banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

סוף דבר: פיצלו נכס שלא כחוק ונותקו מהחשמל

דירה בתל אביב פוצלה בניגוד להיתר, העירייה החלה "במרדף" אחרי בעלי הנכס, שאף הגישו ערר בעקבות ניתוק החשמל

זיו גולדפישר 13.08.2023

מישהו הפסיק את הזרם: מה קורה למי שמפצל דירה בניגוד לחוק ומנסה למנוע מפקחי העירייה לבצע בדיקה בנכס? במקרה שכזה, החשמל ינותק בהוראת הרשות המקומית. ועדת הערר במחוז תל אביב דחתה השבוע ערר שהגישה בעלת דירה שפוצלה ל-3 יחידות משנה, וקבעה כי בנייה ללא היתר וללא מנגנוני הפיקוח שנקבעו בדין, מקימה חזקה בדבר סיכון בטיחותי בשימוש בנכס.

הדיון נערך בעקבות ערר שהגישה בעלת דירה בצפון תל אביב, בעקבות הוראה של העירייה לחברת החשמל להפסיק מתן שירותי חשמל לנכס. ההוראה על ניתוק החשמל ניתנה עקב החשד לפיצול של הדירה לשלוש דירות. להוראה קדמו ניסיונות של פקחי העירייה לבקר בנכס ולבצע בו בדיקה, אך ללא הצלחה. 

הפרשה החלה לפני ארבע שנים, כשלפקחי העירייה הגיעה תלונה שלפיה הנכס מחולק למספר יחידות דיור בניגוד להיתר הקיים. מאז ניסו נציגי הוועדה המקומית לבקר בדירה במספר מועדים, אולם לא התאפשרה כניסה לנכס כולו. גם צו שיפוטי לא אפשר לפקחים לבצע את הבדיקה. לאחר שלא התאפשרה כניסה לכל הנכס, נשלח לבעלים מכתב התראה לפני ניתוק חשמל, אך למרות זאת לא התאפשר לפקחים לבקר בכל הנכס. בסופו של דבר הצליחו הפקחים לבקר בקומת המרתף בנכס, שהוסבה לדירה, לאחר שהדיירת ששכרה את הדירה פתחה להם את הדלת.

נציגי בעלת הדירה פנה לעירייה וביקש ממנה שלא לנתק את החשמל. לדבריו, המרתף הושכר ללא ידיעתו, וכי בכוונתו לפנות אותו. פקחי העירייה ניסו שוב לתאם ביקור בדירה, אך בכל פעם שהגיעו למקום לא ניתן להם להיכנס אליו. השנים חלפו, אך בכל פעם מצאו בעלי הדירה תירוץ למנוע מהפקחים לבצע את עבודתם. בסופו של דבר, הורתה העירייה לחברת החשמל לבצע את הניתוק.

נציגי בעלת הדירה טענו בדיון בוועדת הערר כי: "מדובר בבקשה טורדנית וקנטרנית שאין ספק כי הוגשה שלא לצורך, תוך שהמשיבה (הוועדה המקומית תל אביב) מבקשת לעשות שימוש במכשיר ניתוק חשמל בחוסר מידתיות תוך פגיעה קשה בזכויות העוררת (בעלת הנכס)".

ועדת הערר, דחתה את הערר שהגישה בעלת הדירה. "מהחומר שלפנינו עולה כי במקרקעין בוצעה בנייה שלא בהתאם להיתר, על דרך חלוקת הנכס למספר דירות. בפועל פוצלה הדירה לשלוש דירות. אין המדובר בסטייה קלה, אלא מדובר בחריגה מהיתר, שהיא בעלת השלכות משמעותית. בהתייחס לטענתה של ב"כ העוררת כי לא קיימת חריגה ביחס לקומה א', נבהיר כי משפוצלה הדירה לשלוש דירות, החריגה מהיתר הבניה מתייחסת לכל חלקי הדירה".

עוד קבעה הוועדה כי בבנייה הלא חוקית יש סיכון בטיחותי. "אין ספק שבנייה ללא היתר וללא מנגנוני הפיקוח שנקבעו בדין, שהיא פועל יוצא של בנייה שלא מכוח היתר בניה, מקימה חזקה בדבר סיכון בטיחותי בשימוש בנכס כאמור, ובוודאי עת שעסקינן בשימוש למגורים. פיצול הדירה לשלוש דירות נעשה שלא בהיתר בניה, וממילא לא לווה בבדיקה. בנסיבות אלו לא נחה דעתנו שדירות המגורים הקיימות במקום הן תקניות ובטיחותיות".

הוועדה סיימה את החלטה בקביעה כי: "לא מצאנו שיש מקום לבטל את החלטת הרשות המאשרת, שהורתה לחברת החשמל על הפסקת אספקת חשמל לנכס".

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות