banner
הבנין בהר סיני 6 // צילום: מגדילים
הבנין בהר סיני 6 // צילום: מגדילים

איך לצלוח פרויקט תמ"א 38 מאתגר ולהישאר מרוצים

חיה אפל – דיירת וחברת וועד הבניין: "רק הרווחנו מבלי לשלם אגורה, ככה צריך להסתכל על זה"

תמונה: הבניין בהר סיני 6 // צילום: מגדילים

לאחר עבודות בנייה ושדרוג של כשנתיים, הסתיים בפברואר השנה, פרויקט חיזוק מבנים תמ"א 38 בבניין הדירות ברחוב הר סיני 6 ברעננה. הפרויקט שהינו למעשה הפרויקט הראשון של חברת "קידר מבנים" בתחום ההתחדשות העירונית ובתמ"א 38, גרף תשבחות רבות הן בעיקר מצד הדיירים, והן מצד היזם, וזאת על רקע המקרים הרבים שאנו שומעים בתקשורת ובמדיות השונות על תביעות משפטיות ועל סכסוכי יזמים ודיירים במהלך תהליך הבנייה, וגם על משקעים שלפעמים נותרים בסיום.

כאמור, הבניין עצמו שוכן ברחוב הר סיני 6, שהינו רחוב צדדי ושקט ונחשב לאחר מרחובותיה האטרקטיביים של רעננה בשל קרבתו למוקדי מסחר, בנקים ובתי קפה ועוד.
טרם הפרויקט, כלל הבניין שנבנה ב- 1973, 16 דירות בבניין בעל 4 קומות על עמודים, וללא חדרי ממ"ד.
בסיום הפרויקט שארך כ- 4 שנים מאז יצא לדרך, נוספו לו 2.5 קומות הכוללות 10 יח"ד מתוכן שתי דירות פנטהאוזים. הפרויקט כלל בנוסף שיפוץ והגדלת חדרי לובי וחזיתות הבניין, הוספת חדרי אשפה ומחסן לכל דירה, הוספת חניות ושיקום גינת הבניין.
לאור הסיום המוצלח של הפרויקט, כאשר כל הצדדים מביעים סיפוק רב מן התוצאות, ומשבחים את "קידר" על התנהלותה במהלך העבודות בפרויקט, עמידתה בהתחייבויות, בלוח הזמנים, ובעיקר בשל התוצאה הסופית של המבנה המשודרג – שוחחנו עמם על הגורמים שתרמו לכך שכולם יצאו בסיומו של הפרויקט כל כך מרוצים.

הר סיני 6 לפני תחילת העבודות // אלבום פרטי
הר סיני 6 לפני תחילת העבודות // אלבום פרטי

בחרנו את היזם לאחר המלצת חברה גדולה בתחום
חיה אפל, דיירת וותיקה וחברת וועד דיירי הבניין סיפרה למגדילים, כי ההחלטה לצאת לפרויקט של תמ"א התקבלה בסביבות 2013 לאור התגברות הסיכון של ירי קאסמים על מרכז הארץ, ובשל הסיכון לרעידות אדמה, ומאחר והבניין שנבנה ב – 1973 ללא חדרי ממ"ד, נדרש בו חיזוק למבנה ושדרוגו.
אפל גם הרחיבה על תהליך בחירת היזם, בסופו נבחרה חברת "קידר מבנים", וסיפרה כי לאחר שחברה גדולה בעלת מוניטין בתחום, אליה פנו, ויתרה, אך המליצה בחום רב על היזם טל קידר. קידר החליט בתחילה, לאחר בחינה של הפרויקט, שלא להיכנס אליו, אך מאוחר יותר, סיפרה אפל, לאחר שהמשא ומתן עם חברה מסוימת נכנס להילוך גבוה- ממש לפני הסגירה עמם, הודיע טל קידר לנציגות הדיירים כי שקל שוב והוא מוכן להיכנס לפרויקט המורכב והלא פשוט בו מעורבים גם דיירים. ומכאן המשיכה אפל ואמרה כי: "יצאנו לדרך ממנה רק זכינו. להתנהלות בלי כסאח, נעימה ברוח טובה, עם מנהל עבודה שלדעתנו הוא נכס לכל חברה, נעים הליכות, הלך לקראת הדיירים שנשארו בבניין והלכנו אתו".

חזית הבניין לאחר השדרוג // צילום: מגדילים
חזית הבניין לאחר השדרוג // צילום: מגדילים

חלוקה שווה בין הדיירים, מפקח מטעם הדיירים ובחירה קפדנית של הקבלן
אפל מנתה מספר החלטות טובות שהיא וחבריה קיבלו, שלדעתה תרמו להצלחתו של הפרויקט. הראשונה בהן, עיקרון החלוקה השווה בין הדיירים: הפיצוי והכספים שהתקבלו מהיזם חולקו שווה בשווה. החלטה שמנעה סכסוכים ומריבות מיותרות בין הדיירים. 
החלטה חשובה נוספת ציינה אפל, בחירת מפקח בנייה מטעם הדיירים, "בחרנו באריאל טסט, שהוא אדריכל במקצועו, שגם במקביל לשמירה על האינטרסים שלנו, במקרים של מחלוקות כאלו או אחרות עם היזם פעל גם כמגשר, וזה זרם", סיפרה אפל. אפל הדגישה כי חשוב מאוד לאין ערוך הבחירה הקפדנית ביזם לפרויקט, "קידר מבנים" היו הוגנים אתנו לכל אורך הדרך", שיבחה, "גם במקרים שהחוזה לא חייב אותם". וציינה כמה דוגמאות לכך: "בגלל חוסר ניסיוננו לא חשבנו על החלפת דלתות הכניסה של הדירות בסיום הפרויקט, ולמרות זאת טל קידר הודיע לנו שיחליפם למרות שאינו מחויב לעשות זאת על פי החוזה, במקרה אחר של פרויקט אנרגיה סולרי מול חברת החשמל שנחתם בחוזה בראשית הפרויקט והפך מאוחר ללא כדאי מבחינה כלכלית, על אף זאת, קידר הודיע לנו שיכבד את החוזה וישלם לנו את הסכומים להן התחייב. חלק מהדיירים אף השתמש בכסף לתשלום עבור שכירת דירה, ובמקביל השכירו את דירתם לסטודנטים במחיר מוזל יותר".
אפל סיכמה את הצלחתו של הפרויקט ואמרה: "רק הרווחנו מבלי לשלם אגורה, ככה צריך להסתכל על זה, לבניין נוספו מעלית חדשה, הלובי גדל, נוספו חדרי אשפה ועוד, פשוט שדרגנו את איכות החיים שלנו"

בניינים סמוכים // צילום: מגדילים
בניינים סמוכים // צילום: מגדילים

"פשוט התמזל מזלנו לעבוד עם קבלן ישר, איכותי שעמד בלוח זמנים"
גם יגאל שחר-ארז דייר נוסף שדר בבניין מעל 30 שנה, ואף קנה דירה נוספת בסיום השדרוג, וכיום גם משמש כחבר וועד, לא חסך בשבחים ואמר כי: למזלנו הגדול נפלנו על חברת קידר, חברה שמשקיעה בחומרים ובאיכויות וזה כיף לעבוד איתם". שחר-ארז סיפר עוד כי לאחרונה התבצעה ביקורת איכות בבניין בסיומה התקבלו תוצאות מצוינות, הן בחזות הבניין, בלובי, בסביבתו, והן באיכות השדרוג של הדירות הישנות להן נוספו גם חדרי מחסן, ובאיכות הבנייה והגימור הגבוה של הדירות החדשות. שחר-ארז סיכם ואמר כי: "פשוט התמזל מזלנו לעבוד עם קבלן ישר, איכותי שעמד בלוח זמנים".

למה פנטהאוז בהר סיני 6?
דייר חדש שקנה לא מזמן בבניין דירת פנטהאוז חדשה, אליה עבר מבית פרטי עם גינה, גם כן ברעננה, סיפר כי בין ההצעות שהונחו לפתחו בחיפושיו אחר דירה חדשה היו גדולות יותר, וחלקן של הדירות היו זולות יותר, אך המרפסת שפונה לנוף אינסופי מקסים ללא כל הפרעה, איכויות הבניה פנטהאוז ובעיקר אנשי החברה שכנעו אותו לרכוש את הדירה. "התחושה היא שאתה רוכש מידי החברה דירה בבית מלון בוטיק, שנבנתה במפרט יוקרתי בסטנדרטים גבוהים עם שימת לב לכל הפרטים הקטנים", סיכם אותו דייר.

בניין נוסף ברחוב הר סיני ברעננה // צילום: מגדילים
בניין נוסף ברחוב הר סיני ברעננה // צילום: מגדילים

פרויקט הדגל של החברה שגם מועמד לפרסים
בחברת קידר מבנים לא נשארו אדישים לתשבחות של דיירי הר סיני 6 ומסרו למגדילים כי הפרוייקט בהר סיני 6, הוא מעין פרויקט הדגל של החברה, וכי הוא מועמד בין היתר לפרס בתחרות המצוינות בענף הבנייה של התאחדות בוני הארץ. בנוסף נמסר מהחברה כי הגורמים ששכנעו את החברה בסוף ללכת על הפרויקט, שפתח לה את הדלת לעשרות פרויקטים נוספים בתחום ההתחדשות העירונית ותמ"א 38, היו הנכונות והרצינות של הדיירים, וכן שיפור הזכויות במבנה ובנוסף המקצועיות שהופגנה הן מצד עורך דין והן מצד הדיירים.

לובי הבניין בהר סיני 6 // באדיבות קידר מבנים
לובי הבניין בהר סיני 6 // באדיבות קידר מבנים

הדיירים הם השותפים האמתיים לדרך
לשאלה כיצד עומדים בפרויקט כזה בלוח הזמנים אמר שגיא פיפשקוביץ סמנכ"ל התחדשות עירונית בחברת קידר מבנים כי החברה היא חברה יזמית וקבלנית בסיווג ג'5 הגבוה בישראל, והיא מבצעת את הפרויקטים שלה בעצמה, גורם שמשפיע מאוד על קצב העבודה ואיכותה. "בחברה, שמים דגש על ניהול הפרויקט בידי מנהל עבודה שידע לשמור על תקשורת אנושית ורציפה עם הדיירים", סיפר פיפשקוביץ, "בכל הפרויקטים שלנו אנחנו מקדימים את לוח הזמנים באופן משמעותי". פיפשקוביץ תיאר את הפרויקט בהר סיני כפרויקט שתרם לחברה את ההבנה הגדולה בתחום ההתחדשות העירונית ותמ"א 38, כי הדיירים הם השותפים האמתיים לדרך.

פיפשקוביץ: "יתרונותיה של החברה כחברה משפחתית, השמה דגש על אנושיות, היא לדעתי המפתח בשילוב תיאום ציפיות נכון, ושקיפות לכל אורך הדרך. כיום אנו מקדמים מס' מכובד של פרויקטים אותם אנו בוחרים ממש בפינצטה בין היתר בתל אביב, רעננה, הרצליה, כפר סבא, והוד השרון.
הפרויקטים נמצאים בשלבים שונים החל מפרויקטים בביצוע לפני סיום, כאלו הנמצאים בסטטוס חתימות דיירים"

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות