האופוזיציה בהוד השרון הפילה את התחדשות מתחם בני ברית, בניגוד להמלצת גורמי המקצוע
התכנית נדחתה בתום שני עשורים. רן יקיר, סגן ראש העיר: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי ובניגוד לעמדתי כיו״ר הוועדה"
התכנית נדחתה בתום שני עשורים. רן יקיר, סגן ראש העיר: "בניגוד לעמדת הצוות המקצועי ובניגוד לעמדתי כיו״ר הוועדה"
הוועדה המקומית הוד השרון החליטה על חודו של קול, ובניגוד להמלצת גורמי המקצוע בעירייה, לדחות את תכנית התחדשות מתחם בני ברית המציעה 140 יח"ד – ולא לתת לה תוקף. בישיבתה האחרונה של הוועדה, ערב החג, הוחלט ברוב של חברי האופוזיציה שלא לקבל את המלצת הצוות המקצועי בעירייה לאשר את התכנית – ולדחות אותה, בגלל טענות לעומסי תנועה וסיכונים בטיחותיים בתקופת העבודות וכן בגלל חוסר כדאיות כלכלית. בכך הסתיימו שני עשורים של ניסיונות לקדם את התחדשות המתחם.
תכנית מתחם בני ברית, ששטחה כ-10 דונמים, מקודמת קרוב לעשרים שנה. המתחם, שמקודם על ידי החברה היזמית תדהר, ממוקם ברחוב בני ברית 2, 4 ו-8, בצומת הרחובות הבנים ובני ברית, ומשמש כיום כמרכז מסחרי המכיל בתי מלאכה, חנויות ובתי קפה, מוסדות ציבור (גן ילדים ואולם בני ברית), חניה ציבורית וגינה.
המתחם הוכרז ביום 10.10.2005, על ידי משרד הבינוי והשיכון, כמתחם להתחדשות עירונית, ובשנת 2015 אושרה תכנית מתאר מקומית הר/52/88 לפינוי בינוי של המתחם והפיכתו לאזור מגורים ומסחר, הכולל 2 מגדלי מגורים בני 140 יח"ד וכן שטחי מסחר ושטחים ציבוריים. תכנית המתאר המקומית קבעה הוראות להכנת תכנית מפורטת לאיחוד וחלוקה.
לאחר אישור התכנית המתארית, הגישה היזמית, קבוצת תדהר, את התכנית המפורטת, שאליה הצטרפה הרשות המקומית. בשנת 2023 החליטה ועדת המשנה להפקיד את התכנית, ועל החלטה זו הגישו שני חברי מועצת העיר בקשה לדיון נוסף במליאת הוועדה המקומית. לטענת המבקשים, יש לדון מחדש בגלל חשש לניגוד עניינים של ראש העיר, אמיר כוכבי. הוועדה המקומית החליטה לבטל את החלטת ועדת המשנה ולא לאשר את הפקדת התכנית. על החלטה זו הגישה חברת תדהר ערר לוועדת הערר המחוזית. הוועדה קיבלה את עמדת תדהר, והורתה לוועדה המקומית להפקיד את התכנית, תוך שהיא מבקרת את התנהלותה.
בשבוע שעבר הגיעה התכנית לדיון התנגדויות בוועדה המקומית. נגד התכנית הוגשו שורה של התנגדויות, ביניהן של העירייה, של דיירים המתגוררים בסמיכות למתחם וכן התנגדות עצמית של היזם.
החברה היזמית ביקשה לשנות את אחד מתנאי ההיתר, שלפיו יש צורך להרחיב את צומת הבנים בני ברית לפני קבלת היתר. החברה טענה בהתנגדות כי הצומת נמצא מחוץ לתחום התכנית וכרגע אין צפי למועד הרחבתו, דבר שיביא לעיכוב במימוש התכנית. עוד טענה החברה כי הרחבת הצומת טרם ביצוע עבודות הבניה למימוש התכנית, אינה הגיונית מבחינה פיזית-הנדסית, לנוכח כך שבאזור הצומת יוקמו שטחי התארגנות וצפויות להתבצע עבודות התארגנות משמעותיות.
גורמי המקצוע בעירייה המליצו לקבל את ההתנגדות, וכן המליצו לתקן את התנאי בהוראות התכנית, כך שתנאי לאישור תחילת עבודות יהיה תכנית להסדרי תנועה, ותנאי לאכלוס יהיה ביצוע בפועל של הצומת בהתאם לתכנית זו.
התנגדות נוספת שהוגשה הייתה של דיירים המתגוררים בסמיכות, שטענו כי התכנית תגרום לעומסי תנועה. גורמי המקצוע המליצו לדחות את ההתנגדות. בנוסף, עמותת "בני ברית" שחכרה קרקע במתחם, טענה כי תכנית האיחוד וחלוקה מנשלת אותה מזכויותיה. גורמי המקצוע בעירייה המליצו לתקן את הטבלה.
גורמי המקצוע המליצו לתת תוקף לתכנית בכפוף לתיקונים. מכיוון שראש העיר כוכבי אינו עוסק בתכנית, בגלל ניגודי עניינים, את הישיבה ניהל סגנו, השמש כמ"מ יו"ר הוועדה, רן יקיר, שהעלה הצעה לאמץ את ההמלצה. אך בסופו של דבר, המלצת גורמי המקצוע נדחתה ברוב של 6 חברי האופוזיציה מול 5 חברי הקואליציה בוועדה, והתכנית נדחתה.
בהחלטת הוועדה נכתב כי: "המלצת הצוות המקצועי על דחיית תנאי ההיתר המחייב הסדרת צומת הבנים-בני ברית לתחילת עבודות ותעודת גמר בניגוד להחלטה המקורית תגרום לנזק לכלל האזור בזמן תקופת הבנייה, כגון פקקי ענק וסיכונים בטיחותיים במהלך כלל תקופת הבניה בה יעברו בצומת מאות משאיות, עשרות אלפי כלי רכב, ציוד כבד ועשרות אלפי הולכי רגל. כל זה ועוד יסכן חיים ויגרום למפגעים סביבתיים ומפגעים בטיחותיים מהמעלה הראשונה".
בנוסף, הוועדה קבעה כי: "לאחר בחינת כלל השיקולים הכלכליים, ישנו ספק רב בדבר חלוקת הזכויות במצב היוצא בין היזם לבין הרשות ובדרך זו פגיעה בזכויות הקנייניות והציבוריות של תושבי ותושבות העיר. התברר שלפרויקט לא נערכה תכנית כלכלית שמאפשרת לבחון את הכדאיות הכלכלית של העירייה/היזם ובהתאם לתוצאותיה למקסם את זכויות הרשות המקומית". בנוסף, הוועדה החליטה לקבל את התנגדות התושבים המתגוררים בשכנות, שטענו כי התכנית תגרום למפגעים.
בתגובה מסר סגן ראש העיר ומ"מ יו"ר הוועדה המקומית רן יקיר: "תכנית בני ברית עברה כבר את כל שלבי התכנון. הפרמטרים התכנוניים והכלכליים שלה נקבעו ע״י תכנית מאושרת, ע״י הסכם חתום בין העירייה ליזם התכנית וע״י החלטת ועדת הערר מ 2024. בהינתן העובדה שהוגשו לה התנגדויות מעטות בלבד, ההחלטה לא לתת תוקף לתכנית היתה בניגוד לעמדת הצוות המקצועי ובניגוד לעמדתי כיו״ר הוועדה".
בחברת תדהר בחרו שלא להגיב.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן