banner
אילוסטרציה // depositphotos
אילוסטרציה // depositphotos

המוכרים הסתירו מהרוכשים חדר ארונות שפלש לחדר המדרגות – ויפצו אותם ב-110,000 שקל

בית המשפט קבע כי העלמת המידע על חדר הארונות הוא בבחינת הפרה של הסכם המכר, והורה להם לפצות את הרוכשים

זיו גולדפישר 16.07.2023

מה דינם של מי שהסתירו מרוכשי דירה שחדר הארונות פלש לחדר המדרגות? בית משפט השלום בתל אביב חייב באחרונה את המוכרים במקרה שכזה לפצות את הרוכשים ב-110,000 שקל. פסק הדין של השופטת אפרת בוסני ניתן  בתביעה של רוכשי דירה לחיוב מוכרי הדירה בתשלום הפיצוי המוסכם הקבוע בהסכם המכר על אי גילוי העובדה שחדר הארונות הצמוד לחדר השינה הוא סיפוח של חלק מחדר המדרגות המשותף של הבניין.

לפני כארבע שנים רכשו התובעים את דירתם של הנתבעים בחולון. לדברי התובעים, רק לאחר מסירת הדירה לידיהם, התברר להם שחדר הארונות בחלק הצפוני של הדירה, ששטחו למעלה מ-5 מ"ר, הוא פלישה לחדר המדרגות המשותף וקיים היתר להריסתו. בתביעה נטען כי הנתבעים לא גילו להם אודות הפלישה לחדר המדרגות לצורך שימוש בו כחדר ארונות, ובכך הם הפרו את הסכם המכר הפרה יסודית. לכן, טענו התובעים, הם זכאים לתשלום הפיצוי המוסכם בסך 330,000 שקל.

לטענת התובעים אילו ידעו על "הפלישה" ואלמלא חדר הארונות, הם לא היו רוכשים את הדירה. התובעים טוענים שנגרם להם נזק בשל גריעת חדר הארונות והצפיפות בשל כך בחדר השינה שלהם.

המוכרים, מצדם, טענו שהם לא הפרו את ההסכם וכי טרם חתימת ההסכם הם יידעו את התובעים אודות החריגה ששטחה האפקטיבי אינו עולה על 2 מ"ר, שכן מדובר בשטח הכלוא מתחת לגרם המדרגות. לדבריהם, כבר בשלבים המוקדמים של המו"מ בין הצדדים, בטרם חתימת הסכם המכר, הם הודיעו על שתי חריגות בנייה בדירה, ביניהן סגירת דלת הכניסה המקורית לדירה מחדר המדרגות ופתיחת דלת בקיר הנגדי של חדר המדרגות, וכי הדבר סיפח לדירה של חלק מחדר המדרגות שלא היה בשימוש של איש לדירה. מסיבה זו, טענו, הרוכשים אינם זכאים לפיצוי המוסכם בגין הפרה יסודית של ההסכם.

השופטת בוסני החליטה לקבל את תביעת הרוכשים באופן חלקי: "סיפוח חלק מחדר מדרגות בבניין משותף לדירה, הוא סיפוח של חלק מהרכוש המשותף ומהווה מידע מהותי ברכישת דירה, ועל המוכר חובה לגלותו לקונה. בהקשר זה", היא כתבה בפסק הדין והוסיפה: "המסד הראייתי שעמד בפניי מביא אותי לכלל מסקנה כי הנתבעים לא עמדו בנטל המוטל עליהם להוכיח שהם גילו לתובעים לפני רכישת הדירה שחדר הארונות היא סיפוח של חלק מחדר המדרגות המשותף לדירה וכי התובעים ידעו ידיעה ממשית על כך".

השופטת קבעה כי: "הנתבעים לא הציגו תימוכין בראיות לטענתם שהם מסרו לתובעים בביקורם בדירה לפני חתימת הסכם המכר על סיפוח חלק מחדר המדרגות לדירה. על עדותם היחידה של הנתבעים בעניין, התקשיתי להסתמך… אין בעדותה של הנתבעת אמירה פוזיטיבית שנאמר על ידם לתובעים שחדר הארונות אינו חלק מהדירה". 

עוד נקבע בפסק הדין כי: "בהסכם המכר שנחתם בין הצדדים לא צוין שחדר הארונות בדירה הוא חלק מחדר המדרגות המשותף". השופטת ציטטה מהסכם המכר דבו נכתב כי: "כן הודיע המוכר לקונה כי סתם את דלת הכניסה שהייתה בחלק הצפוני של הדירה בסמוך לחדר המדרגות בבניין", וכתבה כי "מניסוח זה לא ניתן ללמוד כי סגירת דלת הכניסה לדירה מחדר המדרגות וביטול המעבר לדירה מחדר המדרגות, הוא סיפוח של חלק מהרכוש המשותף לדירה".

לצד זאת, השופטת קבעה כי במכלול הנסיבות, ותוך מתן משקל לטיב ההפרה, לגודל שטח חדר הארונות והיותו בשיפוע למול שטח הדירה, היא החליטה להפחית את הפיצוי המוסכם ולהעמידו על סך של 110,000 שקל. בנוסף, המוכרים ישלמו 17,550 שקל שכר טרחת עו"ד.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות