מנכ"ל דירה להשכיר: "יש לנו כיום 70 אלף דירות בתכנון ברחבי הארץ להשכרה"
מתכננת מחוז ירושלים שירה תלמי: "אני מסתכלת על קו הקרקע ולא קו הרקיע. השנה נאשר 10,000 יח"ד בעיר וגם שנה הבאה. עד כה אושרו 3000 דירות בשנה בירושלים
מתכננת מחוז ירושלים שירה תלמי: "אני מסתכלת על קו הקרקע ולא קו הרקיע. השנה נאשר 10,000 יח"ד בעיר וגם שנה הבאה. עד כה אושרו 3000 דירות בשנה בירושלים
בכנס הנדל"ן השנתי "ישראל מתחדשת" המתקיים לראשונה ביוזמת ובהובלת אתר החדשות הארצי לנדל"ן והתחדשות עירונית – "מגדילים" ובשיתוף עיריית ירושלים, מרכז השלטון המקומי, ארגוני הקבלנים ולשכת שמאי המקרקעין. התקיים פאנל מרכזי בנושאי תחזית לשנת 2020 במשק הישראלי
אלישע פלג, סגן ראש עיריית ירושלים: "בירושלים יש תנופת בניה מדהימה. נמצאים קרוב ל 45% יותר אישורים בפינוי בינוי משנה שעברה. מערכות כבישים מתפתחות כמו כביש 16. הרגולציה של הממשלה תוקעת מקלות בגלגלים של היזמים וגורמים להם נזקים כלכליים".;
שירה תלמי מתכננת מחוז ירושלים במנהל התכנון: "אני רוצה לדבר על חזון ופחות על מספרים. בשנה האחרונה קודמו תכנית בסדרי גודל שלא נראו בירושלים עד היום. אני שמחה שהועדה המקומית עושה את העבודה שלה וחבל שאתם מורידים שטחי תעסוקה.
בתגובה לתלמי, אמר אלישע פלג, סגן ראש עיריית ירושלים: "אתם אומרים דברים לא נכונים ומעבירים מידע שגוי לציבור" תלמי השיבה , "אנחנו מאמינים מאוד בעיר ירושלים כולם מבינים כי לירושלים אין קרקעות חדשות לפיתוח . מרבית מאמצינו זו היכולת שלנו לבנות את ירושלים פנימה דרך מדיניות הרכבת הקלה מייצרים עירוב שימושים, מוקדי בילוי ותעסוקה ומייצרים הרבה מאוד יחידות דיור לאורך צירי הרק"ל. העיר בעתיד לא תהיה בנויה רק על רכב פרטי ועם כל המורכבות של התחדשות עירונית אנחנו כעת מתכננים רק את הסבב הראשון . מבחינתי קו הקרקע הוא מה שחשוב ולא קו הרקיע שכונות כמו גילה גם הן יכולות לקבל התחדשות עירונית ובשכונות הפריפריאליות יכולים גם לבנות לגובה. בשכונות החרדיות אנחנו מרחיבים תכסיות ומייצרים בניה בקו אפס וכן מייצרים להם פתרונות שמתאימים להם. בשנה הקרובה נאשר מעל 10,000 יח"ד ובשנה הבאה גם כאשר לפני כן לא הצלחנו לאשר יותר מ 3000 יח"ד בשנה. אנחנו מוסיפים כיום יחידות דיור ותעסוקה בצפיפות ובמקומות הנכונים".
אלישע פלג, לא נשאר חייב והשיב לתלמי "בעשר השנים האחרונות ירושלים סובלת מהגירה שלילית גדולה בעיקר בגלל שלא בנו בירושלים. הועדה המחוזית עכשיו פתאום התעוררה. הם פשוט נגררים אחרנו זה לא שהם הכפילו או שלשו את מספר ההיתרים. ירושלים צריכה לעבור מהפך דרמתי בגישה התכנונית על מנת שתקרב לפה יזמים ולא תרחיק אותם, ואז בחזון לירושלים 2030 ו 2040 תחזור לתפארתה".
ארז בן אליעזר יועץ בכיר למנכ"לית מנהל התכנון: "עולם החיזוק הוא עולם מאוד בעייתי ולכן הוא צריך מאוד להשתכלל. רשויות התכנון רוצים מאוד לסייע לרשויות המקומיות כדי לסייע לפתח את הראיה השכונתית. אנחנו בין ממשלות והתהליך צריך לבוא לדיון במועצה הארצית. יש שיח בנושא והודאות תגדל בעתיד הקרוב. כל גורמי הממשלה יודעים היום שתמ"א 38 זה לא הפתרון להתחדשות עירונית. חייבים לייצר שכבות ביניים – תכניות מתאר שכונתיות ומסמכי מדיניות שכונתיים, גם כשיטפלו בעתיד בבניין בודד".
עינת גנון, מנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית: "ברוב הדברים בהתחדשות עירונית אנו רואים דברים עין בעין עם המינהל. גם אנחנו חושבים שהראיה הכוללת חשובה מאוד והטיפול ברמת הבניין הבודד הוא בעייתי אבל יחד עם זאת אנחנו מבינים שלא ניתן לבטל לחלוטין תמ"א 38. אנחנו עוסקים בהיבטים נוספים מעבר לרשות התכנון. אנחנו פוגשים דיירים שנאלצים לסבול באותו בניין רעוע והם מבחינתי הלקוח הראשון.
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו במדינה כה קטנה עם אחוז ריבוי טבעי כל כך גבוה להיות בררנים. אף אחד לא רוצה שיהיה לידו מרכז רווחה או מסחר אבל מדינת ישראל חייבת להצטופף וברור שהמדינה חייבת לראות את המרכיבים הציבוריים מכל השירותים למרות הרצון לשים דגש גם על הפרט. אנו מתסכלים על צורת הבניה . במקומות אחרים בעולם בונים עד קו המגרש למשל ואצלנו עוד לא התרגלו לרעיון הזה.
צריך להבין שתמ"א 38 היא מוצר שמדינת ישראל הכניסה אותו לשוק וצריך לעשות הפקת לקחים . אנחנו חושבים שצריך לשפר את התמ"א וכיוון שהתהליכים האלה ממושכים אנחנו מבינים שאילו תהליכי רישוי ארוכים מאוד. אנחנו יכולים לבצע הליכים שתומכים ונותנים שירותים לדיירים. מעבר לכך אנחנו מפרסמים הסכמי מדף מלאים שכל דייר יכול להוריד אותם מהרשת ולדעת מה הוא אמור לקבל בעסקה מול יזם".
ראש עיריית רמלה, מיכאל וידל: "המנהלת העירונית מאוד עוזרת אבל עדיין צריך לשפר את הבירוקרטיה . תפקידנו להכין תכנית כוללת את כל ההיבטים של התכנון העירוני. למשל להבין שצריך לצופף את העיר בצורה ריאלית כדי שאיכות החיים תהיה טובה בעיר".
יאיר טל, מנכ"ל דירה להשכיר: "דירה להשכיר פועלת בסך הכול 4 שנים ויש כבר 3 פרויקטים שכבר גרים אליהם בהרצליה ורמת השרון ובעוד זמן קצר נאכלס פרויקט ענק להשכרה בירושלים. אני רואה את תוצרי הותמ"ל קדימה ויש לנו 70 אלף יחידות דיור מזוהות להשכרה בכל רחבי הארץ. אנשים רוצים לגור בדירה שכורה היום כתפיסת חיים ולא ככורח. רכישת דירה זו תפיסה ותרבות אבל זו תרבות שמשתנית . היום אפשר ליהנות מכל היתרונות של דירה בבעלות מבלי להחזיק בנכס.
צריך לזכור שבפרויקטים גדולים של פינוי בינוי צריך לפנות את הדיירים לדירות חלופות על שהפרויקט יסתיים. הדיור להשכרה בדיוק נכנס במקום הזה".
עינת גנון: "אנו עובדים על פתרונות תחזוקה. חייבים לשלש או לרבע את תקציב הרשות להתחדשות העירונית. אנחנו עם תכניות עבודה מוכנות כדי להחליף את תמא 38 חייבים להגביר את היקף המימושים בפינוי בינוי, חייבים לסייע לרשויות המקומיות במרחב הציבורי
שירה תלמי, מתכננת מחוז ירושלים: "האתגר הגדול מבחינתי כמתכננת זה הנושא של תחזוקת המגדלים אני מדברת על קרן פנסיה למגדלים אנחנו יכולים לאשר גם 30 קומות במחוז ירושלים בתנאי שיש קרן פנסיה עבור המגדלים שמשתמשים בכסף לתכנון מערכות מצילות חיים והחלפתן בעתיד. עם הכסף הזה משחררים אותו אחרי 30 שנה לחליף דברים שהתיישנו ומהווים בעיה בטיחותית.
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן