banner
אריאל פוקוטינסקי // יח"צ | Depositphotos
אריאל פוקוטינסקי // יח"צ | Depositphotos

יוצאים למרפסת? היזהרו מנפילת חיפויים של הבניין!

אריאל פוקוטינסקי, מומחה לחיפוי מבנים, מתריע בפני הציבור: "תקינת החיפויים לא נועדה לספוג הדף טילים – יש להיזהר מנפילת אריחים"

אריאל פוקוטינסקי* 17.06.2025

יש לכם ממ"ד בבית? כבר בשורות טובות, סימן שאתם גרים בבניין שנבנה ב- 30 השנים האחרונות ועם זאת, ייתכן שאתם חשופים לסכנה שאפילו לא הייתם מודעים לקיומה. 

מדוע? מאחר ומרבית הבניינים שנבנו ב- 30 השנים האחרונות מחופים עפ"י הדרישות בחיפוי קשיח (אבן / פח / לוחות), שמטרתו לאפשר לבניין אורח חיים ארוך ללא צורך בתחזוקת החזית. 

עם זאת כשתכננו את אותם חיפויים עפ״י סטנדרטים הנדסיים מקובלים אף אחד לא לקח בחשבון הדף, רסיסים, מיירטים וטילים בליסטיים.

כך לדוגמא האבנים בשיטת ״ברנוביץ״, שהנה הנפוצה בישראל לחיפוי בניינים (70% מהבניינים הגבוהים) מקובעות רק בדפנותיהן באמצעות סיכות. 

ממה להיזהר?
הסכנה האורבת לנו, שגם נצפתה בפגיעות האחרונות, היא שאותם חיפויים יתרופפו מאחיזתם בבניין בעקבות רסיס, הדף או פגיעה אולם לא יפלו מיידית ויישארו תלויים על בלימה. במקרים כאלו, חיפויים יכולים ליפול גם ימים אחרי הפגיעה.  

לכן, לאחר שיצאנו מהממ"ד, גם אם הבניין לא נפגע ישירות – חשוב לא למהר לצאת למרפסת אלא לבחון קודם במבט לפחות את הבניין לגובהו ולראות שאין לנו אריחי חיפוי הנראים רופפים, בדיקה דומה נבצע ביציאה מהבניין. כמובן שיש להתייעץ עם מומחה בתחום, ולא להסתפק במבט עיניים. 

מובן ומובן ששהייה במרפסת או מתחת לבניין מחופה בעת אזעקה היא מהמקומות המסוכנים ביותר גם בהיבט זה של חיפוי, שכן רסיס שיפגע 10 קומות מעלינו יכול לייצר מטר של אבנים חדות הנופלות במהירות.
מה הפתרון?
כרגע אין שיטת חיפוי שעומדת בהדף טילים. לעתיד, עלינו להפיק לקחים מאירועים אלו ולמרות שנקווה לעתיד שכולו שלום, עלינו לייצר תקינה ישראלית למעטפת המבנה אשר לוקחת בחשבון לא רק את עמידות החיפויים ברוחות אלא גם דורשת עיגון מרובה בגב לוחות החיפוי. 

*הכותב, אריאל פוקוטינסקי, הינו מנכ"ל חברת תדהר אקוקיר – ECOWALL, שמתמחה בחיפוי מבנים ובנייה מתועשת בשיטות מתקדמות

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות