banner
פראס בדחי, ראש המועצה המקומית כפר קרע // צילום: המועצה המקומית | Depositphotos
פראס בדחי, ראש המועצה המקומית כפר קרע // צילום: המועצה המקומית | Depositphotos

הממשלה ומועצת כפר קרע מקדמות 9,500 יח"ד חדשות על קרקע שייעודה חקלאות ויער

ותמ"ל תדון השבוע בתכנית להקמת שכונה בת 9,500 יח"ד בכפר קרע. ראש המועצה: "אנחנו מובילים בתחום התכנון במגזר. האופי השמרני של החברה הערבית לא מאפשר לגור במגדלים"

זיו גולדפישר 12.02.2023

הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) צפויה לקיים השבוע דיון ראשון בהקמת שכונה חדשה בת 9,500 יח"ד במערב היישוב כפר קרע. ראש המועצה המקומית, פראס בדחי, מסביר כי תכנון השכונה הוא חלק מקידום התכנון והסדרת המבנים ביישוב: "אחרי שנים שבהן לא זכינו לקדם תכנון ליישוב, ואחרי שקיבלנו תקציבים מהממשלה, הצלחנו לקדם תכנון וכרגע כפר קרע הוא היישוב המוביל בחברה הערבית מבחינת תכנון. השכונה החדשה היא פרויקט מהפכני שאמור להסדיר לעתיד 9,500 יח"ד".

התכנית לשכונת "כפר קרע מערב", ששטחה 2,546 דונמים, ממוקמת במערב היישוב, וגובלת בכביש 6. את תכנון השכונה יזמה המועצה המקומית יחד עם משרד השיכון והבינוי. הקרקע שעליה מתוכננת להיבנות השכונה היא בייעוד חקלאי ויער, ומטרת התכנית היא שינוי במערך ייעודי הקרקע מייעוד חקלאי ויער לייעוד של מגורים, מסחר, תעסוקה, תעשייה ומוסדות ציבור.

בתחום התכנית נכללים כ-758 בניינים קיימים הנמצאים על שטחים חקלאיים שהתכנית תאפשר את הסדרתם התכנונית. בדברי ההסבר לתכנית נכתב כי היא מוסיפה כ-9,540 יחידות דיור ביחס למצב המאושר. מתוכן כ-20% דירות קטנות ודירות קטנות מאוד, לצד תעסוקה ומבנים ומוסדות ציבור. כמו כן, התכנית כוללת זכויות בנייה כוללות של כ- 95.3 אלפי מ"ר למסחר (כולם בייעודים מעורבים) וזכויות בנייה כוללות של כ- 169.9 אלפי מ"ר לתעסוקה ו-27.1 אלפי מ"ר לתעשייה.

לדברי ראש המועצה, אחת הבעיות הגדולות בחברה הערבית היא סוגיית התכנון. בדחי: "המטרה של התכנית היא להסדיר את הבנייה הקיימת ואת הקרקעות החקלאיות לקרקעות למגורים. בשלב ראשון מדובר על 1,200 יח"ד והפוטנציאל העתידי יגיע ל-9,500 יח"ד. היישוב כפר קרע מיוחד במובן זה שהוא מוביל בחברה הערבית מבחנת תכנון. כיום 81 אחוז מהשטח הלא מתוכנן בכפר קרע נמצא בשלבי תכנון וזה תקדים מבחינת החברה הערבית".

עוד אומר בדחי כי כפר קרע, המונה כיום כ-20 אלף תושבים, מתוכנן להגיע בתוך 50 שנה ל-60 אלף תושבים. "מבחינת התכנון העתידי, השכונה אמורה לתת מענה ליישוב. על שולחן שר הפנים נמצאת הכרזה של הפיכת כפר קרע לעיר, וזה חלק מתהליכי ההתפתחות של היישוב שיהיה לעיר בקרוב. הליכי התכנון שאנחנו מקדמים תואמים את התפיסה העירונית שלנו".

שיעור הצפיפות הצפוי בשכונה הוא 8.4 יח"ד לדונם, והבינוי המוצע יהיה עד לגובה של 4 קומות בלבד, וזה בניגוד לבינוי ביישובים יהודים שבהם יש בנייה לגובה. לדברי בדחי, אופייה השמרני של החברה הערבית אינו מאפשר מגורים במגדלים. "לנו יש תרבות ומנהגים שונים מהחברה היהודית", הוא אומר. "סוגיית הבנייה לגובה צריכה להיות בשלבים, עם שינויי התרבות. אי אפשר לכפות על החברה הערבית שמחר בבוקר תשנה את המנהגים והתרבות שלה מבחינת מגורים ודיור". 

בדחי מסביר עוד כי: "התרבות שלנו לא מאפשרת לגור במגדלים. אנחנו חברה שמרנית באופיה, אז לפתוח את הדלת ולראות את השכן בגופיה, זה לא תואם את התרבות שלנו. אבל זה יבוא עם הזמן".

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

קורס מבוא להתחדשות עירונית – לפרטים ליחצו כאן

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות