banner
אילוסטרציה // Depositphotos
אילוסטרציה // Depositphotos

מחזקים ותומכים בהקמת היישוב חנון: "השתכנענו בהצדקה להקמתו בעוטף עזה"

ארבעה חודשים לאחר החלטת הממשלה, הוועדה המחוזית קיבלה החלטה המקדמת את היישוב, תוך שהיא דוחה את התנגדותה של עיריית נתיבות

זיו גולדפישר 11.06.2023

אור ירוק להקמת היישוב הקהילתי חנון בתחום עוטף עזה: הוועדה המחוזית דרום אישרה בישיבתה האחרונה בשבוע שעבר להפקיד תכנית לשינויים בתכנית המתאר המחוזית, כדי לאפשר את הקמת היישוב. הוועדה קבעה בהחלטתה כי היא "השתכנעה בהצדקה להקמת הישוב". היישוב צפוי להגיע לגודל של 1,800 נפש ב-500 יח"ד.

לפני ארבעה חודשים החליטה הממשלה להקים יישוב קהילתי בתחום המועצה האזורית שדות נגב. ההחלטה התקבלה בהמשך לאישור והמלצת המועצה הארצית לתכנון ובניה, שניתן לפני כשנה לתזכיר התכנוני שהוכן ע"י המנהל לענייני הכפר במשרד. היישוב מתוכנן לקום מזרחית לקיבוץ סעד ומצפון לכביש מס' 25. כחלק מתהליך אישור התכנית, הוועדה המחוזית דרום נדרשה לקדם  שינויים התכנוניים נדרשים בתוכנית המתאר המחוזית (תמ"מ 23/14/4) שיאפשרו את התכנון המקומי והמפורט הנדרש להקמת חנון, וזה כשלב לפני עריכת תוכנית מתאר מקומית ברמה מפורטת ליישוב.

הוועדה קבעה בהחלטתה כי היא "השתכנעה בהצדקה להקמת הישוב המוצע בתחום עוטף עזה, באזור בו תושביו נמצאים תחת איום ביטחוני מתמיד, כפי שפורט גם בהמלצת הוועדה על אישור התזכיר להקמת הישוב". עוד נכתב בהחלטתה כי התכנית מוצעת באזור המוגדר כ"מרקם כפרי", שעל-פי תמ"א 35, שהיא תוכנית מתאר ארצית שנועדה להגדיר את מדיניות התכנון ופריסת היישובים בישראל, ניתן להקים בו ישוב חדש. 

עוד קבעה הוועדה כי המקום שבו מתוכנן לקום היישוב מוגדר כמרקם כפרי הנמצא בעדיפות הגבוהה ביותר להקמת ישוב חדש שאינו במרקם עירוני. הוועדה ציינה עוד כי הישוב אינו מוצע באזור בעל רגישות נופית סביבתית גבוהה.

לוועדה הוגשה התנגדות הוועדה המקומית נתיבות להפקדת התכנית. לטענת הוועדה המקומית, ההליך לקידום אישור התכנית נעשה שלא בהתאם לנוהל קבלת החלטה בנושא הקמת ישובים חדשים כפי שנקבע בהנחיית היועץ המשפטי לממשלה. הוועדה המקומית נתיבות טענה עוד כי אין צורך להקים יישובים חדשים. לטענתה, ישנה סתירה לנוהל של המועצה הארצית לפיו יש העדפה מובהקת בהרחבתם וחיזוקם של יישובים קיימים ויש להימנע, למעט במקרים חריגים ומיוחדים מהקמת ישובים חדשים.

הוועדה המחוזית דחתה את ההתנגדות, וקבעה כי: "ההחלטה על הקמת הישוב ומיקומו, הוכרעו כבר בהחלטת הממשלה ובהמלצות הולנת"ע והמועצה הארצית בהתאם לנוהל הקמת ישובים חדשים. הוועדה המקומית אינה יכולה לערער על החלטת הממשלה במסגרת ההליך הנוכחי".

הוועדה המחוזית מחליטה להמליץ בפני המועצה הארצית על הפקדת התכנית. כעת הכדור עובר לידי המועצה הארצית.

בידקו מי הם הטובים ביותר בהתחדשות העירונית בישראל

לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן

שיתוף

כתבות שיכולות לעניין אותך

נשמח לדבר אתך
נגישות