banner

60 יום לפינוי! כך פינו את המתחם הכי גדול ברעננה

פינוי מתחם גדול הוא אירוע מורכב שמצריך התמחות ותשומת לב רבה. מיפוי מלא של הבעלים והבנת הצרכים של כל משפחה ומשפחה קריטיים להצלחת התהליך

על רקע הוצאתו לפועל של פרויקט ההתחדשות הגדול ביותר ברעננה בדקה "מגדילים" איך התנהל התהליך המורכב: לאחרונה הרסה חברת "קידר מבנים בע"מ" שלושה בניינים ישנים הכוללים 138 יח"ד ברחוב גאולה בשכונת קריית שרת ברעננה, באירוע חגיגי שסימל את הוצאתו לפועל של פרויקט ההתחדשות העירונית הגדול ביותר בעיר.

במסגרת הפרויקט ייבנו שישה בניינים חדשים ובהם 355 דירות. תמהיל הדירות בפרויקט כולל דירות בנות 3 חדרים עד 6 חדרים, פנטהאוזים ודירות גן. הפרויקט תוכנן ע"י האדריכלים א ב רוטמן, ונמצא בשכונת רמת שרת המתפתחת צמוד לפארק רעננה.

בעלי הדירות הנרגשים לצד בכירי העירייה צפו בתהליך ההריסה המסמל את אחד משיאיו של התהליך המורכב שהחל לפני שנים וכעת נמצא על דרך המלך.

באירוע ההריסה נכח גם עו"ד המייצג את בעלי הדירות עו"ד עודד ישראלי ואנשי חברת "פסיפס התחדשות עירונית", אשר ליווי את קידר ובעלי הדירות במסגרת הליך הפינוי כשהם דואגים לסייע לבעלי הדירות באיתור ובמציאת דירות חלופיות, בהתנהלות מול מתווכים, בהתנהלות מול חברת ההובלות ומול הרשויות השונות כגון: חברת חשמל, ארנונה, מים, גז ועוד.

על חשיבותה של החברה העיד מנכ"ל קידר מבנים, טל קידר, שאמר ל"מגדילים": "לקחנו את חברת פסיפס כדי שיעזרו לנו עם פינוי הדירות, זה היה צריך להיות פינוי מאוד מהיר כי כבר יצא היתר הבנייה. לקחנו אותם כדי לטפל בכל הדיירים והם עשו את זה בהצלחה יתירה. תוך חודשיים כל המתחם הזה פונה בהצלחה ובעלי הדירות היו מאוד מרוצים מהתהליך. הם ממש עשו את זה ברגישות ואני רוצה להגיד להם תודה על העבודה שהם עשו פה".

לחברת פסיפס ניסיון של כ- 15 שנים בתחום ההתחדשות העירונית הן מנקודת מבטם של בעלי הדירות והן מנקודת מבטם של החברות היזמיות המבצעות את הפרויקטים. השירותים שהיא מספקת מגוונים ובאים לידי ביטוי החל מניהול מו"מ משפטי, החתמת הבעלים, ניהול התקשורת השוטפת מול הבעלים, ליווי תהליך הפינוי של הדירות הישנות ועוד.

במסגרת הפרויקט החברה דאגה לתהליך סדור של פינוי בעלי הדירות בלוחות זמנים מהירים, לרבות דירות דיור ציבורי בהן התגוררו דיירים של חברת עמידר.

מזל איובי, מנהלת קשרי קהילה בעמידר, מתארת כך את התהליך: "אחד הדברים הטובים שעשה היזם ואני מציעה את זה לכל יזם – הוא לקחת חברה ייעודית לדברים האלו. פסיפס הייתה זמינה בכל רגע ונתנה מענה מיידי לבעלי הדירות תוך התחשבות בצרכים הפרטניים שלהם".

וכיצד התנהל תהליך הפינוי דרך עיניהם של בעלי הדירות? בא כוחם של בעלי הדירות בפרויקט, עו"ד עודד ישראלי, אמר ל"מגדילים": "רעננה היא עיר שמעודדת התחדשות עירונית ומשם הכל התחיל. בעלי הדירות בהתחלה היו מאוד ספקנים.

אנחנו מדברים על שנת 2007 אף אחד לא ידע כל-כך מה זה פינוי בינוי. צריך גורם מקצועי שיודע לנהל את הדבר הזה, מכיר את הצרכים היקפית 360 מעלות של הדיירים ושל היזם, מבין את לוחות הזמנים הקצובים, את הלחץ של אם מאחרים את מועד הפינוי המיועד מה זה גורר הלאה. אני שומע מהדיירים שפסיפס היו פשוט כמו כפפה ליד, מילאו את המשבצת הזו של ללוות את הדיירים לסייע להם לקחת אותם ולהוביל אותם ליעד ומילאו את זה בצורה פשוט מושלמת".

לדברי קארין קורן, בעלים ומנכ"ל משותף בפסיפס: "הליך הפינוי מלווה בחשש גדול מצד הבעלים. חברות יזמיות רבות כבר מבינות היום שעל מנת לחסוך כסף, לייצר חוויה חיובית הן לבעלי הדירות והן לחברה היזמית נדרשת התערבות של חברה שיש לה את הידע והנסיון לנהל תהליך כה מורכב. מדובר על אירוע מצד אחד מאד אמוציונלי ומצד שני מקצועי. חייבים לנהל את זה."

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות