה בהיקף של 200 אלף מ"ר במתחם זה.

תא שטח B, ממוקם במערב העיר וגובל מצפון דרך 25, ממערב קו הרכבת, מדרום ומזרח שכונת נווה שרון. התכנית מציעה בתא שטח זה 5,500 יח"ד בבינוי מגדלי של 25-30 קומות ובנייה מרקמית של 10 קומות. כמו כן, מוצעות במתחם זה 300,000 מ"ר תעסוקה. תא שטח C, כולל כ-400,000 מ"ר תעסוקה. כמו כן, התכנית מציעה הקמת תחנת רכבת חדשה בעיר. 

נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל
נתיבות // צילום: איל תגר וליאור פתאל

על פי התכנית, תוקם רשת רחובות חדשה המקשרת בין העיר הוותיקה, השכונות החדשות שנבנו בשנים האחרונות ובין השכונות החדשות, שאותן מגדירה התכנית בתור "העיר העתידית": "החזון המניע את התכנון עיקרו בהצבת אלטרנטיבה אורבנית בת קיימא ובת השגה לסביבת מחיה עירונית אינטנסיבית, מגוונת ומעורבת שימושים. לצד העצמת החזון העירוני בגדילת העיר התכנית מציעה מרחב עשיר של שטחים ציבוריים פתוחים בממשק עם נחל חנון ומייצרת טווח רחב של אזורי פנאי, נופש וספורט לאורך הממשק שבין העיר האינטנסיבית ובין הטבע הסמוך העוטף אותה. בין נקודות המפתח אותה מציעה התכנית נמנות תחנת רכבת חדשה, מרכז פנאי וספורט וכמובן רחובות עירוניים ובהם משרדים, מסחר ושירותי ציבור מלאים לשירות התושבים העתידיים ותושבי הסביבה".

העורך ראשי של התכנית הוא אדריכל אלי דרמן, ממשרד דרמן-ורבקל אדריכלות.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות