banner
בית חולים זיו // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין
בית חולים זיו // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין

בשורה לצפון: הוועדה המחוזית צפון תדון היום בתכנית להרחבתו של המרכז הרפואי זיו בצפת

התכנית, יוזמת רמ"י ומשרד השיכון, נועדה לתכנן את המרכז עבור אוכלוסיית ישראל בשנים 2045 ו-2065

זיו גולדפישר 12.07.2023

הוועדה המחוזית צפון צפויה לדון היום (ד') בתכנית להרחבתו של המרכז הרפואי זיו בצפת. התכנית נועדה לתכנן את המרכז הרפואי זיו בצפת עבור היקף האוכלוסייה של ישראל בשנת 2045, הצפוי להיות כ-14.5 מיליון איש. התכנית מציעה הוספת כ-800 מיטות אשפוז לכ-330 מיטות אשפוז כיום, כלומר סה"כ כ-1,060 מיטות אשפוז.

התכנית קובעת הנחיות לניצול השטח כדי לייעל את השימוש בשטח בית החולים, וכן הגדלת זכויות הבנייה לכ-190,000 מ"ר, כדי שתתאפשר הגדלת כמות המיטות בבית החולים מ-330 כיום לכ-700 בשנת היעד 2045. התכנית מקצה זכויות נוספות בסך 90,000 מ"ר עבור עתודה רפואית בטווח הזמן הרחוק, באופן המאפשר את הגדלת סך המיטות בבית החולים לכ-1,060 מיטת בשנת 2065.

שטח התכנית כ-682 דונם. מכלל זה, המרכז הרפואי הינו כ-249 דונם ועוד כ- 433 דונם הינם שטח מגבלות מנחת המסוקים.

התכנון מציע הגדלה לסך כולל של כ-280,000 מ"ר ומתן שירותים בריאותים הכוללים: רפואה פנימית, מרכז סרטן, רפואת ילדים, נשים ויולדות, מרכז מוח, שירותים פרא-רפואיים, רפואת ספורט, מרכז מחקר פיתוח וחדשנות, להם יתווספו שטחי לוגיסטיקה, מגורי סגל, וכ-1,000 מ"ר שטחי מסחר. הוועדה המחוזית החליטה להפקיד את התכנית והיא תפורסם להפקדה במהלך החודשים הקרובים.

בית חולים זיו // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין
בית חולים זיו // הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין

בשנה שעברה הוועדה המחוזית החליטה על הפקדת התכנית בתנאים. בהחלטתה קבעה הוועדה כי היא "מברכת על הכנת התכנית, שמהווה אבן דרך משמעותית להתפתחות בית החולים זיו בצפת באמצעות תכנון הצופה פני עתיד. הוועדה רואה חשיבות רבה בהסדרה והרחבה של המרכז הרפואי זיו בצפת, המשרת את מרחב הגליל המזרחי, מהווה מוקד תעסוקה משמעותי, וכמו כן הינו מנוע לפיתוח העיר צפת וחיזוקה כעיר ראשית במרחב".

עם זאת, הוועדה הוסיפה כי מיקומו הייחודי של ביה"ח בקרבת העיר הוותיקה, על ציר תנועה עירוני ראשי מחד ועל גבול המרחב הפתוח הטבעי של צפת מאידך, מחייב התייחסות להיבטים אורבניים, תחבורתיים, ונופיים. נדרש לחזק את הקשר בין המרכז הרפואי למרחב הבנוי של העיר, תוך מתן פתרונות מיטביים לתנועה ותחבורה, לפריסת נפחי הבינוי, ולפיתוח רגיש בממשק עם השטח הטבעי הסובב.

הוועדה קבעה כי אחד התנאים להפקדת התכנית הוא הגשת חוות דעת של מהנדס קרקע בשל הסיכון לגלישת מדרונות בכלל ובעקבות רעידת אדמה בפרט. הוועדה ציינה בהחלטתה כי "יש להגיש חוו"ד מהנדס קרקע וביסוס לפריסת שימושי הקרקע בתכנית בהתייחס לסיכוני גלישת מדרון במצב הקיים ובעקבות אירוע סייסמי בהסתברות 5-10 אחוזים והתמודדות בהתאם".

כעת הוועדה שבה ודנה בתכנית. בשבוע הבא תעלה התכנית לדיון גם בוועדה לשמירה על קרקע חקלאית ושטחים פתוחים (ולקחש"פ). 

את התכנית יזמו משרד הבריאות ורמ"י. מתכנן: משה כהן.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות