בג"ץ דחה הכרה במעמד אסיר לשעבר כ"דייר ממשיך" בדירת עמידר
אסיר לשעבר ביקש לקבל זכות בדירת עמידר של אמו המנוחה, ונדחה בטענה שתקופת המאסר קטעה את הרצף הנדרש – בג"ץ הפך את החלטת המחוזי והכריע
אסיר לשעבר ביקש לקבל זכות בדירת עמידר של אמו המנוחה, ונדחה בטענה שתקופת המאסר קטעה את הרצף הנדרש – בג"ץ הפך את החלטת המחוזי והכריע
דילמת האסיר, גרסת עמידר: בית המשפט העליון קבע השבוע כי אדם שישב בכלא 13 חודשים, לא יוכל לקבל הכרה כדייר ממשיך בדירת עמידר של אמו, בגלל תקופת המאסר שפגעה ברצף הנדרש לקבלת זכויות בדירה. בכך ביטל בית המשפט פסיקה קודמת של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שקיבל את עתירת הבן לקבלת הכרה כדייר ממשיך.
לפני 50 שנה חתם אביו של העותר על חוזה שכירות עם עמידר בנוגע לדירת קרקע בת 4 חדרים, שאליה עברו בני המשפחה ולאחר מותו של האב, המשיכה המשפחה להתגורר בדירה. העותר התגורר עם אמו בדירה, למעט מספר תקופות מאסר, ביניהן מאסר של 13 חודשים בין 2014 ל-2015. בשנת 2017 נפטרה האם, ובנה פנה לעמידר במטרה להסדיר את זכויותיו בדירה כדייר ממשיך. עמידר דחתה את הבקשה, וקבעה כי לא ניתן לראות במשיב דייר ממשיך ולהעניק לו זכויות בדירה, מאחר שלא התגורר בה ברציפות 4 שנים לפני פטירת אמו, וזאת בגלל תקופת המאסר שריצה. העותר הגיש ערעור על החלטה זו לוועדת האכלוס העליונה במשרד הבינוי והשיכון, ששבה ודחתה את בקשתו, ומצאה אף היא שהמשיב אינו זכאי למעמד של דייר ממשיך מפני שלא התגורר ברציפות עם אמו בדירה 4 שנים עד לפטירתה.
הבן עתר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כנגד ההחלטה. בית המשפט קיבל את העתירה וקבע כי: "אין בהיעדרויות קצרות וארעיות כדי לקטוע את רציפות המגורים". בית המשפט קבע עוד כי: "בנסיבות המקרה דנן יש לראות בתקופת המאסר כתקופה קצרה שאינה שוללת את רציפות מגוריו בדירה".
משרד הבינוי והשיכון ערער לבית המשפט העליון על פסק הדין. בערעור נטען כי לא ניתן לראות בתקופת מאסר בת 13 חודשים כתקופה "קצרה וארעית", מאחר שאין מדובר בהיעדרות שהיא קצרת מועד מטבע. חברת עמידר הצטרפה לעמדה זו.
המשנה לנשיאה, השופט עוזי פוגלמן, קיבל את הערעור וכתב בפסק הדין: "לא ניתן לראות בתקופת המאסר של המשיב כתקופה קצרה וארעית. תקופת מאסר בת 13 חודשים היא תקופה משמעותית וממושכת, שעולה על רבע מתקופת הרציפות הנדרשת. בחינת תקופה זו על רקע מצוקת הדיור הקשה של משפחות שממתינות לדיור ציבורי וההקפדה המתחייבת בפרשנות תנאי הזכאות, מעלה כי לא ניתן לקבל את הקביעה כי מדובר בתקופה קצרה וארעית. משכך – לא ניתן לראות במשיב כדייר ממשיך של אמו".
השופטת יעל וילנר והנשיאה אסתר חיות הצטרפו לעמדה זו. הנשיאה חיות הוסיפה כי: "יש מקום שהמדינה תאפשר למשיב (הכוונה לבן), לפנים משורת הדין, זכאות לדירת שני חדרים בעיר מגוריו".
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן