נדל"ן מניב: שטחי התעסוקה בתל אביב רשמו ירידת מחירים – המעגל השני שומר על יציבות
אור בן צבי: "למרות ירידות המחירים בת"א, מגמת האכלוס נותרה יציבה, בעיקר בזכות השוק המתפתח של שכירות המשנה"
אור בן צבי: "למרות ירידות המחירים בת"א, מגמת האכלוס נותרה יציבה, בעיקר בזכות השוק המתפתח של שכירות המשנה"
חברת נת"מ מפרסמת את נתוני שוק הנדל"ן המניב לחציון הראשון של 2024 מהם עולה כי באזורי התעסוקה בתל אביב נרשם תיקון מחירים כלפי מטה, הן בקלאס A והן במשרדים בבניינים של קלאס .B עם זאת, הם מציינים כי: "דווקא המעגל השני של שוק התעסוקה, בערי השרון, השפלה וגוש דן, ניתן לראות ברוב האזורים, פרט לבני ברק ורמת גן, כי המחירים שמרו על יציבות ואפילו נרשמו עליות קלות במקומות כמו רעננה או נתניה, כמו גם אזור מת"מ בחיפה או מרכז העיר ירושלים".
את הנתונים מסבירים בחברה ב"מגמת הצינון בהייטק שממשיכה גם בחציון הזה", לאחר שברוב האזורים בתל אביב, לב תעשיית ההיי טק, נרשמו ירידות מחירים. כך למשל, ירדו מחירי השכירות הממוצעים למשרדים בקלאס A בציר בגין ל כ 137.69 שקל למ"ר, בהשוואה ל 145 שקל למ"ר בחציון השני של 2023.
ביגאל אלון לדוגמה, ירדו דמי השכירות ל 125.17 שקל למ"ר בהשוואה ל 138.33 שקל למ"ר בשנת 2023. המחיר הממוצע בתל אביב לקלאס A ירד כאמור ב כ 7 שקל למ"ר, למחיר של 118 שקל למ"ר לעומת 125 שקל למ"ר במחצית השנייה של 2023. במקביל, משך חיי חוזי השכירות התקצר ל כ- 3 שנים בממוצע, בהשוואה ל כ- 5 שנים ויותר בעבר.
אור בן צבי, סמנכ"ל שרותי נדל"ן בחברה, אומר כי: "למרות ירידות המחירים בתל אביב, מגמת האכלוס נותרה יציבה, בעיקר בזכות השוק המתפתח של שכירות המשנה, כאשר חברות מילאו את השטחים הפנויים שלהם, בהסכמים לטווח קצר ובמחירים נמוכים יותר. התרחבות פעילותה של הרכבת הקלה צפויה לאזן בעתיד היצע גדול של משרדים לאורך התחנות בעיקר באזור מתחם האלף בראשון לציון, ציר ז'בוטינסקי בבני ברק ועד צומת סביון".
באשר לפריפריה, הנתונים מתייחסים לאזורי התעסוקה בדרום, לגביהם נמסר כי הם נשמרה יציבות הן במחירי השכירות והן ברמות האכלוס, "דבר המראה באופן חיובי כי שוק התעסוקה באזורים שהושפעו בעיקר מהלחימה הקשה בעזה, נמצא בשלבי התאוששות".
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן