banner
מבואות ערב בנגב // צילום: מגדילים
מבואות ערב בנגב // צילום: מגדילים

אחרי הצלחת השיווקים – רמ"י פינתה את שארית הפזורה הבדואית מאדמות היישוב דרור

ינקי קוינט: "האכיפה האינטנסיבית בשנים האחרונות מעקרת את המוטיבציה והכדאיות לפלוש למקרקעי ישראל"

אחרי ההצלחות במכרזי השיווק ביישוב דרור- חירן, רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) פינתה את הפזורה הבדואית מהשטח, בליווי משטרת ישראל. מדובר בשטח המקרקעין באזור יער יתיר – חירן, בנגב, שפונה בעקבות החלטת בית המשפט, לפיה הקרקע נמצאת בבעלות המדינה ואין כל מקום לעכב את ביצוע צווי ההריסה השיפוטיים. 

היישוב דרור – המכונה באופן זמני גם "חירן", הוא יישוב שהממשלה החליטה על הקמתו לפני יותר מעשרים שנה. הקמתו לוותה במכשולים והתנגדויות והוא עתיד לאכלס כ-2,400 משפחות, המהוות כ-10,000 תושבים. חלק מהמכרזים, שההליכים לגביהם הגיעו לסופם, הסתיימו בהצלחה לאחר שרובם המכריע של יחידות הדיור שהוצעו נמכרו.

ההחלטה על הפינוי התקבלה לאחר שנים של הליכים משפטיים, בהם דנו בתי המשפט בשלוש ערכאות שונות בטענות הצדדים, ולבסוף פסקו כי למדינה הזכות לפנות את הקרקע. המקרקעין  בהם מדובר מצויים בתחומי היישוב דרור ומיועדים לשיווק ולהעברת תשתיות חיוניות לטובת פיתוח היישוב, כך מציינים ברמ"י.

"בהתאם להחלטות מועצת מקרקעי ישראל, הוצע לבני השבט המחזיקים בקרקע, פתרונות דיור ביישוב חורה הסמוך וכן פיצויים ראויים, אך המגעים שניהלה רשות הבדואים בעניין לא צלחו", אומרים ברמ"י, "על אף שלא נחתמו עמם הסכמים, עברו חלק מבני השבט להתגורר במגרשים בישוב חורה והחזיקו במקביל גם בקרקעות בפזורת אום אל חירן. לאחר קבלת החלטת בית משפט, אשר דחתה את עיכוב ביצוע הפינוי, פעלו המשפחות להרוס בעצמן את המבנים הלא חוקיים, כדי להימנע מתשלום  שיושת עליהם בעבור עלויות הפינוי וההריסה שיבוצעו על ידי רשות מקרקעי ישראל". 

שר הבינוי והשיכון ויו"ר מועצת מקרקעי ישראל יצחק גולדקנופף, מסר כי: ״רשות מקרקעי ישראל מפנה היום פלישות בלתי חוקיות, אשר מנעו את שיווקו ופיתוחו של הישוב דרור. הקמת יישובים חדשים בנגב ופיתוחם אלו משימות חשובות, במסגרת חובתנו לייצר פתרונות דיור. רמ״י פועלת ביעילות לשמירה על קרקעות המדינה והגברת האכיפה בנגב ובכל רחבי  הארץ״.

ינקי קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל, מסר כי: "קרקעות המדינה הן משאב של הציבור ובאחריותנו לוודא שהשימוש בהן יבוצע בצורה חוקית ובאופן שישרת את האינטרס הציבורי. האכיפה האינטנסיבית בשנים האחרונות מעקרת את המוטיבציה והכדאיות לפלוש למקרקעי ישראל ורמ״י פועלת בכל האמצעים שברשותה על מנת לשמור על קרקעות המדינה". 

שירה תם, מנהלת החטיבה לשמירה על הקרקע, רשות מקרקעי ישראל, הוסיפה כי: "מדובר בסאגה משפטית ארוכה אשר הגיעה כעת לסיומה. לאורך כל הדרך הייתה הידברות של רשות הבדואים עם המשפחות ומשהמגעים אלו לא צלחו, הוחלט על ביצוע הפינוי בסיוע וליווי של משטרת ישראל במטרה לשווק את הקרקע ולפתח את האזור". 

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות