banner
דרך חברון ירושלים // הדמיה: אדריכלים סטודיו יגאל לוי SYL
דרך חברון ירושלים // הדמיה: אדריכלים סטודיו יגאל לוי SYL

תוכנית פריחתה של דרך חברון ירושלים על ציר הרכבת הקלה מציעה 3,500 דירות

מגורים, בתי מלון ודיור להשכרה ארוכת טווח, יוקמו על פני 120 דונם במרחב נופי היסטורי רב ערך ועל קו פרשת המים הארצית

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים המליצה לוועדה המחוזית, לאשר מתן תוקף לתוכנית להקמת מרחב שימושים מעורבים בסמיכות לתוואי הקו הכחול העתידי של הרכבת הקלה בדרך חברון. 

במסגרת התוכנית, הממוקמת בדרום תלפיות ומערבית לקיבוץ רמת רחל, צפויים להיבנות מבני מגורים בני 19 עד 50 קומות, ובהם 3,500 יחידות דיור – מתוכן 30% מיועדות להשכרה לתקופה של 10 שנים ו-20% יהיו בשטח של עד 55 מ"ר. 

דרך חברון ירושלים // הדמיה: אדריכלים סטודיו יגאל לוי SYL
דרך חברון ירושלים // הדמיה: אדריכלים סטודיו יגאל לוי SYL

במסגרת תוכנית "סטריפ דרך חברון", שמשתרעת על שטח של כ-120 דונם, ייבנו כ-1,300 חדרי מלון ב-5 מבנים בני 13 עד 31 קומות, דפנות מסחריות לאורך ציר דרך חברון, מגדל תעסוקה בן 39 קומות, מבני ציבור חדישים עבור מגוון שירותים, שטחים ציבוריים פתוחים ועוד. בסך הכל, צפויים להיבנות בשטח התוכנית כ-90 אלף מ"ר של שטחי מסחר ותעסוקה, כ-80 אלף מ"ר יוקצו לטובת הקמה של מבני ציבור וכ-53 אלף מ"ר עבור שטחי מלונאות.

בעירייה מציינים כי התוכנית ממוקמת בשטח ארכיאולוגי חשוב ובמרחב נופי היסטורי רב ערך על קו פרשת המים הארצית. לפיכך, במסגרת התכנון, מוצע לשמור על אתרים ארכיאולוגיים חשובים, ובהם קבר הנזיר, מבנה כבשן הסיד ואמות המים הקדומות. התוכנית מגדירה אזור עתיקות לשימור בתיאום עם רשות העתיקות, תוך שילוב אזור העתיקות בשטחים הפתוחים המוצעים במסגרת הבנייה החדשה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מסר כי: "התוכנית שאושרה בדרך חברון משלבת בנייה של אלפי יחידות דיור לצד מבני ציבור, שטחי מסחר ותעסוקה ופיתוח תשתיות תחבורה. כל זאת, תוך שמירה על אתרים היסטוריים חשובים שמספרים את סיפורה של היפה בערים. נמשיך לפעול כדי להפוך את ירושלים לעיר מודרנית יותר, נוחה יותר ואיכותית יותר עבור כלל תושביה".

התוכנית הוגשה על ידי "פרויקט גבעת תלפיות החדשה" ונערכה על ידי משרד אדריכלים סטודיו יגאל לוי SYL.  

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות