banner
מאיר אבנר 2-18 //הדמיה: ביטמן בן-צור אדריכלים
מאיר אבנר 2-18 //הדמיה: ביטמן בן-צור אדריכלים

איפה נבחרה חלופת פינוי בינוי עם מגדלי המגורים הגבוהים ביותר?

הוועדה המחוזית בחרה את חלופת התכנון עם המגדלים הגבוהים ביותר עבור מתחם מאיר אבנר בירושלים. היזם אסף חרש: "דייקנו את הצרכים"

 

זיו גולדפישר 14.07.2024

תכנית התחדשות משמעותית בשכונת קרית היובל בירושלים בדרך להפקדה: הוועדה המחוזית החליטה בישיבתה בשבוע שעבר להפקיד תכנית התחדשות במתחם מאיר אבנר בשכונה, יוזמת החברה להתחדשות ירושלים, המציעה 480 יח"ד.

תכנית "התחדשות עירונית, מאיר אבנר 2-18 ירושלים", ששטחה 11.4 דונמים, ממוקמת במערב קרית יובל, בין הרחובות מאיר אבנר וברזיל. התכנית מציעה הריסת תשעה בניינים ישנים קיימים, מבנה המשמש כגן ובית כנסת, ובניית ארבעה בניינים חדשים במקומם, במתווה פינוי בינוי. בשטח התכנית יש כיום 129 יח"ד המיועדות להריסה, ובמקומן התכנית מציעה 480 יח"ד (מכפיל 3.72).

לוועדה המחוזית ירושלים הוגשו מספר חלופות בנייה בתכנית, ביניהן בנייה של עד 12 קומות בתכסית גבוהה, חלופה הכוללת בניה גבוהה ושאינה גבוהה ללא הפרשות בקרקע לצרכי ציבור, וכן חלופה אשר מציעה שני מגדלים בני 29 קומות ושני מבנים בני 10 קומות ממפלס מאיר אבנר הכוללת הפרשה בקרקע וזאת בנוסף להפרשות מבונות.

לבקשת לשכת התכנון, הוגשה חלופה נוספת, הכוללת שני מגדלים בני 32-34 קומות, ובחלק הצפוני של התכנית שלושה מבנים מרקמים בני 11 קומות ממפלס רחוב מאיר אבנר. הוועדה המחוזית ציינה כי חלופה זו מציגה שיפור משמעותי יותר של השלד הציבורי בתחום התכנית, וזאת באמצעות שמירה על המעבר הציבורי הישיר המחבר בין רחובות ברזיל למאיר אבנר, פיתוח כיכר עירונית ברחוב ברזיל לצד הרחבת הרחוב ברחוב מאיר אבנר ליצירת שדרה עירונית ירוקה. 

הוועדה אימצה את חלופת הבינוי הזו, וקבעה היא "חלופת בינוי עדיפה אשר מציעה שיפור של המרחב הציבורי, באמצעות הפקעה בקרקע בהיקף של כ-30 אחוז משטח המגורים לטובת שיפור השלד הציבורי ויצירת מגוון כיכרות עירוניות לרווחת הציבור". עוד קבעה הוועדה כי "חלופה זו מציעה תמהיל מגורים מגוון הכולל בנייה גבוהה ושאינה גבוהה בתכסית בינוי מצומצמת יחסית לכל בניין הכוללת טיפוס מגורים של 4-6 יח"ד לקומה". הוועדה החליטה לאמץ את המלצת מהנדס עיריית ירושלים ולהפקיד את התכנית בתנאים, ביניהם אימוץ חלופת הבנייה הנבחרת. 

דוח שמאי לפי תקן 21 שנערך לתכנית, מעריך את התקבולים בתכנית ב-861.5 מיליון שקל, ואת העלויות ב-730.6 מיליון שקל. ההפרש, בסך 130.9 מיליון שקל, מבטא שיעור רווח של 17.91 אחוזים.

אסף חרש // צילום: פזית אסולין
אסף חרש // צילום: פזית אסולין

את התכנית יזמה החברה להתחדשות ירושלים. מנכ"ל החברה, אסף חרש, מסר ל"מגדילים" כי בתכנית יש דגש על עירוב שימושים וצרכי ציבור: "ביצענו הליך מקדים של מעל שנה עם ועדות התכנון עוד טרם ההגשה, והפרויקט מושתת על עירוב שימושים. הולך להיות שם גם בית ספר, מתקנים לספורט, גני ילדים, בתי כנסת, פעוטונים, מתנ"ס, לצד מסחר ושטחים ירוקים". 

עוד אומר חרש כי החלטת הוועדה סיימה להם לדייק את התכנית: "בדיון להפקדה ובדיון דייקנו עוד יותר את נושא עירוב השימושים, כדי ליהחביצר יותר שטחים פתוחים וירוקים לרווחת התושבים. בחודשיים הקרובים נשב יחד עם נציגי התושבים ונדייק את התכנון בהתאם לפרוטוקול הוועדה, ואז נצא להתנגדויות".

את התכנית ערך אדריכל בועז בן צור, ממשרד ביטמן  בן צור אדריכלים.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות