banner
פרויקט זלמן שניאור // הדמיה: Evolve media
פרויקט זלמן שניאור // הדמיה: Evolve media

אסף סימון על פינוי בינוי בנתניה: "הצלחנו לאשר את התב"ע תוך שנה וחצי"

אסף סימון, מנכ"ל אפריקה התחדשות עירונית, מסביר למה הוא מאמין בנתניה, כיצד הסדרת תמורות מצמצמת זמנים, ואיך קידמה החברה במהירות שיא פרויקט פינוי בינוי הכולל 512 דירות חדשות בעיר

מירב דוסטר 18.04.2022

הפרויקט בזלמן שניאור של חברת אפריקה התחדשות עירונית הוא חלק מהתוכנית להתחדשות שכונת נורדאו בנתניה, שבה עתידים להתווסף 6,000 יחידות דיור במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית.
פרויקט זלמן שניאור נמצא בסמיכות לשכונת עיר ימים ובקרבה לאחד ממרכזי הקניות הגדולים והמובילים בישראל – קניון עיר ימים. במתחם המדובר  128 יחידות דיור קיימות, שבמקומן עתידות להיבנות 512 יחידות דירות חדשות בבנייה משולבת – מגדלים לצד בנייה מרקמית ועירוב שימושים של מגורים, שטחי מסחר ומשרדים. "בהיבט התכנוני והחברתי אנחנו מקפידים לייצר בנתניה ובערים אחרות תמהיל מגוון של בניינים בהתחדשות עירונית, שמתאים למגוון של משפחות ואוכלוסיות", אומר אסף סימון, מנכ"ל אפריקה התחדשות עירונית, חברת הבת של אפריקה ישראל מגורים.
עוד הוא מדגיש, כי הפרויקט המדובר מספק איכויות יוצאות דופן, "הושקעה מחשבה רבה מצד העירייה ומצדנו בפיתוח הסביבתי – פארק ירוק, שמייצר רצף עירוני של קריית חינוך, כל הפרויקט פונה לצפון מערב, כך שהנוף המרכזי שלו הוא הים, וכך זה עתיד להישאר, משום שסמוך לפרויקט יש בית ספר ואחריו שמורת אירוסים, שתישמר כפי שהיא", אומר סימון.
סימון, שמאמין בהתחדשות עירונית בתחומי העיר נתניה, מציין את תרומת העירייה לקידום הפרויקטים: "יש רצון מאוד גדול של הרשות לחדש את העיר, שנהנית מביקוש גבוה פנימי וגם מהערים והיישובים הקרובים לה, יש בה חינוך איכותי ושירותים מגוונים לתושבים". 

"הצלחנו לאשר את התב"ע תוך שנה וחצי"
"כשהתחלנו לקדם את הפרויקט, עלתה השאלה איפה נוכל לקדם פרויקט כזה גדול", אומר סימון, "בעצה אחת עם מהנדס העיר, ארז טל ועם הדס מדליה ראש מנהלת ההתחדשות העירונית של עיריית נתניה, הוחלט שהפרויקט יהווה פיילוט ראשוני.  עיריית נתניה היא רשות מקומית עצמאית, ויש לה עוצמה כלכלית ויכולות לתכנן היקפים גבוהים של פרויקטים. מה שמייחד את הפרויקט הזה הוא לוחות זמנים יוצאי דופן. אנו מקדמים אותו במהירות כאילו מדובר בפרויקט של הותמ"ל. בשיתוף פעולה מלא עם העירייה, הצלחנו לאשר את התב"ע בשנה וחצי ועוד בזמן קורונה, כשבנוהל רגיל זה היה לוקח לכל הפחות כשלוש שנים".
בתוך כך, סימון מציין, שהתחדשות עירונית יכולה להתקיים רק כאשר היא נעשית בשיתוף מלא עם הרשויות. "אף אחד לא יכול לעבוד לבד, יש משולש של אינטרסים שכולם צריכים לצאת ממנו מרוצים: הדיירים שמקבלים דירה חדשה, הרשות המקומית שבזכות ההתחדשות הנראות של העיר משתפרת, וכמובן, גם היזם צריך להרוויח כדי לקדם את הפרויקט". 

אסף סימון // צילום: אריק סולטן
אסף סימון // צילום: אריק סולטן

הסדרת נושא התמורות
הפערים בחישוב התמורות לבעלי הדירות על ידי יזמים שונים, סיבכו ועיכבו לא מעט פרויקטים בהתחדשות עירונית. סימון מסביר, שהמדיניות החדשה בנתניה בנושא של חישוב התמורות, שקבעה כי התמורה המקסימלית לדיירים תעמוד על 12 מ"ר בלבד, הביאה להסדרת הנושא וחוללה שינויים לטובה. "נתניה היא הסמן הימני בתחום. בסופו של דבר זה עושה סדר בעיר בין הדיירים לבין חברות, כי ברגע שאין מגבלה כל אחד מציע כמה מ"ר שהוא רוצה. היה בלגן אנטומי בעיר, האבק שקע ואתה מבין שכדי להתקדם צריך בעל בית בעיר. המדיניות השתנתה תוך כדי תנועה, ולאחר שנקבע מראש, כי התמורה תהיה 25 מ"ר היינו צריכים לחזור לדיירים ולקבל את אמונם מחדש. רוב הדיירים הבינו שאם הם רוצים לחדש את המתחם, זו המדיניות החדשה שנקבעה וכולם צריכים להתיישר לפיה", מסביר סימון, ומוסיף כי המהלך הזה מייצר סדר גם בבינוי: "ככל שאתה נותן לדייר יותר מ"ר, הבינוי יותר מנופח ועל חשבון שטחים ירוקים. המדיניות הזו מוכיחה את עצמה, כי נכון להיום אנחנו עם תב"ע מאושרת, ופועלים בשיתוף מלא עם העירייה לקבלת היתר בנייה והפעלה של הפרויקט כבר השנה". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות