banner
גיל מעין // צילום: אילן ספירא
גיל מעין // צילום: אילן ספירא

5 טיפים לתחזוקת מעליות ומוכנות למצבי חירום

מזג האוויר החורפי, הביא עמו הצפות ובתוך כך הושבתו מעליות רבות בבניינים ברחבי הארץ, ואף נגבו חיי אדם. מה חשוב לדעת על מצבי חירום וכיצד יש לתחזק את המעליות?

תמונה: גיל מעין // צילום: אילן ספירא

מאת: גיל מעין, מנכ"ל חברת הניהול והאחזקה מיקדן 

מזג האוויר החורפי, הביא עמו הצפות ובתוך כך הושבתו מעליות רבות בבניינים ברחבי הארץ, מחשש לסכנת חיים ובשל קצרים חשמליים. לצערנו, במהלך אירועי הגשם הכבד, אף התרחשו אירועים טרגיים, בהם דיירים מצאו את מותם, לאחר שנלכדו במעליות. כיצד יש לנהוג ומה הטיפים המומלצים לתחזוקת מעליות?

להימנע משימוש במעליות בכל מקרה של חשד לשריפה, להצפה או לתקלת חשמל
קצר חשמלי או הצפה עלולים להביא לעצירת פעילות המעלית והינעלות בתוכה, ולסכנת טביעה או התחשמלות. אנחנו מכירים את השלטים שקוראים לא להשתמש במעלית במקרי שריפה אבל את ההוראה הזאת יש להרחיב גם למקרה של תקלות נוספות. יש ספק? לא להיכנס למעלית. ודאו שאתם יודעים היכן גרם המדרגות בבית ובעבודה, הדריכו עובדים ודיירים חדשים בנוגע למיקום המדרגות ודאגו תמיד שתהיה גישה פתוחה ללא דלתות סגורות או מכשולים אחרים המונעים שימוש במדרגות. 

בדיקה שבועית של לחצן המצוקה
בכל מעלית מותקן לחצן מצוקה אשר צריך להיות מחובר למוקד מאויש 24/7. בדקו אותו פעם בשבוע על ידי לחיצה ווידוא כי אתם מקבלים מענה מהמוקד. שימו ביומן התראה שבועית לביצוע הבדיקה, ובדקו גם בלילה ובשבת. 

הרמת המעלית במקרי חירום
לרוב המעליות יש חדר מכונות עם מנגנון הידראולי, אשר מאפשר להרים את המעלית באופן מכני במקרי חירום. חברת המעליות מחויבת להעביר הדרכה בנושא לדיירים המעוניינים בכך, וככל שיהיה מספר גדול יותר של דיירים שיעברו את ההדרכה כך ייטב (ודאי שחברת הניהול או ועד הבית צריכים לעבור את ההדרכה). כמו כן יש לוודא כי המפתח לחדר המכונות יימצא בידי כמה דיירים ושיהיה ידוע היכן הוא, על מנת שבמקרה חירום ניתן יהיה להגיב מהר ולא לאבד זמן יקר. 

בדיקות שוטפות
חברת המעליות מחויבת לבצע בדיקות שוטפות במעלית אחת לפחות אחת לששה שבועות, עשר פעמים בשנה, ולדווח על כך לוועד הבית או לחברת הניהול. יש לוודא כי הבדיקות נעשות באופן סדיר וללא החמצות. בנוסף לכך צריכה להתבצע בדיקה תקינות של משרד העבודה אחת לחצי שנה. 

פתרונות טכנולוגיים שימנעו אסון
ישנם כיום פתרונות אשר מזהים נזילה בפיר המעלית. ברגע שהחיישנים המותקנים בפיר המעלית מדווחים על רטיבות המעלית מושבתת ועולה אוטומטית לקומה הגבוהה ביותר בבניין. מדובר בהשקעה של כמה אלפי שקלים. במרבית המקרים הפתרונות האלה מותקנים על מנת למנוע תקלות טכניות ונזק כלכלי, במקרה הטראגי שאירע הן גם יכלו להציל חיים. 

*הכותב, גיל מעין, הינו מנכ"ל חברת הניהול והאחזקה מיקדן, המטפלת בכשני מיליון מ"ר של נכסים בישראל – מגורים, משרדים ומסחרי.

מי יהיו 70 המשפיעים לשנת 2023?

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף
תגיות:

כתבות שיכולות לעניין אותך

הגיע זמן השלטון המקומי

הגיע הזמן שהרשויות המקומיות במדינת ישראל ייהנו סוף סוף, הן ברמה התקציבית והן ברמת החקיקה, מעצמאות מוחלטת //...
עו"ד שיר טורם הספרי 25.04.2024
נשמח לדבר אתך
נגישות