אושרו שתי תוכניות עירוב שימושים במתחם התחנה ההיסטורי בירושלים
התוכניות כוללת 500 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומלונאות. שירה תלמי-באבאי, מתכננת המחוז: "מתחם התחנה יהווה דוגמה למרקם עירוני אינטנסיבי המספק איכות חיים לתושבים בו"
התוכניות כוללת 500 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומלונאות. שירה תלמי-באבאי, מתכננת המחוז: "מתחם התחנה יהווה דוגמה למרקם עירוני אינטנסיבי המספק איכות חיים לתושבים בו"
הוועדה המחוזית לתכנון ובניה ירושלים החליטה לאשר שתי תוכניות במתחם תחנת הרכבת ההיסטורית – "מתחם התחנה" בירושלים, על שטח של 20 דונם והיא כוללת הקמת חמישה מבנים בגובה 5-10 קומות, בהם 240 יחידות דיור. מתוך כלל יחידות הדיור, כ-50 יוקצו עבור דירות קטנות.
בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת 14,150 מ"ר עבור שטחי תעסוקה או מלונאות, ו-2,500 מ"ר למסחר. כמו כן, התוכנית מקצה שטח לטובת הקמת בית ספר בשטח של כ-3 דונם, ושטחים פתוחים. בתחום התוכנית מצוי מבנה לשימור אשר מיועד לשימוש למסעדה. התוכנית מהווה בחלקה פיתוח המשכי למתחם המדיה של חברת JVP בבעלות אראל מרגלית, ביוזמת חברת JVP, ונערכה על ידי משרד רוזנפלד ארנס אדריכלים.
כמו כן, אושרה תוכנית נוספת "מתחם ג" על שטח של כ-13.1 דונם. התוכנית מציעה הקמת שלושה מבנים בגובה 5-10 קומות בהם 270 יחידות דיור. בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת 70 חדרי מלון ו-3,000 מ"ר לתעסוקה ומסחר בחזיתות מסחריות לאורך הרחובות, ושטח ציבור פתוח בהיקף של 2.3 דונם. התוכנית הינה ביוזמת "רכבת במושבה", ונערכה על ידי משרד גוטמן-אסיף אדריכלים.
מתכננת מחוז ירושלים במינהל התכנון, שירה תלמי-באבאי: "שתי התוכניות מהוות מימוש הלכה למעשה של תוכנית האב שאומצה לא מכבר על ידי הוועדה המחוזית. התוכניות עתידות ליצור מרכז משמעותי בעיר של תרבות תוססת, מסחר, תעסוקה ומגורים, הנסמך על מרחב ציבורי איכותי המוכוון להולכי רגל ומשורת על ידי תחבורה ציבורית יעילה. מתחם התחנה יהווה דוגמה למרקם עירוני אינטנסיבי המספק איכות חיים לתושבים בו, כמו גם מוקד עניין משמעותי לאזור ולעיר כולה".
במינהל התכנון מציינים עוד כי: "מתחם "התחנה" הינו על שטח כולל של כ-75 דונם וממוקם בין השכונות אבו תור, בקעה והמושבה הגרמנית, ובין הרחובות דרך בית לחם ודרך חברון.
המתחם משמש כיום כמתחם בילוי ועתיד לחדש את פניו בשנים הקרובות, בהתאם לתוכנית האב שהוכנה למקום ואומצה על ידי הוועדה בשנת 2021, ואשר קבעה מסגרת לפיתוח מתחם מעורב שימושי מגורים, תעסוקה, מסחר ומלונאות, אשר ישמש כמוקד עירוני של פנאי ותיירות. המתחם עתיד להיות משורת על ידי הרכבת הקלה, קו הרכבל אשר ישמש כגישה לעיר העתיקה ואף תחנה של הרכבת הכבדה, בהמשך של הקו המגיע מתל אביב ועד לאזור התעסוקה מעורב השימושים במלחה".
בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל
קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן