banner
צחי כץ // צילום: חני ספקטור מכלוף | Depositphotos
צחי כץ // צילום: חני ספקטור מכלוף | Depositphotos

יו"ר איגוד מהנדסי ערים: "החלופה לתמ"א 38 אינה תוכנית לחיזוק מפני רעידות אדמה"

יו"ר  איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים בישראל, על רקע רעידות האדמה שהתרחשו השבוע: "ממשלה ישראל חייבת להתעורר ולמצוא כלים אופרטיביים לחיזוק מבנים בפריפריה"

רעידות האדמה שפקדו את ישראל בשבוע החולף, זאת לאחר תקופה של "סדרת" רעידות אדמה שהורגשו בצפון הארץ – לא גרמו נזק בנפש או רכוש אולם עוררו שוב על פני השטח את התגובות הקוראות לממשלה לפעול חיזוק מבנים ישנים בישראל ובאזור הפריפריה והשבר הסורי אפריקאי בפרט. 

"בוועדת הפנים של הכנסת הבינו חברי הכנסת מהר מאוד כי חלופת שקד לתמ"א 38 אינה תכנית לחיזוק מפני רעידות אדמה, אלא תוכנית נדל"נית למרכז הארץ וכי הפריפריה תישאר שוב מחוץ לתמונה", אומר צחי כץ, יו"ר איגוד מהנדסי ואדריכלי הערים בישראל. "ממשלת ישראל חייבת להתעורר ולמצוא כלים אופרטיביים לחיזוק מבנים ברצועות הסיסמיות המועדות לפורענות, שמתחילות בשבר הסורי אפריקאי ועולות מערבה, ובתוכן הערים קריית שמונה, צפת, טבריה, בית שאן, ירושלים, אילת ועוד. האיגוד מאמין שיש לתמרץ בזכויות בניה או באמצעים אחרים רק את הערים והישובים הנמצאים בסיכון, ולא מבנים במרכז הארץ". 

אוהד דנוס, שמאי המקרקעין, סבור כי: "אין ספק שמדינת ישראל משחקת בנדמה לי עם עצמה למן אישורה של תמ"א 38 במתכונתה המקורית. המחשבה שבמקרה של רעידת אדמה עוצמתית בישראל, התוכחה לכלל תושבי ישראל של 'נתנו לכם זכויות בניה, אז למה לא חיזקתם', תעבוד על מישהו, היא בלתי נתפסת, כשברור שיצטרכו להכניס יד לכיס ולהוציא עשרות או מאות מיליארדים על שיקום החורבן שההזנחה של הממשלה הביאה אליו. ולכן, ראוי לאשר במהרה את חלופת שקד המצוינת, על מנת שנוכל להציל כמה שיותר חיים ורכוש, ויפה שעה אחת קודם".

בעלי חברת הבנייה "ישראמרין", טרי ניומן, התייחס לעתיד הבינוי: "הכתובת על הקיר עם רעידות בתדירות הולכת וגוברת. על המדינה לחשוב על חיוב בניית מוסדות ציבור, עם דגש על בתי ספר, בקונסטרוקציות פלדה של בנייה מודולרית, שהן גמישות וחזקות, והיחידות שעמידות באמת בפני רעידות אדמה".

גיל גורן, מנהל היחידה לטכנולוגיות ניטור ובטיחות במעבדות איזוטסט, מציין כי: "חשוב לדעת כי מבני ציבור ובנייני מגורים עלולים לשקוע עם הזמן ודוגמא מוחשית התרחשה לאחרונה עם שקיעת מבנים או קריסתם. תכנון לקוי של יסודות הבניה, שיפוץ פנים דירתי שביצע אחד הדיירים, שימוש בחומרי בניה לא תקינים או התעייפותם, בניית פרטיזנית של תוספות בניה יכולים לשבש את יציבות המבנה ולהפוך אותו למבנה מסוכן שדורש שיפוץ". 

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות