banner
עו"ד אלעזר במברגר // צילום: רז רוגובסקי | חגי טולדנו // צילום: ברונו שרביט, לע"מ | Depositphotos
עו"ד אלעזר במברגר // צילום: רז רוגובסקי | חגי טולדנו // צילום: ברונו שרביט, לע"מ | Depositphotos

הרשות הממשלתית מזהירה את ראשי הערים מפני החתמות לא חוקיות של דיירים בפריפריה

קבלני ההחתמות נוהרים למתחמי התחדשות עירונית בפריפריה, אשר צפויים לקבל מענקים ממשלתיים – ברשות הממשלתית מזהירים

מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אלעזר במברגר, פנה היום לראשי הערים המוגדרות בסיכון הגבוה ביותר בעת רעידת אדמה, בשל סמיכותן לשבר הסורי-אפריקאי, על רקע הליך המיפוי והתכנון הנרחב שמבצעת הרשות בימים אלו בפריפריה, אשר הביא איתו גם נהירה של קבלני חתימות לאזורים שבהם צפויות להתממש תוכניות להתחדשות עירונית בתמיכה ממשלתית. 

יש לציין כי מבצע המיפוי והתכנון, הוא השלב הראשון ביישום המלצות דו"ח הוועדה לקידום התחדשות עירונית בפריפריה, אשר הובאו בפני קבינט הדיור, והוא נעשה בתקציב של 120 מיליון שקל. התהליך צפוי להסתיים בחודש יולי 2023. "על רקע זה, ניכרת בימים אלה פעילות ערה של השוק הפרטי בערים אלה ויזמים, מארגנים ועורכי דין החלו לפנות לבעלי דירות באותן ערים", מסבירים ברשות הממשלתית את הסיבה לפנייה החריגה, "בפנייתו קרא מנכ"ל הרשות לראשי הערים לסייע לתושבים לקדם התקשרויות לביצוע פרויקט התחדשות עירונית, באופן שיבטיח כי ניתן יהיה להתקדם ביעילות בביצוע פרויקטים אלו, ולהימנע ממצבים בהם תושבים חותמים על הסכמים שונים הקושרים אותם לבעלי מקצוע שאין להם את היכולת להוציא פרויקט לפועל". 

בין היתר, הוא קרא להקפיד כי כל החתמה של בעל דירה תיעשה בהתאם להוראות החוק, לאחר בחירת נציגות כדין, ובליווי מקצועי של עו"ד עצמאי שנבחר על ידי בעלי הדירות עצמם.

עוד על פי ההנחיות, על היזם הנבחר להיות בעל ניסיון מקצועי בבניית מתחמי מגורים ובעל מחזור כלכלי המאפשר לו את ביצוע הפרויקט. לגבי תכניות אשר קודמו על ידי הרשות הממשלתית, מבהיר במברגר כי: "יוכל להתמודד בהליך הקול קורא רק יזם שנבחר על ידי בעלי הדירות בהליך תחרותי, שהתקיים בין שלושה יזמים לפחות", שמזהיר: "ככל שבעלי דירות יתקשרו עם יזם שלא עומד בדרישות הדין וכללי הרשות הממשלתית, עלול הדבר לסכל את יכולתו של מיזם לקבל סיוע ממשלתי".

אלעזר במברגר, מנכ"ל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "התחדשות עירונית לא בדרך אל הפריפריה, היא כבר שם, כאשר לצד הליכי התכנון שאנו מקדמים, פועלים במרחב מגוון כוחות שוק פרטי. ככלל, הדבר מבורך, אך יש לוודא כי זכויות בעלי הדירות ישמרו בתהליך. הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית פועלת כבר היום כדי למנוע מראש היווצרותן של תופעות הפוגעות בזכויות בעלי הדירות ומעכבות את התקדמותם של המיזמים. יחד עם שותפינו ברשויות המקומיות, שהתגייסו לקידום היעיל וההגון של תהליכים אלו איתנו, נראה שגשוג ובנייה מהירה."

חגי טולדנו, מנהל אגף קשרי קהילה, הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "אנו מברכים על כניסת השוק הפרטי לקידום תהליכי ההתחדשות העירונית בפריפריה בכלל, וביישובי השבר הסורי-אפריקאי בפרט, אולם יש להקפיד על כך כי פעילות זו תיעשה בצורה מקצועית והגונה, תוך הקפדה על זכויותיהם של בעלי הדירות."

מהרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, נמסר עוד כי: "על כל התושבים המעוניינים בקידום תהליכי התחדשות עירונית, בהם תמ"א 38 ופינוי בינוי, לפנות אל המינהלות והיועצים בכל שלב של תהליך ההתחדשות, ובעיקר טרם התחלתו וטרם חתימה על כל סוג של מסמך, הסכם או חוזה כלשהו להתחדשות עירונית. הייעוץ והליווי המקצועי אשר המינהלות והיועצים מספקים, מאפשר קידום מהיר של פרויקטים, תוך שמירה על זכויות בעלי הדירות".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות