עיריית רחובות תציג לוותמ"ל את הערות התושבים לתוכנית פינוי בינוי שכונת דניה
כ-1,500 דירות חדשות להיבנות בשכונה. ראש העיר, מתן דיל: "התוכנית תשרת בראש ובראשונה את האינטרסים של התושבים"
כ-1,500 דירות חדשות להיבנות בשכונה. ראש העיר, מתן דיל: "התוכנית תשרת בראש ובראשונה את האינטרסים של התושבים"
למעלה מ-100 בעלות ובעלי נכסים הגיעו לכנס שיתוף ציבור שקיימה עיריית רחובות במתחם ההתחדשות העירונית לשכונת דניה בעיר.
כזכור, בחודש ינואר השנה העלה ראש העיר, מתן דיל, להצבעה חוזרת במועצת העיר את המשך קידום תוכנית ההתחדשות העירונית לשכונת דניה במסלול ותמ"ל – חברי המועצה הצביעו בעד. תוכנית ההתחדשות לשכונת דניה עלתה לוותמ"ל בחודש נובמבר 2024, לצורך פרסום הודעה על הכנת תוכנית ולצורך כך, על הגבלת הבנייה במתחם.
את התוכנית המפורטת, המציעה כ-1,500 יח"ד, מקדמות עיריית רחובות והרשות להתחדשות עירונית, והיא מציעה תהליך התחדשות עירונית של מרבית מבני המגורים שבמתחם העומדים על 652 דירות, לצד חיזוק צירי ההגנה והלח"י כצירים מרכזיים מעורבי שימושים המקשרים למרכז העיר.
המתחם, ששטחו 74.5 דונמים, ממוקם בין הרחובות ההגנה בצפון, חס"ם בדרום, לח"י במזרח, התחיה וחב"ד במערב.
בעירייה מסבירים כי: "מטרת הכנס הייתה להציג בפני המשתתפות והמשתתפים את עיקרי התוכנית, ולשמוע את עמדותיהם של בעלי הנכסים. בעלי הנכסים שמעו סקירה מפורטת אודות עקרונות התוכנית המוצעת, תוך התייחסות להערות התושבות והתושבים אשר הועלו בשולחנות העגולים שקיימה ועדת הותמ"ל לפני כחודשיים. השלב הבא בתהליך יהיה עיבוד כלל הערות הציבור, לקראת הבאת התוכנית להפקדה בוועדת הותמ"ל".
ראש העיר, מתן דיל, מסר כי: "אנו רואים בהתחדשות עירונית לא רק כלי לפיתוח המרחב הפיזי, אלא גם הזדמנות אמיתית לחיזוק הקהילה המקומית ולשיפור איכות החיים של תושבות ותושבי השכונה. אנו מחויבים לשיתוף פעולה מלא עם התושבים לאורך כל הדרך, על מנת להבטיח שתוכנית ההתחדשות תשרת בראש ובראשונה את האינטרסים שלהם."
גיא צור, מחזיק תיק התחדשות עירונית, מסר כי: "כנס זה מהווה דוגמה לאופן שבו אנו מבקשים לקדם תוכניות – תוך דיאלוג אמיתי, פתיחות להערות ושקיפות מלאה. המחויבות שלנו היא להוביל תהליך מקצועי ואנושי, אשר שם את בעלי הנכסים והתושבים במרכז."
לקבלת עדכונים בוואטספ >>> לחצו כאן