banner
Central Towers, רמת גן // הדמייה: אלכס לובימוב
Central Towers, רמת גן // הדמייה: אלכס לובימוב

התחדשות אזורי התעסוקה: "בעל נכס יכול לקבל עד פי 5 ממה שיש לו"

חברת היזמות ולור ביירון פורצת את הדרך לתחום, לאחר השלימה עסקה לרכישת נכסים במתחם הבורסה. דודי קפלן, מנכ"ל החברה: "התמורות בתכניות שאנחנו מקדמים הן דרמטיות"

זיו גולדפישר 16.03.2023

בתקופה שחברות נדל"ן רבות פועלות בתחום ההתחדשות העירונית למגורים ומתחמי פינוי בינוי, חברת יזמות הנדל"ן ולור ביירון פנתה לתחום ייחודי: התחדשות עירונית במתחמי תעסוקה, ובעיקר במתחם הבורסה ברמת גן. בימים אלה השלימה החברה עסקה לרכישת שלושה נכסי נדל"ן שונים במתחם הבורסה בסך כולל של כ-21 מיליון שקלים. החברה רכשה שתי קומות בבניין שברחוב היצירה 14 בעיר, הפרוסות על פני 700 מ"ר וכן 10 מקומות חנייה, בעלות של 9.5 מיליון שקלים. 

במסגרת עסקה נוספת רכשה ולור ביירון עוד 2 קומות נוספות, הפרוסות על פני 600 מ"ר, בבניין שברחוב יעקב רוזן 4, אחד עשר מקומות חנייה וכן גם זכויות בנייה לקומה נוספת בבניין. גם עסקה נסגרה במחיר של 9.5 מיליון שקלים. עסקה נוספת שביצעה החברה הייתה ברחוב יעקב רוזן 6-8  בסך של 2 מיליון שקל הכוללת 110 מ"ר משרדים ו2 קומות חנייה. החברה מקדמת שני פרויקטים גדולים במתחם, לאורך רחוב ביאליק, שבהם היא מתכננת לבנות מגדלים כחלק מאסטרטגיה של חידוש מתחמי תעסוקה ומסחר ישנים למתחמים מודרניים ובעלי שימושים מעורבים, כולל מגורים. 

"אנחנו מאמינים ביזמות שאנחנו מבצעים במתחם הבורסה", מסביר דודי קפלן, מנכ"ל ולור ביירון, "אלה רכישות אסטרטגיות. מדובר ברכישת בניינים בשלמות או בחלקיות, והמטרה ברכישות הללו היא שנוכל להציע יזמות בקנה מידה גדול. אנחנו משקיעים ברכישות אלו מכמה טעמים. להראות לשאר בעלי הנכסים שאנחנו מאמינים בפרויקט, ובכך לקדם את ההסכמות בפרויקט וליהנות מההשבחה לנכסים שאנחנו מייצרים".

דודי קפלן // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos
דודי קפלן // צילום: רז רוגובסקי | Depositphotos

מהי האסטרטגיה שלכם כחברה יזמית?
"אנחנו מבצעים רכישות עומק במתחם, כי יש הבדל עצום בין זה שאתה מגיע בתור בעלים של נכסים לבין זה שאתה מגיע כיזם שמבצע עסקאות. ההתייחסות היא אחרת, ואנחנו מאמינים במתחם. המטרה שלנו ברכישות ברחוב יעקב רוזן היא שהנכסים שרכשנו יהיו חלק מבניין שיישב על רצועה ששטחה שני דונמים, שעליה ייבנה מגדל. צריך להבין גם שהתמורות בתכניות שאנחנו מקדמים הן דרמטיות – אז יש לנו אינטרס להיות בעלי הנכסים".

אחד האתגרים הגדולים ביותר שאיתם נאלצים להתמודד בחברת ולור ביירון הוא היעדר כלים חוקיים שנוצרו כדי לסייע בתהליכי התחדשות עירונית במגורים. קפלן: "המחוקק חשב על פינוי בינוי רק בהיבט של מגורים. ההסתכלות היא על חידוש שכונות מגורים, וזה יוצר לקונה בין מה שניתן להציע בהתחדשות עירונית במגורים לבין המצב המוצע בתעשייה ובמסחר. במגורים יש הסדרה ברורה לגבי התמורות ויש כלים להתמודד עם דיירים סרבנים או קשישים. אבל אין כלים כאלה כשמדור כעל מסחר ותעשייה, ולכן צריך לתת כלים משפטיים גם לתהליכי התחדשות במתחמי תעסוקה".

אז איך מתמודדים עם קשיים שאתם נתקלים בהם?
"ההתמודדות היא לא בפן המשפטי, כי אין לנו כלים משפטיים כמו שיש במגורים. אנחנו נסמכים על חוק המקרקעין ודיני חוזים, אבל בעיקר על הניסיון המצטבר  שלנו בפתרון בעיות. אני מתמודד כאן מול עסקים שהם למעשה יחידות פרנסה, ולכן הפתרון הכלכלי צריך להיות מספיק טוב. עם זאת, גורמי התכנון צריכים לתת לנו מספיק זכויות כדי שנוכל להעניק ביטחון כלכלי לבעלי הזכויות בנכס, וגם פתרונות בתקופת הבנייה. עד כה, אגב, לא נתקלנו בבעלי נכסים שהינם סרבנים אדיאולוגים.  התמורות הן ממשיות, בעל נכס יכול לקבל עד פי 5 ממה שיש לו. זה משמעותי".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות