הוותמ"ל לא תגיד את המילה האחרונה: "אין פסול בקידומה של תכנית בסמכות מקומית אשר משנה תכנית מועדפת לדיור"
עיריית נתניה ביצעה שינויים בתכנית הוותמ"לית של שכונת עין התכלת – ועדת ערר קבעה כי קיימת חשיבות ותועלת בקידום תכנית מתקנת בסמכות מקומית
עיריית נתניה ביצעה שינויים בתכנית הוותמ"לית של שכונת עין התכלת – ועדת ערר קבעה כי קיימת חשיבות ותועלת בקידום תכנית מתקנת בסמכות מקומית
ועדה מקומית מוסמכת לבצע תיקונים ושינויים בתכנית דיור מועדפת (תכנית ותמ"לית), ואף יש תועלת בכך, מכיוון שהרשות המקומית מכירה את השטח ויכולה לדייק את התכנית. כך עולה מהחלטת ועדת הערר במחוז מרכז, שדחתה ערר שהגישה המועצה האזורית עמק חפר נגד החלטת הוועדה המקומית נתניה לאשר תכנית שינוי לתכנית תמ"ל 1010 (שכונת "עין התכלת"), באופן שאפשר הגבהת הבינוי בסמיכות ליישובי המועצה.
תוכנית תמל/ 1010 – עין התכלת נתניה, יוזמת רמ"י, שאושרה בשנת 2017, מציעה הקמת שכונה בת 1,105 יח"ד בצפון מערב העיר. השכונה, ששטחה כ-93 דונמים, גובלת ביישוב שושנת העמקים, המשויך למ.א. עמק חפר.
הוועדה המקומית נתניה אישרה תכנית לשינוי הבינוי על אחד מהמגרשים בשכונה, מגרש 103, ששטחו כ-7.3 דונמים וכולל 210 יח"ד. התכנית מצמצמת את מספר הבניינים במגרש 103 לעומת הקבוע בתמ"ל 1010 מעשרה בניינים לשלושה, כך שבמקום 9 בניינים בגובה של 6 ו-7 קומות, ובניין אחד נוסף בקצה הדרומי בגובה 17 קומות, יוקמו במגרש 103 שלושה בניינים בלבד, כאשר שני הצפוניים – אלו הקרובים לתחום הישוב שושנת העמקים, יהיו בגובה של 26 ו-22 קומות.
מועצת עמק חפר הגישה התנגדות לתכנית, אז זו נדחתה על ידי הוועדה המקומית נתניה. על רקע זה, הגישה המועצה האזורית ערר לוועדת הערר נגד התכנית. לטענת מועצה, מכיוון שהמדיניות התכנונית שעמדה בבסיסה של תמ"ל 1010 נותרה בעינה, אין לשנות את התכנית הוותמ"לית (התכנית המועדפת לדיור), באמצעות תכנית בסמכות מקומית, וזאת מכיוון שהתכנית המועדפת לדיור הוכנה על ידי ותמ"ל, שהוא מוסד תכנוני שגבוה בהיררכיה התכנונית מהוועדה המקומית.
ועדת הערר דחתה את הערר של עמק חפר, וקבעה בהחלטתה כי לא רק שיש לוועדה המקומית סמכות לשנות תכנית ותמ"לית, אלא שיש בכך חשיבות ותועלת: "לא זו בלבד שישנה סמכות לוועדה המקומית (בתנאים מסוימים), לאשר תכנית הכוללת שינויים לתכנית מועדפת, וזאת בהתאם לסעיף 27 לחוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים. אלא אף לעיתים גם במישור הסבירות, קיימת חשיבות ותועלת לכך שמוסד התכנון המקומי – אשר מכיר באופן מעמיק את השטח, ידייק וייטיב את התכנית המועדפת, וזאת באמצעות קידומה של תכנית מתקנת בסמכות מקומית".
על רקע זה קבעה ועדת הערר כי אין פסול בקידומה של תכנית בסמכות מקומית אשר משנה תכנית מועדפת לדיור. בעקבות זאת, הודיעה מועצת עמק חפר על מחיקת הערר.
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן