banner
עו"ד צבי שוב // צילום: itamar photo | עו"ד יפעת בן אריה שטיינברג // צילום: כפיר סיון | Depositphotos
עו"ד צבי שוב // צילום: itamar photo | עו"ד יפעת בן אריה שטיינברג // צילום: כפיר סיון | Depositphotos

בשורה ליזמים המתמודדים עם קשיים ועיכובים בהוצאת היתרי בנייה

העיריה מתעכבת עם היתר בניה למגורים? סמכותה תועבר לרשות רישוי ארצית. בנוסף, הגשת ערר לא תעצור אוטומטית את הליך קבלת ההיתר

עוה"ד צבי שוב ויפעת בן אריה שטינברג 11.07.2023

במסגרת חוק ההסדרים שעבר לאחרונה נערכו תיקונים עקיפים לחוקים שונים ביניהם חוק התכנון והבניה, חוק רכבת תחתית (מטרו) , חוק הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, חוק פינוי בינוי (עידוד מיזמי פינוי בינוי), חוק המקרקעין חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה, חוק קידום תשתיות לאומיות וכיוצ"ב.

בסדרת מאמרים נציג לכם את השינויים העיקריים שחלקם נותרו מתחת לרדאר.

בשורה נוספת במסגרת התיקונים לחוק התכנון והבנייה קשורה בהליך הוצאת היתר הבנייה, אחד ההליכים מרובי הבירוקטיה והחסמים בענף וגורם מרכזי בעיכובים בהתחלות הבנייה של פרויקטים חדשים.

אחד השינויים שנקבע בחוק הוא שמקום שבו העיריה מתעכבת בהיתר בניה למגורים בתכנית של 80 יח"ד ומעלה , סמכותה תועבר לרשות רישוי ארצית שתוקם , אליה ניתן יהא לפנות אם חלפה תקופה ארוכה שבה רשות הרישוי המקומית לא נתנה היתר בנייה. יותר מזה, במקרים חריגים שר הפנים רשאי לקבוע שהעירייה לא מתפקדת ולקחת את כל סמכויות מתן היתרי הבנייה – ולהעביר אותן למוסד רישוי ארצי. 

שינוי נוסף בהקשר להוצאת היתרים שמביא עימו בשורה וחשוב מאוד מתייחס למצב בו מוגש ערר,  בניגוד למצב כיום לפיו עת מוגש ערר  לפי סעיף 152 לחוק הוצאת היתר מתעכבת אוטומטית, החוק תוקן ולפיו מוקנית לוועדת הערר הסמכות להתיר הוצאת כל סוגי ההיתרים בשים לב להיקף ההשפעה של נושא הערר על ההיתר. כלומר, עצם הגשת הערר לא תעצור אוטומטית את הליך קבלת ההיתר ויכולה למנוע מקרים של הגשת עררי סרק.

*כותבי המאמר, עוה"ד צבי שוב ויפעת בן אריה שטינברג, הינם ממשרד שוב ושות'

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות