banner
פאנל "מאחדים כוחות" - הכנס השנתי של אתר מגדילים // צילום: דרור סיתהכל
פאנל "מאחדים כוחות" - הכנס השנתי של אתר מגדילים // צילום: דרור סיתהכל

רוצים להצליח בפרויקט התחדשות עירונית? תדאגו לשיתוף פעולה ושקיפות מול הדיירים

מקבלי החלטות, קובעי מדיניות ואנשי מקצוע השתתפו בפאנל  בנושא  "מאחדים כוחות" שבו ניסו להסביר איך לקדם תהליכי התחדשות בצורה הטובה ביותר

זיו גולדפישר 12.09.2023

כיצד ניתן לקדם תהליכי התחדשות עירונית בצורה הטובה ביותר? על הסוגייה הזאת נשאלו מקבלי החלטות, קובעי מדיניות ואנשי מקצוע בפאנל בנושא "מאחדים כוחות"  שנערך בכנס הנדל"ן השנתי של "מגדילים" בהנחיית גיא ליברמן, עיתונאי נדל"ן. בפרויקטים של התחדשות עירונית, המתאפיינים בשותפות של בעלי הדירות  לצד היזמים והאנשי מקצוע, הסוד לפרויקט מוצלח הוא שילוב הדיירים בכל רגע נתון.

רפי סער - ראש עיריית כפר סבא // צילום: דרור סיתהכל
רפי סער – ראש עיריית כפר סבא // צילום: דרור סיתהכל

"כפר סבא היא עיר ותיקה והתחדשות אצלה זה תהליך משמעותי מאוד", ציין ראש העיר כפר סבא, רפי סער. "אחד הדברים שקבענו היה להקים מינהלת התחדשות עירונית ולחשוב על התחדשות מנקודת מבט חברתית. לחשוב מה קורה לדיירים בתהליך הזה של שינוי שהוא ארוך ומורכב עבורם. יש מי שגר עשרות שנים באותה דירה, אז בשבילם יש מעטפת שמסייעת, עושים מפגשים איתם. בסופו של דבר, כפר סבא 'פתחה מבערים' בתחום ההתחדשות, יש תכניות בהפקדה ויש כאלה שהן לקראת היתרים. יש יזמים שמבינים שככל שהם יבואו לקראת הדיירים ויעטפו אותם, הפרויקטים יעברו מהר יותר".

ענבל דוד - מנכ"לית דירה להשכיר // צילום: דרור סיתהכל
ענבל דוד – מנכ"לית דירה להשכיר // צילום: דרור סיתהכל

בפנייה לענבל דוד – מנכ"לית דירה להשכיר, ציין המנחה שכיום מספידים את השכירות ארוכת הטווח בגלל עליית הריבית, איך זה לעמוד בראש חברה שהיום שהשוק שלה נראה בדעיכה , בתגובה היא ציינה "בשבוע שעבר עלינו לאוויר עם פרויקט חדש של שכירות ארוכת טווח בכפר סבא , 272 יחידות דיור ראשונות במסגרת פרויקט הצעירים שכבר עלה לאוויר. נכון להיום יש  22 אלף יחידות דיור של שכירות אורכת טווח בשלבי הקמה שונים, 4000 כבר מאוכלסות ועוד כ- 2500 יאוכלסו בשנתיים הקרובות. בשנים האחרונות ראינו התפרצות של ביקושים לפרויקטים של שכירות ארוכת טווח, כל היזמים וגופי המימון נכנסו לתחום. נכון שבנקודה שאנחנו נמצאים בה היום, הריבית הגבוהה יכולה לשחוק פרויקטים מהסוג הזה, אבל הדיור להשכרה לא מת ומוקדם להספיד אותו. יש עובדה מאוד משמעותית והיא שהדור שלנו גר בשכירות יותר מהדור שלפניו ושיעורי המתגוררים בשכירות יעלה בדורות הבאים. יש השקה מאוד מתבקשת בין דיור להשכרה אורכת טווח ובין התחדשות עירונית. תארו לכם שבכל מתחום משמעותי של התחדשות היה בניין להשכרה ארוכת טווח שאליו יכולים לעבור הדיירים בתקופת הבנייה , זה היה מסיר חסם מרכזי משוק ההתחדשות". 

חגי טולדנו, מנהל אגף בכיר קשרי קהילה, ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית // צילום: דרור סיתהכל
חגי טולדנו, מנהל אגף בכיר קשרי קהילה, ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית //

חגי טולדנו, מנהל אגף בכיר קשרי קהילה, ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "חובה להכניס לכל פרויקט יועץ חברתי, שיהיה מובנה בתוך צוות התכנון. כשתושבים יודעים את הזכויות שלהם, הם יודעים לנצל אותם טוב יותר. אנחנו רוצים לקדם את הנושא הזה בכל הארץ, שדיירים יידעו שצריך לבצע מכרז מסודר ליזם, לא לקחת את היזם הראשון שדופק בדלת, לבחור את עורך הדין. זה עניין של חינוך שוק".

עו"ד רונית אשד לוי, מנכ"לית אפריקה התחדשות // צילום: דרור סיתהכל
עו"ד רונית אשד לוי, מנכ"לית אפריקה התחדשות // צילום: דרור סיתהכל

עו"ד רונית אשד לוי, מנכ"לית אפריקה התחדשות, ציינה בפאנל כי : "אנחנו מבינים את החששות, מבינים שמשקי הבית הם לא יזמי נדל"ן. בסוף יושבים עם 100-200 אנשים, וצריך לדעת לרדד את השיח ולדבר בצורה כזו שהצד השני יבין. חשוב לא לעגל פינות, להסביר את הדברים. אנחנו ממנים מנהל פרויקט אישי, שנמצא בקשר מתמיד עם הדיירים, וככה כל שאלה עולה למעלה ומקבלת מענה. יש כתובת אחת לאנשים והוא מתכלל הכל. זה עוזר לאמון".

עידן פלגי, בעלים ושותף פסיפס התחדשות עירונית // צילום: דרור סיתהכל
עידן פלגי, בעלים ושותף פסיפס התחדשות עירונית // צילום: דרור סיתהכל

עידן פלגי, בעלים ושותף פסיפס התחדשות עירונית ציין בפאנל: "בתחילת הדרך, תהליכי פינוי בינוי נתפסו כאירוע נדל"ני. אבל היום ברור שהתחדשות עירונית זה אירוע חברתי ואנושי. אנחנו בחברה עובדים, בסופו של דבר, עם האנשים. יש לנו בחברה אסטרטגיה של פוש – כל הזמן לדחוף מידע, אם זה מכתבי עדכון, מפגשים, כל הזמן לתת מידע. כמו כן, מה שחשוב זה זמינות של אדם, כדי שהדייר לא יצטרך להתקשר לחברה. שתהיה זמינות, בטח בתקופות רגישות כמו פינוי".

מאיר ברון – משנה למנכל י.ח דמרי // צילום: דרור סיתהכל
מאיר ברון – משנה למנכל י.ח דמרי // צילום: דרור סיתהכל

מאיר ברון – משנה למנכל י.ח דמרי, ציין בפאנל : "יש בכל פרויקט מישהו ייעודי שמטפל בתושבים. יש עוד הרבה דברים לפתור, כמו הנושא של הקהל המבוגר. יש הרבה עדיין מה לעשות. יש בעיה בשוק,  שיש חברות טובות, ויש חברות קצת פחות טובות שעושות נזק ומבטיחות לבעלי הדירות הבטחות ולא מקיימות, וזה עושה נזק לכלל החברות. צריך להקפיד ולהציג את הדברים כמו שהם, גם אם הם לא מושלמים, וזה יותר אמין ומוריד חששות והדיירים יודעים שהם יכולים לסמוך עליהם. את זה עשינו כדאי ליצור פחות חששות בקרב הדיירים".

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות