banner
צילום: דוברות ועדת הפנים
צילום: דוברות ועדת הפנים

הכנסת: "להגדיל את שוק שכירות לטווח ארוך, גם באמצעות שחקנים פרטיים"

הדברים נאמרו בדיון סוער בכנסת על מצוקת הדיור. השלטון המקומי איים לעצור את הבנייה: "אנחנו נשים ברקס, כי הגענו לדרך ללא מוצא"

"המשימה הכי גדולה שלנו היא מצוקת הדיור בציבור כולו על רבדיו השונים. אנחנו נמצאים בשוק עם מחירים גבוהים מאוד, יש התמתנות של מחירים אבל להתמתנות מחיר כבד מאוד. המאמץ של מדינת ישראל צריך להיות בשיווק של כמה שיותר דירות, ועידוד שכירות לטווח ארוך גם באמצעות יזמים פרטיים. יש כמה נושאים שמתייחסים להשכרת דירות בחוק ההסדרים והם ידונו בוועדת הפנים בקרוב", כך פתח אמש יו"ר ועדת הפנים של הכנסת, ח"כ יעקב אשר, את ישיבת ועדת הפנים. עוד הוא אמר בדיון שעסק הפעילות החברה הממשלתית דירה להשכיר כי: "ועדת הפנים לא תאשר חוקים ותקנות שיגיעו לוועדה אם לא נדע שהמדינה משקיעה כסף במטרה להגדיל באופן נרחב את שוק שכירויות לטווח ארוך, גם באמצעות שחקנים פרטיים וקרנות הריט". 

אסף וקסלר מאגף תקציבים במשרד האוצר, אמר כי: "במסגרת חוק ההסדרים תגיע לוועדת הפנים הצעה שמייצרת מתווה שיאפשר שכירות לצמיתות. היום מרבית המבנים שמשווקים לשכירות נראים כמו כל פרויקט בניה למגורים במדינת ישראל כי אחרי 20 שנה הוא נמכר, אבל בפרויקטים לצמיתות לא חייבים בהכרח מרפסת או את כל כיווני האוויר, ואפשר לעשות יותר שטחים ציבורים משותפים בדומה למה שקיים בעולם. התיקון יאפשר לקבוע יעוד של קרקע לשכירות לצמיתות".

חיים ביבס, יו"ר מרכז השלטון המקומי, איים לסגור את הוועדות לתכנון ובניה בכל הרשויות: "המינהל הרוויח 59.2 מיליארד ₪ בשנתיים האחרונות על קרקעות באזורי הביקוש,  ועוד כמעט 20 מיליארד ש"ח ממיסוי, מכל ההכנסות הללו – לא חזר שקל אחד לזוגות צעירים. המדינה היא המרוויחה הגדולה ממשבר הדיור ואין לה רצון אמיתי לפתור אותו; הם רוצים שהמשבר יעמיק כי הם למדו איך עושים כסף על הגב של הצעירים שלנו". הדברים נאמרו בדיון שעסק בזינוק בהכנסות המדינה משיווק וממיסוי דירות חדשות. עוד לדבריו: "אנחנו נמצאים במשבר הגדול ביותר שיש במדינת ישראל, והפתרון של האוצר הוא הקמת קרן ארנונה. אם הדברים לא ישתנו בעוד כמה ימים לאחר שיחות שנעשה, נכריז על סגירת הוועדות לתכנון ובניה בכל הרשויות, בכל הפרויקטים החדשים עד להודעה חדשה, כולל פרויקטים לאומיים, כי אנחנו נמצאים בשלב שאנחנו קורסים. משרד האוצר של מדינת ישראל הגיע למסקנה שהוא רוצה לקחת הכל באופן מידי מבלי להסתכל על הנזק הגדול שנגרם. כשלא מטפלים בזוגות הצעירים הורגים על הדרך גם את השלטון המקומי. אנחנו נשים את הברקס הגדול, כי הגענו לדרך ללא מוצא". עוד הוא אמר: "הילדים שלי בני 24, אחרי שירות צבאי משמעותי, ואין להם עתיד פה. אל תתפלא אם תראה בקרוב חברות שמתחילות לקרוס. האוצר לא שם, הם איבדו את זה לגמרי", אמר ביבס לאשר. 

אסף וקסלר, רכז שיכון באגף התקציבים במשרד האוצר, אמר: "הממשלה גיבשה ואישרה תקציב לשנים 23-24 שיגיע לאישור הכנסת ושם מופיעים סדרי העדיפויות של הממשלה. הממשלה מקדמת הרבה מאוד תוכניות בתחום הדיור וזה נעשה במסגרת סדרי העדיפויות של הממשלה, והיא מוציאה הרבה מאוד כסף בתחום הנדל"ן והדיור". 

בתגובה השיב היו"ר ח"כ יעקב אשר: "האוצר חייב להפנים שזו שעת חירום, וצריך תכנית עם תוספות תקציביות משמעותיות. האינטרס הוא בסוף של משרד האוצר – משפחות נאנקות תחת תשלומי המשכנתא שמטפסים בגלל עליית הריבית, משפחות יקרסו כלכלית ויהיו נטל על המדינה ברווחה ובביטוח לאומי. אנחנו חייבים לעצור את הדימום. זה נמצא בידיים של משרד השיכון עם רגולציה מתאימה שנדרשת וראשי הרשויות ישתפו פעולה. יש שני דברים משמעותיים – הגברת קצב התכנון והוצאת היתרים".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות