banner
צילום: רנטסייפ
צילום: רנטסייפ

נדל"ן מסחרי: "אין מנוס מזליגה לאזורים כדוגמת פתח תקווה ואור יהודה"

כך אומרים בלשכת מתווכי הנדל"ן הארצית. עודד צידון, יו"ר משותף: "יש מקרים בהם מציעים כמיליון שקל עבור פינוי הנכס אבל לא מקבלים את ההצעה בשל היעדר חלופה של שטחים פנויים לשכירות למסחר ותעסוקה בתל אביב"

"לא מעט עסקאות נדל"ן מסחרי, בין אם מדובר במשרדים ובין אם מדובר בחנויות, אשר מגיעות רגע אחד לפני שלב החתימה, נופלות' בשל הצורך להפקיד ערבות בנקאית. סכום כסף לא מבוטל, אשר נע בין עשרות אלפי שקלים למאות אלפי שקלים ויותר, מהווה מכשול לא פשוט מבחינת השוכר", כך אמרה גליה לוי, אחת משני יו"ר של החטיבה המסחרית בלשכת מתווכי הנדל"ן הארצית בכנס שערכה הלשכה.

שותפה, עודד צידון, יו"ר החטיבה המסחרית סקר את שטחי המסחר הפנויים בארץ והסביר: "נכון להיום אין שטחים לבניה מסחרית בתל אביב ואין מנוס מזליגה לאזורים אחרים, כדוגמת פתח תקווה ואור יהודה". לדבריו, המחירים מגיעים אף ל-230 שקלים למ"ר, "למרות שיש מקרים בהם מציעים כמיליון שקל עבור פינוי הנכס, הרי שלא מקבלים את ההצעה בשל היעדר חלופה של שטחים פנויים לשכירות למסחר ותעסוקה בתל אביב".

אבשלום הרשקוביץ, מנכ"ל ומייסד חברת הפינטק רנטסייפ, אמר: "אין שום סיבה שעסקת נדל"ן מסחרי לא תצא לפועל. ממוצע השכירות לנדל"ן מסחרי בישראל מגיעה לכ-30 מיליארד שקלים באזורי הביקוש לטובת מסחר ותעסוקה, למשל: משרדים, מרכזים לוגיסטיים, מפעלי תעשייה ועוד. נכון להיום יותר ויותר חברות מחפשות פתרונות לשכירות מחוץ לאזורי הביקוש. בישראל יש למעלה מארבעה מיליארד שקלים, השוכבים כערבויות כנגד שכירות בבנקים. הדרך לשחרר את הכספים הכלואים הללו היא פשוטה ויכולה להניע את הכלכלה בישראל, באמצעות מתן ערבות במקום בעל העסק ובתמורה לדמי שימוש חודשיים".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות