banner
יעקב (ינקי) קוינט // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos
יעקב (ינקי) קוינט // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos

"המדיניות שלנו מתחילה להשפיע": מחירי הקרקעות ליזמים ירדו ב- 21% בממוצע

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "היקף השיא בשיווקי קרקעות הצליח להביא לירידת מחירי הקרקעות בשיעור של למעלה מ-20%"

כרמלה קופר 17.02.2025

"לפי שיטת החישוב החדשנית של הלמ"ס, הנתונים מראים לראשונה שחור על גבי לבן כיצד השיווקים הגבוהים מתחילים לתת את אותותיהם על שוק הנדל"ן. הנתונים מדגישים את חשיבות המשך שיווק הקרקעות לבנייה רוויה, המהווה כ-90% מיחידות הדיור בישראל  המהווה את עמוד השדרה של השוק", כך אומר היום ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל, על רקע פרסומי הלמ"ס (הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) המתבססים על נתוני רמ"י. 

לדבריו, "מדובר באינדיקציה ברורה לכך שהמדיניות שלנו להגדלת ההיצע מתחילה להשפיע בפועל. העבודה המאומצת של עובדי רשות מקרקעי ישראל והיקף השיא בשיווקי קרקעות בשנים 2021-2024 אשר הצליחו להביא לירידת מחירי הקרקעות בשיעור של למעלה מ-20%. רשות מקרקעי ישראל תמשיך לפעול בנחישות כדי להגדיל את היצע יחידות הדיור בכל רחביה של מדינת ישראל, ונמשיך במלוא המרץ להגדיל את ההיצע ולהוריד את מחירי הדיור." 

ברמ"י מסבירים כי מודל חישובי חדש של הלמ"ס שמתבסס על נתוני מכרזים של רשות מקרקעי ישראל מצא  כי בין השנים 2022-2024  הייתה ירידה דרמטית  ממוצעת של 21% במחירי הקרקעות לקבלנים ויזמים. "על פי המדד, ניתן לראות שלאחר שמחירי הקרקעות הגיעו לשיאם בשנת 2022, נרשמה ירידה חדה של כ-31.4% במחירי הקרקעות לבנייה רוויה בשנת 2023", אומרים ברמ"י, "הירידה החדה במחירי הקרקע  מגיעה לאחר שני עשורים של עליות מחירים משמעותיות בשוק הקרקעות למגורים. מאז שנת 2004, שנת הבסיס של המדד החדש, מחירי הקרקעות לבנייה רוויה עלו פי 3.7, בעוד שמחירי הקרקעות לבנייה צמודת קרקע עלו פי 3. המדד הכללי, המושפע בעיקר מהבנייה הרוויה, המהווה כ-90% מיחידות הדיור, עלה בתקופה זו פי 3.6". 

בנוסף, על פי הנתונים, בקרקעות לבנייה צמודת קרקע נרשמה ירידה חדה של כ-16.2% בשנת 2023, שאחריה באה התאוששות של 9.6% בשנת 2024. בסך הכל, מחירי הקרקעות לבנייה צמודת קרקע נמצאים כיום ברמה של כ-8% מתחת לשיא שנרשם בשנת 2022.

המדד החדש המתפרסם לראשונה, מתבסס כאמור  על ניתוח מכרזי קרקעות של רשות מקרקעי ישראל, תוך התחשבות במאפיינים שונים של הקרקעות כמו מיקום גיאוגרפי, גודל המגרש, מספר יחידות הדיור המתוכננות ורמת מחירי הדירות באזור. "הנתונים החדשים מצביעים על שינוי מגמה משמעותי בשוק הקרקעות למגורים בישראל, לאחר שנים של עליות מחירים מתמשכות", כך מנתחים ברמ"י את הנתונים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות