היזם פשט את הרגל – בית המשפט לא אישר יזם חלופי, והורה למחוק הערות אזהרה
הדיירים דרשו לבטל הסכם עם חברת רום כנרת נכסים, השופטת עמדה לצידם: "מכירת הפרויקט ליזם חלופי עשויה לפגוע באוטונומיה של בעלי הדירות"
הדיירים דרשו לבטל הסכם עם חברת רום כנרת נכסים, השופטת עמדה לצידם: "מכירת הפרויקט ליזם חלופי עשויה לפגוע באוטונומיה של בעלי הדירות"
החברה היזמית נקלעה להליכי חדלות פירעון – ובית המשפט ביטל את החוזה לביצוע עבודות תמ"א 38 שנחתם מול הדיירים.
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, נועה גרוסמן, קיבלה בקשה שהגישו 23 בעלי דירות בבניין ברחוב שיינקין בגבעתיים, שחתמו על הסכם לביצוע תמ"א 38/2 עם חברת רום כנרת נכסים, שנפתחו נגדה הליכי חדלות פירעון.
בעלי הדירות, שהגישו את הבקשה, חתמו עם רום כנרת נכסים והשקעות בשנת 2021 על הסכם לביצוע התחדשות עירונית מסוג תמ"א 38/2. לאחר החתימה על ההסכם, רשמה החברה הערות אזהרה על הדירות והציבה שלט בחזית הבית. בחודש אוגוסט 2023 נפתחו בעניין החברה הליכי חדלות פירעון. בעקבות זאת, נרשמו על הדירות הערות אזהרה לטובת רשות המסים, בקשר עם חובות החברה כלפיה, וכן הוצא צו מניעה על המקרקעין.
הנאמנים שמונו לחברה הגישו דו"ח, שממנו עולה כי הם בוחנים אפשרות למכור את הפרויקט ליזם חלופי. בעלי הדירות התנגדו לכך, והודיעו כי הם אינם מוכנים שהפרויקט יימכר ליזם חלופי. הם עתרו בבקשה למחוק את הערות האזהרה והצווים שניתנו בקשר לחברה ביחס לבית המשותף שלהם.
הנאמנים והממונה על חדלות הפירעון במחוז תל אביב הביעו את הסכמתם לבקשה. הנאמנים הצביעו על כך שלא קיימת יריבות בין דיירי הבית המשותף לבין הנאמנים. יחד עם זאת, הנאמנים ציינו כי בחנו את היתכנות הפרויקט ומכירתו ליזם חלופי אך הגיעו לכלל מסקנה שהדבר אינו מעשי מבחינות שונות. הם הסכימו עוד כי ההסכם שבין החברה לבין בעלי הדירות יבוטל.
במקביל, משקיע שביקש לרכוש את הפרויקט במסגרת הסכם נושים, ביקש לעכב את ההחלטה בבקשת הדיירים עד לקבלת הכרעה בבקשתו. בעלי הדירות התנגדו לבקשה.
השופטת גרוסמן, כאמור, קיבלה את בקשת הדיירים, וביטלה את ההסכם שחתמו מול חברת רום כנרת נכסים, במטרה לאפשר להם להתקשר עם יזם מטעמם. "אינני רואה מקום לחייב את בעלי הדירות המבקשים, להתקשר עם יזם חלופי לאחר שהיזם המקורי עמו התקשרו – החברה – כשל ונקלע להליכי חדלות פירעון", כתבה השופטת בפסק הדין. "מן הבקשה ומהתגובות שהוגשו אליה עולה כי הפרויקט לא התקדם באופן ממשי לאחר ביצוע ההתקשרות ולמעשה בנקודת הזמן הנוכחית, מכירת הפרויקט ליזם חלופי אינה מועילה רבות לקופת הכינוס ועשויה לפגוע באוטונומיה של בעלי הדירות ובאופן ההתקשרות שלהם עם יזם אחר".
בית המשפט ביטל את החוזה והורה למחוק את כל האזהרות שנרשמו על הדירות לטובת החברה ואת צווי המניעה שהוצאו ביחס לנכסים לאחר שהחברה נקלעה לחדלות פירעון.
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן