banner
עו"ד נעמה שיף // צילום: סטודיו תומס
עו"ד נעמה שיף // צילום: סטודיו תומס

האם יש לכם סעיפי יציאה מההסכם עם היזם?

בתי המשפט מבינים כיום, וגם החוק שונה בהתאם, שהסכם התחדשות עירונית הוא לא "זכות מוקנית" ואפשר לצאת ממנו במקרים מסוימים – עו"ד נעמה שיף שותפה במשרד שוב ושות עם טיפים לבעלי הדירות

"טיפ חשוב לכל בעלי דירה שבוחנים קידום פרויקט התחדשות עירונית בבניין שלהם, הוא לכסות את עצמם באמצעות "סעיפי יציאה מההסכם" שיוגדרו מראש ויעוגנו בחוזה, אומרת עו"ד נעמה שיף שותפה במשרד שוב ושות, ונותנת דוגמא: "כמו למשל במקרה בו היזם לא מתחיל להחתים את הרוב הדרוש מהדיירים (העומד כיום על 66% מבעלי הדירות בפרויקט פינוי בינוי), או שהוא לא מצליח לקבל היתר בנייה, או שהוא לא עומד בהתניות שהתחייב אליהן בחוזה כמו התמורות לדיירים". 

על מה עוד צריך לשים דגש בהתקשרות עם יזם?
"חשוב מאוד גם להגדיר ולעקוב אחרי המועדים להם התחייב היזם לביצוע ההסכם. בדרך כלל תהליך החתמת הדיירים לוקח הרבה זמן ולא כל הדיירים חותמים באותו מועד. על מנת שהדיירים לא יהיו קשורים שנים ארוכות ליזם שלא פועל מספיק טוב לקידום הפרויקט, או שלא עומד בהתחייבויות שלו לדיירים, או אף שעושה שימוש לרעה בהסכמה שהדיירים נתנו לו – לפני שחותמים צריך לדאוג שבמקרים כאלה יש סעיפי יציאה מההסכם, וכן שיש מועדים קשיחים לעמידה באבני דרך. בתי המשפט מבינים כיום, וגם החוק שונה בהתאם, שהסכם התחדשות עירונית הוא לא "זכות מוקנית" ואפשר לצאת ממנו במקרים מסוימים". 

מה היתרון של סעיפי היציאה?
"עמידה על סעיפי יציאה, אף מרגיעה דירים אשר חוששים מחתימה על הסכם עם יזם, היות ואם חששותיהם יתממשו והיזם לא יפעל ו/או לא יצליח לקדום התכנון והבנייה כמתחייב בהסכם, תהיה להם האפשרות לבטל את ההסכם  ולהחזיר את הגלגל אחורה".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות