banner
אופיר ליבשטיין ז"ל // צילום: השגרירות הנוצרית הבינלאומית
אופיר ליבשטיין ז"ל // צילום: השגרירות הנוצרית הבינלאומית

התקדמות בדרך להקמת היישוב "אופיר" בנגב המערבי

חודשים ספורים לאחר אישור השינויים בתכנית המתאר המחוזית, עולה לדיון התכנית המפורטת ליישוב המנציח את אופיר ליבשטיין ז"ל

זיו גולדפישר 13.10.2024

שנה לאחר שנפל בקרב מול מחבלים, הוועדה המחוזית דרום צפויה לדון בימים הקרובים בתכנית מפורטת להקמת היישוב "אופיר", המנציח את ראש מועצת שער הנגב, אופיר ליבשטיין ז"ל. 

הדיון מתקיים חודשים ספורים לאחר שהמועצה הארצית אישרה שינויים לתכנית המתאר המחוזית, שיאפשרו את הקמתו של היישוב החדש. היישוב חנון בנגב המערבי (שמו הזמני של היישוב אופיר) מתוכנן ל-500 יח"ד בשטח של כ- 600 דונמים. אופי הישוב הוא כפרי קהילתי בר קיימא, והוא ישלב קהילות מגוונות – שומרי מסורת וחילונים. 

לפני למעלה משנה וחצי החליטה הממשלה להקים יישוב קהילתי בתחום המועצה האזורית שדות נגב. ההחלטה התקבלה בהמשך לאישור והמלצת המועצה הארצית לתכנון ובניה, לתזכיר התכנוני שהוכן ע"י המנהל לענייני הכפר במשרד הבינוי והשיכון. היישוב מתוכנן לקום מזרחית לקיבוץ סעד ומצפון לכביש מס' 25. 

כחלק מתהליך אישור התכנית, הוועדה המחוזית דרום נדרשה לקדם  שינויים התכנוניים נדרשים בתוכנית המתאר המחוזית (תמ"מ 23/14/4) שיאפשרו את התכנון המקומי והמפורט הנדרש להקמת חנון, וזה כשלב לפני עריכת תוכנית מתאר מקומית ברמה מפורטת ליישוב. לפני כחמישה חודשים אושרה התכנית לשינוי התכנית המתאר הארצית. כמו כן, הוחלט לשנות את שמו של היישוב ל"אופיר" כדי להנציח את ראש מועצת שער הנגב שנפל במהלך קרב עם מחבלים ב-7.10.

כעת, כאמור, עולה לדיון התכנית המפורטת להקמת היישוב. היישוב ממוקם מזרחית לקיבוץ סעד, צפונה לכביש 25 בתחום 7 ק"מ לרצועת עזה. הכניסה ליישוב תהיה כיוון צומת שובה תוך הפרדה מפלסית מהתוואי העתידי של מסילת הרכבת. צפיפות המגורים המתוכננת בישוב תהיה 4 יח"ד לדונם עם תמהיל מגוון של טיפוסי דיור: חד משפחתי, דו משפחתי, טורי ובניה סמי רוויה. 

בישיבתה בימים הקרובים הוועדה המחוזית צפויה לגבש בדיון הנחיות לעריכת תסקיר השפעה על הסביבה כחלק מההליכים להפקדת התכנית.

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות